Skocz do zawartości
999zeus999

Problem z WC.

Rekomendowane odpowiedzi

Przed 2 dniami zlozylem swoje 1 WC. Wszystko dziala dobrze dopoki nie uruchomie jakiegos programu antywirusowego, wtedy nastepuje zwis kompa i nie dziala reset, musze wylaczyc kompa na listwie i uruchomic jeszcze raz. Formatowalem juz dysk i nic to nie dalo. Temperatury na 35 podkreconym bartku mam 35 stopni. Dodam jeszcze ze przed zamontowaniem WC wszystkie te programy dzialaly. Sam juz wszystko sprawdzalem tzn. wszystkie wtyczki, zmienialem pamieci oraz wczytalem defultowe ustawienia biosu jednak to nic nie pomoglo. Z gory dzieki za wszystkie sugestie i porady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze co mi sie nasunęło to to, że jak miałeś cooler na procu, to powietrze z wentylatora przechodziło również przez radiator na NB i wtedy było mu chłodniej (NB)

Napisz prosze co masz na NB - tylko radiator, czy jeszcze jakis wiatraczek,powiedz jaką masz mobo i jesli mozesz sprawdz temp. na NB bo to moze byc powodem zwiechów ogólnie.

To tylko moje pierwsze wrażenie wiec nie bluzgać :!: :wink:

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35st na kreconym bartku to musie miec wypas wc lub bartek jest krecony z 11*166 na 11*167 ;]

cos sie pewnie przegrzewa. moze to byc NB, SB lub inna elektronika. zostaw w budzie wolnoobrotowy wentyl 80mm, ktory bedzie wyciagal cieple powietrze z budy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi MBM 5 pokazywal 50 stopni na procu przy WC. Odlaczylem wiatraki z chlodnicy, woda zrobila sie naprawde ciepla, a MBM dalej pokazuje 50 stopni :D. Skasowalem i korzystam tylko ze speedfana

tez mierze speed fanem i jak mi pokazuje 50st to wiem, ze jest 50st bo (obecnie) radiator jest goracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi