Doopan Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Moja panna ma pII 333 Mhz na slot 1 i plyte ga-6bxc rev 1.7,procek jest ustawiony na 5x66. Chciałem jej zaimponowac (a co sie bede kamuflował),poza tym hl jej wolno chodzi (ma gf2mx400,wiec to nie przez karte) - więc poradzcie - jak toto podkrecic? BOXowe chłodzenie. Wlasnie,czy do niego wysatrczy sam radiator czy nie koniecznie? Pomozcie, nie mogę stracic twarzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 po1 to zmien tytul zeby bylo wiadomo oco chodzi, to nie stolowka .... po2 duzo z tego nie wykrecisz, podbijaj fsb, przy niestabilnosci vcore, sprawdzaj palcem radiator w stresie, jk sie oparyzsz znaczy sie ze chlodzenie za slabe:P. podkrec tego Mx'a troche HL moze slabo chodzic przez mala ilosc ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 już ja straciłes ... zmien tytooł topicu i szukaj, faq itp itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 a nie lepiej jej kwiaty kupic?? mam nadzieje ze ten zwyczaj jeszcze nie umarl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doopan Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 O kwiatach nie zapomne. Nie umarł. Niedługo pół roku,kwiaty bedą. Ale najbardziej lubie dawac kwiaty bez okazji. W FAQ i archwium poszukam jak bede mial czas. @RS : czy da sie tam jakoś vcore podniesc? Bo zmierzyc to raczej nie (to stary komp,tewdy jeszcze chyba czujkow nie dawali). Zastanawialem sie jak sprawa z mnoznikiem wyglada. Jak mowisz fsb, to pewnie zablowany. A hl jako tako chodzil mi na 32, takze i tu powinno byc bedzie znosnie(64 pc100). Heh,szkoda ze nie bylo tych diod trem. - bedzie trza organoleptycznie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohrek Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 mnzoznika nie zmienisz. sprobuj zmienic fsb na 100 Mhz to wtedy pci bedzie 33Mhz. a jak by nie poszedl to sprobuj podniesc napiecie tu masz opis jak to zrobic. sam kiedys sie tym bawilem, lza sie w oku kreci :wink: . powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Mnożnika nie zmieni? One miały zablokowany mnożnik? :? Mam p2 233 i ładnie zmienia... Jedź do góry z fsb, jakieś dodatkowe 30-40% zegara powinieneś wycisnąć. Boxowe chłodzenie - jest dość idiotyczne: -pasta -aluminiowa płytka grubości ok. 3mm -pasta (albo zeschła albo miała konsystencję zastygłego korektora do długopisa?) -radiator -wiatrak Osobiście zredukowałem to do pasty, radiatora i wiatraka, ale nie radzę tego ruszać - bez młotka nie rozwalisz tej skrzynki, a zapinki trzymające wspomnianą płytkę także trzeba uszkodzić aby odpiąć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohrek Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 ja mialem celerona 333 i mial zablokowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Na płycie napewno są zworki z dobrym opisem jak to zwykli czynić na starych płytach :P mnożnika choćby niewiem co nie zmienisz :] pozostaje fsb jeśli sie podnesie na 100 to bardzo dobrze ale podejżewam że bez vmoda się nie obejdzie, w internecie jest duzo materiału na ten temat wystarczy poszukać. Boxowe chłodzenie nie wystarczy do OC trzba bedzie je zmienic na ocs bardziej wydajnego. Podkręć MXa mnie to dało olbrzymi skok w wydajności w Q3 momentami mam 3 razy więcej fps niżeli przed podkręceniem, oczywiście trzba zadbac o chłodzenie :D Dużo pracy Cie czeka jeśli chcesz podkręcać ten PC samo ciecie i łączenie pinów na płytce procesora jest dość pracochłonne, do tego upgrade chłodzenia, no no no, kwiaty będa wisienką :PPPPP ps. na płycie która leży po moje prawej stronie (bx) jest dioda w pobliżu radiatora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 mnożnika choćby niewiem co nie zmienisz :]Czyli mam jakiś wybrakowany (w kontekście blokady mnożnika) egzemplarz :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...