Fireblade Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 witam:) moj problem polega na. zwalilo mi sie wyjscie na moim radku i dalem karte na gwarancje, no i sie okazalo oczywiscie ze zrobic sie radka nie da. wiec zaproponowalem kolesiom w sklepie ze chce zamiast radka minta GF4 Ti4200 bo tylo ta karta jest najbardziej zblizona do radka (oczywiscie z tego co maja w asortymecie). I moje pytanie jest nastepujace. jak sie spisuja te minty i jakie jest taktowanie wersji 128DDR no i jak sie kreca, jakos obrazu i w ogole. czy bedzie szybszy niz moj radzio:(:( ja na moim osiagnolem w 3D2k1 tyle co w podpisie na sprzecie co w podpisie:) Doraddzie bo jutro musze juz wiedziec co chce. z gory thx:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Mint nie robi sam kart, tylko pakuje je w swoje pudełka (wbrew obiegowym opiniom). Nigdy nie wiesz co będzie w środku, dlatego dobrze będzie obejrzeć co kupujesz. Ja na przykład trafiłem Sapphire'a, ale jakie oni pchają GF - tego nie wiem. A czy będzie szybszy - jasne że tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 bedzie szybszy :) nawet bez podkrecania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 no to super tylko ciekawe co to bedzie za wynalazek. na jaka sztuke trafie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Wiele szybszy nie będzie :-( Ti 4200 128MB w wydaniu Minta ma zaniżone taktowanie pamięci. 400MHz lub 440 już nie pamiętam, zamiast referencyjnych 513. pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 no ale podkrecic zawsze mozna chyba c:) czy nie bardzo:)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 no ale podkrecic zawsze mozna chyba c:) czy nie bardzo:)?? MINT to nie rewelacja jesli chodzi o O/C ale zawsze troche podkrecisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 no bo jesli sie okaze ze ma taktowanie 250/440 to chcialbym chociaz na 250/500 a jesli sie okaze ze ma taktowanie 250/513 lub 250/500 to smigaloby niezle. w jednym cenniku widzialem ze taktowanie jest wlasnie 250/513 ale jakos mi sie nie chce wiezyc zeby wersja 128DD miala az 513 MHz pamiatki. moze macie jakiegos pewnego linka gdzie mozna sprawdzic to taktowanie. bo ja szukalem az 2 godziny i znalazlem zaledwie dwa linki o watpliwej tresci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 no to wiec jednak moze ktos cos jeszcze doradzi:) bardzo bym sie cieszyl:) jakies opinie:) a moze ten mint to jakis totalny sciek albo cosik:) piszcie jeszcze :) thx:) i pa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Nie załamuj się ;-) trochę ją podciągniesz na taktowaniu i będzie lux. Jak by nie patrzeć to Ti4200 Zobacz tam: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4745...0305f3132385f54 to wlaśnie ta karta bo dzwoniem tam niedawno szukając Ti4200 dla znajomego. Update: na Allegro ktoś sprzedaje taką kartę, taktowania nie podaje, ale podał wynik z 3DMarka 9000pkt. z A1700+ i 256MB RAM. Więcej szczegółów brak. pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Ja w listopadzie 2004 kupiłem zestaw z grafą MiNt GF Ti4200 128MB agp x8 taktowanie gpu i ram jest cieniutkie ale w 3Dmarku2001 - zestaw nie kręcony (cpu, system, gpu) - 10600 - zestaw kręcony (cpu, system, gpu) - 11600 3Dmark2003 - nie kręcony - 1620 - kręcony - 1780 Bez konfliktowa praca z płytą Abit nf7-sl, jakość obraz dobra, po małych bojach uzyskałem b.dobry obraz na TV, za kartę dałem 520zł i już były problemy z Radkami 9100 nie mówiąc o 8500 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 a bue nizesz za niewielka dopłata jakiejs firmowej 4ti dostac ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 ej zeberko podaj jaki to wedlug ciebie zestaw krecony a jaki nie krecony bo w twoim opisie nie bardzo sie orienruje bo nie wiem na ktory zestaw patrzec. acha no i powiedz ile na moim podpisie mozna by mniej wiecej wycisnac:) thx:) acha i jeszcze jedno jakie detonatory sa obenie godne przetestowania bo ja siedzialem na radku wiec sie bawilem tylko w catalysty i omegi a o detonatorach wiem prawnie tyle co nic:) dzieki z gory i czekam na odpowiedz: pozdro to all nara:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Nie kręceny to Bartek jak go AMD wypuściło i Abit się ustawił niepodkręcany - cpu 1.8GHz, ram Kingstony 333 2x256MB, fsb 166 podkręcany - cpu (11*196), ram 392MHz, fsb 196 Co do ustawień dla gpu i pamięci karty to są naprawdę słabiutkie tu znalazłem taką co mam, moje jest ta BOX druga to OEM ale ma radiatory na pamięciach, moja nie miała. http://www.action.pl/products/product.php?prid=20454 http://www.action.pl/products/product.php?prid=20223 Na razie nie pamiętam na jakich MHz teraz idzie ona, jutro sprawdzę i podam (ten lepszy komp ma syn w posiadaniu), trochę się dało to wykręcić. W grach nie ma problemów wszystkie nowe tytuły szły np UT2004 szedł w wyższej niż 1024x768 Pozdrawiam UpDate Co do podwójnego RamDACa to w tej karcie jest fajny cwancyk, że na kompie puszczamy film zrzucamy go na pasek lub zakrywamy innym ekranem np. grą a na TV rodzina ogląda w spokoju ten film i jak ma się np Abita nf7-sl to dźwięk z filmu puszczamy na dwie przednie kolumny (1 wzmacniacz) a grę na tylnie (2 wzmacniacz) i jakoś to leci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 no to super:) wiesz bo ja poprostu wymieniam za friko radka 9100 na ti4200 wiec i tak bedzie szybszy ale mimo wszystko chcialbym wiedziec jakie sa u ciebie teraz ustawienia GPU/MEM :) wiec fajnie by bylo jakbys sprawdzil aida32 jak to sie przedstawia i jescze raz thx i wogole:) czekam...:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Z moich info wynika, że ten Mint ma pamięci 5ns i jego ram taktowany jest domyślnie na 400MHz, podobno, w zależności od egzemplarza idzie na 440+, co do tych pamięci- to radzę się upewnić, jak znam MINT'a to mogą mieć niezły rozrzut, i może się trafić wersja 4ns:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Teraz, jeszcze można trochę w górę a przy lepszym chłodzeniu ale to już tylko czyste punkty GPU - 280 RAM - 459 Fabryczne cienizna straszne szczególnie RAM GPU - 250 RAM - 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Kumpel miał takiego 4TI- podniecał sie, podniecał, aż przyszedłem i w śmiech- 5ns pamięci :D No ale karta mniej wiecej trzyma poziom R 9100, ale cudów się nie spodziewaj- prawie zawsze ostatnie karty jakie wychodzą oparte o popularne chipsy są mocno oszczednościowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Wiele szybszy nie będzie :-( Ti 4200 128MB w wydaniu Minta ma zaniżone taktowanie pamięci. 400MHz lub 440 już nie pamiętam, zamiast referencyjnych 513. pzdr panowie ... referencyjne 4200/128 MB ma taktowanie MEM: 444 Mhz na pewno pamięci gorszych niż 4 NS na 4Ti nie znajdziesz (choć kto wie ;) - słyszano o wersjach 5NS ) więc spokojnie do 520 dobijesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...