robocat Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 troche pobuszowalem po forum w temacie pompek aquael i aquaszut i nie wiem na co sie zdecydowac zdania jak zwykle sa podzielone.. jedni mowia ze szjs... drudzy mowia ze spoko.... przyjmijmy se spoko : ) moj wujaszek ma sklep z rybkami akwariami itd i akcja jest ze dostane pompke duuzo taniej niz w sklepie tylko co mam wybrac... z Aquela zastanawiam sie nad modelem AQUA JET PFN 1100 / AQUA JET PFN 1500 / http://www.aquael.com.pl/pl/ogrod/pompyfontannowe.php / z Aquaszut / www.aquaszut.pl / interesuje mnie STRUGA (FOG004) - Wysokość podnoszenia słupa wody - 110 cm, wydajność - 1 600 l/h, 24 miesiace gwarancji... nigdzie na forum nie znalazlem info o tej papce... wyglada na niezatapialna teraz jade na zestawie z cpc czyli dwoch pompkach 650, bloku na dysk i bloku na procek no i zasilaczu... wydajny zasilacz mi nie potrzebny bo overclockerem nie jestem takze jedyne co zostawie to zasilacz bo nie slychac go prawie wcale a chce wymienic blok na proca, blok na dysk chcialbym zostawic i jeszcze chce ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ten blok na proca za 150 zeta z trzema kuccami / nazwy nie pamietam :P / a i oczywiscie do tego nagrzewnica czeka od kadeta i jeszcze na koniec... czy trudno przerobic aquela zatapialnego na niezatapialnego? grozi to utrata gwarancji ? oraz czy lepiej miec w wode destylowana czy borygo ? dziekuje z gory za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 POMPA!!! Nawet w tytule zrobiles tego byka - wez to popraw, bo az w oczy razi. BTW - do WC lejemy wode demineralizowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grochu19 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Witam Ja wlasnie kupilem Atman - At 306 za 71 zl+przesylka wydaje mi sie ze niezla cena zwlaszcza ze ma 2000l/h :D I sam sie zastanawiam czy ona biedzie dobra mam juz chlodnice od lady a nad reszta sie zastanawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 POMPA!!! Nawet w tytule zrobiles tego byka - wez to popraw, bo az w oczy razi. BTW - do WC lejemy wode demineralizowana. yes sir! Witam Ja wlasnie kupilem Atman - At 306 za 71 zl+przesylka wydaje mi sie ze niezla cena zwlaszcza ze ma 2000l/h :D I sam sie zastanawiam czy ona biedzie dobra mam juz chlodnice od lady a nad reszta sie zastanawiam. czy juz ja podlaczyles? bardzo buczy? wiem ze cisze uzyskuja pompki po kilku godzinach pracy tzn jak wyleca wszystkie babelki powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 atman strasznie traci na wyddajnosci po owezowaniu. widzialem na wlasne oczy jak aquael 600 lph podlaczony do atiry i nagrzewnicy od stara "sikal tak samo" jak atman 306 podlaczony do spidera ex i bloku B2. jakdla mnie to jest smiech na sali ;] kup sobie mj1000 lub hydora seltz l30. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 kup sobie mj1000 lub hydora seltz l30.tak jak mowilem... bede mial po jakiejs smiesznej cenie tego Aquela bo jego chyba wezme.... licze na opinie uzytkownikow tych popek powyzej 1000l chyba ze nikt nie uzywa :D licze sie z twoim zdaniem Niemiec zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 najlepszym wyjsciem będzie hydor l30 i mj1000 jak wspomnial Niemiec , obie pracują jako niezatapialne co bardzo ulatwia montaz wc w budzie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grochu19 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 A co sadzicie o Hagen PH802??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 A co sadzicie o Hagen PH802???bardzo dobre rozwiązanie , tyle ze musisz juz wsadzic ją do pojemnika , chyba ze ci to nie przeszkadza. poczytaj na forum opinii uzytkownikow tej pompy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 A co sadzicie o Hagen PH802???ta pompe mozesz brac w ciemno: mocna, cicha, bezawaryjna; tylko drozsza od atmanow itp: kosztuje cos okolo 110zl; no i niestety pracuje tylko jako zatapialna (chyba ze sie przerobi); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasmaniak Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Ja zanim kupiłem atmana miałem aquael'a 650 litrów/h - miałem 4 dni po czym zaczął tak się trzaskać, że podziękowałem mu za współpracę. Nawet smarowanie nie pomagało - towot i inne smary, po prostu coś się w niej popsuło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 ja te z cpc mam juz ze 4 miechy i chodza NON STOP i nic im nie jest a to sa Aquele 650 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <<TyBiAs>> Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 tylko ten Hagen PH802 to straszna kobyla, i na dodatek ma tki dziwny ksztal ze ciezko to gdzies wcisnac. Ale jezeli chodiz o wydajnosc to jest bardzo pozadna pompka, i sie oplaca. a z aquelami to jest loteria, czasami chodza dlugo, cicho i bezawaryjnei a czasami po krotkim czasie sie rozpiepszaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 a z aquelami to jest loteria, czasami chodza dlugo, cicho i bezawaryjnei a czasami po krotkim czasie sie rozpiepszaja... po wpisach na forum faktycznie mozna to wywnioskowac dzieki wszystkim btw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 atman strasznie traci na wyddajnosci po owezowaniu. widzialem na wlasne oczy jak aquael 600 lph podlaczony do atiry i nagrzewnicy od stara "sikal tak samo" jak atman 306 podlaczony do spidera ex i bloku B2. jakdla mnie to jest smiech na sali ;] kup sobie mj1000 lub hydora seltz l30. dokładnie to samo poradze ...niemiec omówił mój przypadek, ja tak se siedze a niemiec wyjmuje 2 weze jeden z aqaela a drugi z atmana patrzymy a tam tak samo sika, to myslałem ze brechtu nie wyrobie teraz tylko zkoncze atmana przerabiac wyjda na prosto z kaską i na bank go sprzedaje bo on sie nie nadaje do wc no sory chyba ze spider exream stwaza jakieś niesamowite opory w co bardzo wątpie odradzam na pewno atmana u nie sie raczej nie sprawdz chodz jak go zkoncze to napisze jak ostatecznie chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Moim zdaniem masz walnietą pompke. U mnie przy nukleonie n2 i BIP2 zapierdziela ślicznie. A mam AT305. Więc nie podzielam Twojego zdania ze sie nie nadaje. A poza tym kilka osób z forum ma je z 3 blokami i wszyscy je zachwalają. A biorąc pod uwage jej cene to już wogole spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 wiem co widzialem i przeplyw byl smieszny. nawet moj mj1000 z 3 blokami, kilometrem wezi i bip dawal tyle co te jego dwie pompy razem wziete. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...