Skocz do zawartości
robocat

nie wiem na co sie zdecydowac - prosze o rade /pompka/

Rekomendowane odpowiedzi

troche pobuszowalem po forum w temacie pompek aquael i aquaszut

i nie wiem na co sie zdecydowac

zdania jak zwykle sa podzielone.. jedni mowia ze szjs... drudzy mowia ze spoko.... przyjmijmy se spoko : )

moj wujaszek ma sklep z rybkami akwariami itd i akcja jest ze dostane pompke duuzo taniej niz w sklepie tylko co mam wybrac...

z Aquela zastanawiam sie nad modelem AQUA JET PFN 1100 / AQUA JET PFN 1500 / http://www.aquael.com.pl/pl/ogrod/pompyfontannowe.php /

z Aquaszut / www.aquaszut.pl / interesuje mnie STRUGA (FOG004) - Wysokość podnoszenia słupa wody - 110 cm, wydajność - 1 600 l/h, 24 miesiace gwarancji... nigdzie na forum nie znalazlem info o tej papce... wyglada na niezatapialna

teraz jade na zestawie z cpc czyli dwoch pompkach 650, bloku na dysk i bloku na procek no i zasilaczu... wydajny zasilacz mi nie potrzebny bo overclockerem nie jestem takze jedyne co zostawie to zasilacz bo nie slychac go prawie wcale a chce wymienic blok na proca, blok na dysk chcialbym zostawic i jeszcze chce ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ten blok na proca za 150 zeta z trzema kuccami / nazwy nie pamietam :P / a i oczywiscie do tego nagrzewnica czeka od kadeta

i jeszcze na koniec... czy trudno przerobic aquela zatapialnego na niezatapialnego? grozi to utrata gwarancji ?

oraz czy lepiej miec w wode destylowana czy borygo ?

dziekuje z gory za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POMPA!!!

Nawet w tytule zrobiles tego byka - wez to popraw, bo az w oczy razi.

BTW - do WC lejemy wode demineralizowana.

yes sir!

Witam

Ja wlasnie kupilem Atman - At 306 za 71 zl+przesylka wydaje mi sie ze niezla cena zwlaszcza ze ma 2000l/h :D I sam sie zastanawiam czy ona biedzie dobra mam juz chlodnice od lady a nad reszta sie zastanawiam.

czy juz ja podlaczyles? bardzo buczy?

wiem ze cisze uzyskuja pompki po kilku godzinach pracy tzn jak wyleca wszystkie babelki powietrza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

atman strasznie traci na wyddajnosci po owezowaniu. widzialem na wlasne oczy jak aquael 600 lph podlaczony do atiry i nagrzewnicy od stara "sikal tak samo" jak atman 306 podlaczony do spidera ex i bloku B2. jakdla mnie to jest smiech na sali ;]

kup sobie mj1000 lub hydora seltz l30.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak mowilem... bede mial po jakiejs smiesznej cenie tego Aquela bo jego chyba wezme.... licze na opinie uzytkownikow tych popek powyzej 1000l chyba ze nikt nie uzywa :D

licze sie z twoim zdaniem Niemiec

zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <<TyBiAs>>

tylko ten Hagen PH802 to straszna kobyla, i na dodatek ma tki dziwny ksztal ze ciezko to gdzies wcisnac. Ale jezeli chodiz o wydajnosc to jest bardzo pozadna pompka, i sie oplaca.

a z aquelami to jest loteria, czasami chodza dlugo, cicho i bezawaryjnei a czasami po krotkim czasie sie rozpiepszaja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

atman strasznie traci na wyddajnosci po owezowaniu. widzialem na wlasne oczy jak aquael 600 lph podlaczony do atiry i nagrzewnicy od stara "sikal tak samo" jak atman 306 podlaczony do spidera ex i bloku B2. jakdla mnie to jest smiech na sali ;]

dokładnie to samo poradze ...niemiec omówił mój przypadek, ja tak se siedze a niemiec wyjmuje 2 weze jeden z aqaela a drugi z atmana patrzymy a tam tak samo sika, to myslałem ze brechtu nie wyrobie

teraz tylko zkoncze atmana przerabiac wyjda na prosto z kaską i na bank go sprzedaje bo on sie nie nadaje do wc no sory chyba ze spider exream stwaza jakieś niesamowite opory w co bardzo wątpie

odradzam na pewno atmana u nie sie raczej nie sprawdz chodz jak go zkoncze to napisze jak ostatecznie chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem masz walnietą pompke. U mnie przy nukleonie n2 i BIP2 zapierdziela ślicznie. A mam AT305. Więc nie podzielam Twojego zdania ze sie nie nadaje. A poza tym kilka osób z forum ma je z 3 blokami i wszyscy je zachwalają. A biorąc pod uwage jej cene to już wogole spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi