Skocz do zawartości
Doctor

Nagrywarka Lite-On vs LG

Rekomendowane odpowiedzi

Co wybrać nagrywake Lite-ON 40/12/48 BOX czy LG 40/12/40 IDE (GCE-8400B) BOX która jest lepsza.Sorry jeszcze jedno kupić jedną z nich

w necie.Ktoś jsuh cosik takiego kupował ?Były jakieś kłopoty ?

Bierz Lite-Ona sam mam jest super więc polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nawet lepiej że polecacie Lite-On`a :) jest tanszy (Lite-On) 279 zl do (LG) 351 zl i szybszy Lite-On (40/12/48) do Lg (40/12/40) i ma 2 lata gwarancji zamiast 1.Czyli jednak dobrze chciałem Lite-on był cały czas faworytem nie myliłem sie.Thx all za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem zarowno LG jak i LiteOn'a. Teraz mam tego drugiego (24/10/40) i jest naprawde bardzo dobry. Moze nie jest to najnowszy model ale IMHO wystarczy... a dziala bardzo dobrze. Z czystym sumieniem polecam :)

aha, nie znaczy to ze psiocze na LG, bo tez byl ok...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tobie już coś Poczta pizgła? A może to kurier gdzieś coś pizgnie? Poczta Polska też ma usługę kurierską zwaną Pocztexem- czy tam też pizgają nagrywarkami gdzie popadnie?

Kumplowi nagrywarke scsi pizgla...

Totzreba odżałować 4 złote i kupić naklejkę ostrożnie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nawet lepiej że polecacie Lite-On`a :) jest tanszy (Lite-On) 279 zl do  (LG) 351 zl i szybszy Lite-On (40/12/48) do Lg (40/12/40) i ma 2 lata gwarancji zamiast 1.Czyli jednak dobrze chciałem Lite-on był cały czas faworytem nie myliłem sie.Thx all za odpowiedzi.

mash jakies nie aktualne ceny

a tak btw, to bierz wshystko oproocz lg (mam w kompie cdrw zaroowno lg, jak i lite on, lite on qpilem zamiasty cd roma ;) i nie ma poroownania liteon rulezz :PPPPPPPP)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zdecydowanie bral Lite-On'a... a jak kupujesz przez net, to koniecznie kurierem, bo poczta polska gdzies ci pizgnie ta nagrywarka i cos sie zepsuje

Co do jakosci przewozu kurierem to bywa naprawde roznie, nie raz widzialem jak chlopcy wyladowywali monitory i jestem pewny ze nie chcialbys miec takiego. Ostatnio jedna z firm kurierskich dostarczyla mi chieftecka z wygietym bocznym panelem a zeby to zrobic to juz naprawde trzeba sie postarac. Oczywiscie nie mozna generalizowac ale na 20-30 monitorow ktore przeslalem z allegro jedyne sztuki ktore w jakis sposob byly uszkodzone przewozila pewna znana firma kurierska. Zupelnie inna sprawa to otrzymanie pieniedzy za pobranie od firm kurierskich czesto trwa to ponad miesiac:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zawsze przynosi to oczekiwany skutek. Znajomy od dłuższego czasu przesyła świetlówki UV do solarium (dosyć drogie lampki) poprzez Stolicę i gdy nie naklejał "uwaga ostrożnie", to czasami zdarzały się potłuczone pojedyńcze sztuki, a gdy zaczął przyklejać to przeważnie wszystkie były potłuczone. Gdybyście zobaczyli co ci ludzie wyprawiają w sortowniach przesyłek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio kupiłem LiteOn'a 40x12x48x (firmware ZS0J) z zamiarem puszcenia @48x i zostałem mile zaskoczony, gdy okazało się, że bez zmiany firmware'u mam Mt.Rainier, a w CloneCD mogę nagrywać przy 48x (tego jeszcze nie sprawdzałem bo nie mam płytek odpowiednich).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zawsze przynosi to oczekiwany skutek. Znajomy od dłuższego czasu przesyła świetlówki UV do solarium (dosyć drogie lampki) poprzez Stolicę i gdy nie naklejał "uwaga ostrożnie", to czasami zdarzały się potłuczone pojedyńcze sztuki, a gdy zaczął przyklejać to przeważnie wszystkie były potłuczone. Gdybyście zobaczyli co ci ludzie wyprawiają w sortowniach przesyłek...
Generalnie nie jest dobrze jeżeli chodzi o wszystkie firmy powiedzmy spedycyjno-przewozowe- wkurza mnie tylko kiedy tylko na Poczcie wieszane są psy. A co do sortowni przesyłek- to akuram mam wgląd do jednej z największych w Polsce i nikt specjalnie nie "pizga" paczkami. Pozostaje kwestia transportu- tam nie wiem jak to wygląda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczta polska jest monopolistą, i za to należy choćby parę słów krytyki.

Z jednej strony rozumiem ludzi pracujących na poczcie, bo jakbym ja miał przedźwigać kilkaset paczek dziennie, to po paru miesiącach takiej roboty też by mi naprawdę było wszystko jedno, czy niosę szklanki, kryształowe wazony czy nagrywarki.

Z drugiej strony, kiedyś wysyłałem Discmana, i jak tylko Pani na poczcie go ode mnie wzieła, to się jej nie chciało schylać żeby go na podłodze położyć i tylko fiuuu.. rzuciła sobie nim o ziemię... aż mną rzuciło, gdybym nie zapakował z przezorności w dodatkowe folie zabezpieczone, to by mi klient głowę urwał....

Niestety, tak się składa, że w prywatnych firmach spedycyjnych trochę lepiej traktują paczki, ale to głównie dlatego, że dostarczają super szybko i normalnie nie mają czasu ich popsuć :)

Heh, ja za swojego Lite-On'a dałem 470zł (24x10x40) ale nie żałuję nawet w najmniejszym stopniu, to świetna nagrywarka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o prywatnych przewoznikow to CZASAMI zdazaja sie firmy, ktore zatrudniaja ZLODZIEI. Tak, jesli koles wiezie transport i wie ze wiezie cosik drogiego (np laptop...) to po dowiezieniu na miejsce kupujacego moze spotkac przykra niespodzianka... (np plyta chodnikowa zamiast sprzetu), mialem z tym doczynienia... nei powiem jaka to firma i gdzie, ale uwazajcie i sprawdzajcie przesylki od razu przy odbiorze...

co do tego ze Poczta Polska to monopolista to sie zgodze... a do tego ze trzeba ja za to ganic to NIE. Jak ci to przeszkadza.. to sam zaloz firme i konkuruj, najlepiej jest oskarzac itp, zrob cos sam! Tak samo jak z Windowsem... wszyscy nazekaja a i tak 99% uzywa. Pfff ludzka mentalnosc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...