lukasrz Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Otórz mam pewien problem z drukarka (model niewazny) drukarka stara na LPT -dzialala !! ale po wymianie baterii na płycie głownej nie dziala !! wiecie moze co ustawic w biosie >> jakies specialne ustawienia bo juz wsyzstkiego próbowalem i nic nie dziala !! Jest do wyboru Parreal Port (czy jakos tak) i opcje do tego : 378h 278h 3BCh Auto i teraz któro dac ?? Auto ?? a i do tego jest jescze wybór MODE: Normal Epp Ecp również któro dać??? nie cierpie starych kompów ;) same problemy ;) Dzieki !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 odswiezam temat bo odpowiedz na moje pytanie napewno ktos zna a mi sie zdeczka spieszy , DZIEKI !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 To raczej nie wina ustawień. Podejrzewam, że w czasie wymiany baterii została wyciągnięta taśma ze złącza drukarki na płycie, albo nawet wyszła tylko jej jedna strona. To zdarza się dosyć często na płytach AT bo złącze nie ma żadnych zaczepów. Od tego proponuję zacząć, a dopiero później próbować innych ustawień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 To raczej nie wina ustawień. Podejrzewam, że w czasie wymiany baterii została wyciągnięta taśma ze złącza drukarki na płycie, albo nawet wyszła tylko jej jedna strona. To zdarza się dosyć często na płytach AT bo złącze nie ma żadnych zaczepów. Od tego proponuję zacząć, a dopiero później próbować innych ustawień. hehe to sprawdzilem w 1 kolejnosci :D tasma jest OK ale dzieki. jakies inne sugestje ?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Ja mam w BIOSie ustawione 378 i ECP. I ustawienia mają znaczenie bo jak przestawiałem kiedyś to nie działała drukarka :P A co do uszkodzenia kabla to trzeba byc zdolnym zeby przy wymianie baterii uszkodzic go... ewentualnie mogl sie wysunac z gniazdka. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Port ustaw na 378 a mode na NORMAL. To chyba najbezpieczniejsze ustawienia. A windows wykrywa drukarkę, czy kompletnie nic się nie dzieje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Ja mam w BIOSie ustawione 378 i ECP. I ustawienia mają znaczenie bo jak przestawiałem kiedyś to nie działała drukarka :P A co do uszkodzenia kabla to trzeba byc zdolnym zeby przy wymianie baterii uszkodzic go... ewentualnie mogl sie wysunac z gniazdka. Pozdro Dzieki :!: Po daniu na ECP jest looz windows odrazu wykrył port LPT i jest looz 8) dzieki master :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...