bruce Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 no wiec wlasnie.... to sa miliony,a mzoe i ejszcze wiekswza kwota rocznie..... a gdyby nie miala antyklerykalna w nazwie tez bym sie zainteresowal....znajdz mi tetraz inna partie, ktora nie lize [gluteus maximus] kosciolowi, czyli jest za legalizacja zwiazkow osob tej samej plci itp....... nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Ludzie, co Wy piszecie, co Wam ten kościół przeszkadza? Papież-Polak, duma na cały świat a wy chcecie Polskę od Watykanu oddzielać? Co to w ogóle znaczy, połączyliśmy się z Watykanem czy coś przeoczyłem? Nie jestem zagorzałym katolikiem, ale Polska zawsze będzie katolicka czy wam się to podoba czy nie - tak samo jak Brazylia czy Argentyna i kler też zawsze będzie - lepszy czy gorszy bo to tylko ludzie. Zobaczcie sami, taka partia zdobyła wasze poparcie bo chce walczyć z klerem, dla mnie jest dużo więcej ważniejszych spraw niż 'walka z klerem' np. to żebym nie musiał płacić 5 zł za litr benzyny i dymać po dziurawych drogach, żebym po studiach nie musiał zapylać 10 lat na magazynie za 800zł i trzymał się tej pracy bo wiedziałbym że albo ta albo żadna. A wam jak nie podoba się pseudo wyznaniowość Polski to nie wiem, załóżcie jarmułki i zapylać do Tel Avivu albo w turbanach do Arabów. Ewentualnie macie bliżej do Ruskich. Wynika do z naszej historii, tradycji, kultury i żadna partia tego nie zmieni. BTW o ile mi wiadomo w statucie mamy państwo świeckie a nie wyznaniowe, a to że jest w nim 96(czy ileś tam)% katolików to nic na to nie poradzimy (inna sprawa ilu jest naprawdę wierzących). Bruce - jak dla Ciebie najważniejsza jest legalizacja związków homoseksualnych to... zamierzasz wyjść za mąż? Co Cię to tak boli, to jest jedna z najmniej ważnych spraw a wy się tym przejmujecie. Przypomina mi to rozmowę z kumplem przed ostatnimi wyborami - głosował na SLD bo... ....wkurzało go że za AWS-u zabronili reklam piwa w telewizorni a on bardzo chciał te reklamy widocznie. I co? I ma te rekalmy. Co do kościoła i kleru do którego się tak uczepiliście to w Polsce rządzą takie układy, których większość ludzi nie widzi i to pompowanie pieniędzy z Polski do Watykanu o które najprawdopodobniej wam chodzi to jest mały pimpuś przy nich. Niestety większość ludzi tych układów nie widzi/nie chce widzieć i co najlepsze są to ludzie solidnie wykształceni! Ale nie będę ciągnąl dalej tego wątku bo podejrzewam że mogą zamknąć topik. Czytajcie dalej NIE/Fakty i Mity. Pozdro chłopaki. Ja zamierzam głosować na UPR, a jeśli nie będą kandydować to na LPR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 hehs..... TAK, JESTESMY POLACZENI Z WATYKANEM czytaj konkordat, ktory nota bene zostal podpisany nie do konca zgodny z prawem krzyz w senacie/sejmie, toz to jest niezgodne z konstytucja!! przeksztalcanie szkol publicznych w katolickie?? JA ZADAM TYLKO ROWNOSCI dla kazdego, neizaleznie od wyznania, orientacji, statusu spolecznego a APPR jest partia lewicowa, ma ciekawy statut, program wyborczy...poczytaj troche..... a ze poglady mam lewicowe.....coz niby jest sdpl, tle, ze z tej partii "lubie" jedynie nalecza (swoja droga bardzo ciekawe wyklady prowadzi ) chocby ostatnio odkryta afera wiazana z borowskim, ktorego to zona dzieki pozycji meza robi dziwne interesy...... APPR jest o tyle dobre imho, ze sa to ludzie z poza ukladow, ktorzy jeszcze nie rzadzili..... sporo w tej partii profesorow itp....... i zdziwilbys sie ilu czlownkow ta partia liczy..... aj to jzu kiedys wsio pisalem...nie chce mi sie po raz kolejny i znowu napsize, ze nie wiem,c zy ten papiez polak to taka duma narodowa.....szczerze imho pozwolenie na stawianie sobie pomnikow za zycia jest oznaka wielkiej nieskromnosci.... tak na koniec...ja nadal utrzymam prenumerate Fim, a ty nadal czytaj nasz dziennik ;] pozdro chlopaku a na LPR glosoj....powodzenia.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Paszczu uslyszal slowo Antyklerykalny w nazwie i podzialalo jak czerwona plachta na byka. Wogole wiesz cos o tej partii czy tylko sie tego slowa tak czepiasz co? Moze wedlug Ciebie na co glosowac? a moze wogole nie glosowac? "(...) a jeśli nie będą kandydować to na LPR." <- i wszytko jasne hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 co Wam ten kościół przeszkadza?Kościół bierze pieniądze, rząda różnych rzeczy [materialnych i np. zwolnień z podatków], miesza się do polityki, stoi ponad prawem, itd. Może Bruce coś jeszcze przytoczy. Papież-Polak, duma na cały światDla mnie nie ma nic w tym takiego aby być z tego dumnym. wy chcecie Polskę od Watykanu oddzielać?Tak. Co to w ogóle znaczy, połączyliśmy się z Watykanem czy coś przeoczyłem?Oj, bardzo dużo przeoczyłeś. Między innymi końkordat. ale Polska zawsze będzie katolickaNie byłbym tego taki pewnien. Religijność stopniowo zanika. Przyjrzyj się swojemu otoczeniu. Zobaczcie sami, taka partia zdobyła wasze poparcie bo chce walczyć z kleremNie tylko dlatego. Chcą np. zlikwidować możliwośc istnienia "oscylatorów paliwowych", na których państwo traci miliardy złotych rocznie, chcą także ułatwić życie homoseksualistom, chyba nie przeszkadza Ci to? np. to żebym nie musiał płacić 5 zł za litr benzyny i dymać po dziurawych drogach, żebym po studiach nie musiał zapylać 10 lat na magazynie za 800zł i trzymał się tej pracy bo wiedziałbym że albo ta albo żadna.A może coś z tym zrobią? Znasz chociaż troszeczkę ich program? A wam jak nie podoba się pseudo wyznaniowość Polski to nie wiem, załóżcie jarmułki i zapylać do Tel Avivu albo w turbanach do Arabów. Ewentualnie macie bliżej do Ruskich.Jesteś rasistą/antysemitą? Wynika do z naszej historii, tradycji, kultury i żadna partia tego nie zmieni.Dzięki religii Polska nie raz wpadała w kłopoty, jest to jedna z najczęstszych przyczyn wojen. BTW o ile mi wiadomo w statucie mamy państwo świeckie a nie wyznanioweTylko teoretycznie... a to że jest w nim 96(czy ileś tam)% katolików to nic na to nie poradzimy (inna sprawa ilu jest naprawdę wierzących)Sam mówisz, że nie wiadomo ile katolików jest naprawdę więc także nie wiadomo czy sobie poradzić czy nie. A tak BTW, są katolicy, którzy zagłosują na RACJĘ. Bruce - jak dla Ciebie najważniejsza jest legalizacja związków homoseksualnych to... zamierzasz wyjść za mąż?Jesteś homofobem? Przypomina mi to rozmowę z kumplem przed ostatnimi wyborami - głosował na SLD bo... ....wkurzało go że za AWS-u zabronili reklam piwa w telewizorni a on bardzo chciał te reklamy widocznie. I co? I ma te rekalmy.Każdy głosuje na tego kto mu coś może zaoferować. W tym przypadku było to trochę jednak głupie. Co do kościoła i kleru do którego się tak uczepiliście to w Polsce rządzą takie układy, których większość ludzi nie widzi i to pompowanie pieniędzy z Polski do Watykanu o które najprawdopodobniej wam chodzi to jest mały pimpuś przy nich.No dobra, niech to będzie 5 milionów złotych. Jeśli pójdą do Watykanu to nic z nich nasz kraj nie będzie mieć. A jeśli zostaną? Załóżmy, że państwo da te pieniądze na oddłużenie stoczni. Może wtedy ona zacząć produkować i wyjdzie to na plus dla Polski. Niestety większość ludzi tych układów nie widzi/nie chce widzieć i co najlepsze są to ludzie solidnie wykształceni!A skąd masz takie informacje? Ale nie będę ciągnąl dalej tego wątku bo podejrzewam że mogą zamknąć topik.Jeżeli będzimy dyskutować kulturalnie to nie widzę powodu. Czytajcie dalej NIE/Fakty i Mity.Masz coś przeciwko tym gazetom? Czytałeś jakąś z nich? Ja zamierzam głosować na UPR, a jeśli nie będą kandydować to na LPR."Drobna" rozbierzność programowa... Pozdro chłopaki.Ja także pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 voytar <-- ale zes sie rozpisal :) dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Trzeba się poświęcać aby uratować świat ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Trzeba się poświęcać aby uratować świat ;] A zbieracie moze podpisy? Do wyborow do Parlamentu Europejskiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 :roll: a ja nie powiem wprost tylko "na okraglo" :P - na pewno nie zaglosuje na zadna partie ktora obiecuje ze da mi (i innym) cos wiecej poza wolnoscia (jak najpelniejsza w kazdej dziedzinie) i sowoboda wyboru - bo tylko tego mi potrzeba a nie decydowania co jest dla mnie lepsze :!: - pewno nie dam sie nabrac na zadne haselka (z przeszlosci) ze ktos mi cos da (i to za darmo) - na to chyba moga sie tylko nabierac dzieci (za garsc cukierkow dozgonne zaufanie) :P - na pewno nie zaglosuje na zadna partie anty- bo mam juz dosyc tych burakow co tylko umieja niszczyc, pewnie dlatego ze to banda nieudacznikow i frustratow dlatego nie chce zeby ktos taki mnie reprezentowal - na koniec moja mysl przewodnia "jak najmniej panstwa w panstwie" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 mam nadzieje, ze nie zlinczujecie mnie za skan artykulu wazacy 160 kb?? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 bruce 160kB co tam 3sekundy sciagania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Tak jakby ktos myslnie rozumial, male wyjasnienie (z forum APP Racja) :) Klerykalizm: dążność do zapewnienia kościołowi, duchowieństwu (klerowi) decydującego wpływu na życie publiczne, polityczne, społeczne, kulturalne. Przedrostek anty oznacza oczywiście "przeciw, opozycyjny", a więc: antyklerykalizm (anty- + łac. clericus: "duchowny"): społeczno-religioznawczy pogląd, uznający za słuszny całkowity rozdział państwa - jego życia społecznego, politycznego i kulturalnego - od Kościoła i kleru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 A zbieracie moze podpisy? Do wyborow do Parlamentu Europejskiego?Tak. Dla wszystkich zainteresowanych: http://voytar.risp.pl/appr/ Proponuję kupić najnowsze FiM, ponieważ jest w nich to co powyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 A zbieracie moze podpisy? Do wyborow do Parlamentu Europejskiego? http://voytar.risp.pl/appr/ Error 403 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Już działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 To są wybory do Parlamentu Europejskiego. Ja zamierzam zagłosować na prof. Filara z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. Dlaczego ? Uważam, że to najlepszy kandydat, bo: - jest profesorem prawa, więc zna się na prawie, a co za tym idzie będzie tworzył dobre prawo, nie skompromituje się - jest najmądrzejszy z możliwych do wyboru kandydatów (no bo taka Sobecka(LPR) - głupia baba, w parlamencie się kiedyś modliła, koszmar, do tego powiązania z Radiem MaRyja) - na kandydata z samoobrony nie zagłosuje, bo to są populiści, podobnie jak PO (choć w mniejszym stopniu) Tak więc FILAR jest najlepszym wyborem. W tych wyborach nie głosuje na partię, tylko na człowieka, a to że jest z Unii Wolności dla mnie nie ma wielkiego znaczenia. Gdybym głosował na partię to chyba wybrałbym SdPl, czemu ? Bo uważam, że to najrozsądniejsza partia z obecnych możliwych. (Samoobrona - bandyci, złodzieje, populiści, PSL - na chłopa nie zagłosuje :) wiecie, że przewodniczący Wojciechowski też kandyduje do europarlamentu, to jest śmieszne :) niedawno próbował zostać marszałkiem Sejmu, LPR - szkoda słów Pęk, Wrzodak, Strąk - jak czasami ogłądam obrady sejmu to się zastanawiam kto ich wybrał ? , SLD - przemilcze to, PiS - Kaczyńscy są najmądrzejsi i tylko oni mogą naprawić Polskę - tzn. to oni tak uważają, a została jeszcze Platforma Obywatelska - najbardziej populistyczne hasło "Nicea albo śmierć" niedawno zaczęli mówić o kompromisie sam wpadli w swoje sidła). Chciałbym aby w następnej kadencji znalazła się UW, żeby przekroczyła próg wyborczy. BTW: Nie widzę w następnej kadencji koalicji zdolnej do sprawowania władzy (PO + PiS = trochę za mało, żeby rządzić) (Samoobrona + LPR + PSL - chamstwu mówimy NIE) @MacieX: a wiesz, że PO wystawiła na kandydata tego tenora co śpiewał "do boju Polsko" (czy coś takiego :) ) i Jerzego Buzka ? Troche dziwne, nie ? @Kaeres: wicepremierzy to: Hausner, Pol i do niedawna Oleksy (ale, że został marszałkiem Sejmu, to przestał nim być zgodnie z zasadą Incompatibilitas). Apeluje do wszystkich na forum i nie tylko: głosujcie w wyborach, chociażby po to, aby Samoobrona i LPR miały jak najmniej posłów w parlamencie. To wszystko co chciałem napisać, to są moje opinie więc prosze nie "rzucać mięsem" we mnie :D jeśli ktoś ma odmienne zdanie, ok? PS. Sytuacja z życia: starsza pani biorąc udział w poprzednich wyborach zapytana o to, na kogo głosuje, powiedziała: "głosuje na Andrzeja Leppera, bo on dobrze mówi i tak ładnie wygląda" NO COMMENT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 PS. Sytuacja z życia: starsza pani biorąc udział w poprzednich wyborach zapytana o to, na kogo głosuje, powiedziała: "głosuje na Andrzeja Leppera, bo on dobrze mówi i tak ładnie wygląda" NO COMMENT.No bo właśnie na tym polega populizm. Głupi ludzie dają się nabrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Crosis <--- "Gdybym głosował na partię to chyba wybrałbym SdPl" a potem piszesz " SLD - przemilcze to" <-- to jest to samo !!! Ciezko to zauwarzyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 SDPL to mniejsze zło ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 SDPL to mniejsze zło ;] To ta sama partia co SLD chyba pisalem wyzej jak to dziala? SLD traci poparcie, robia spotkanie - pomysl nowej parti, zalorznie nowej parti - starzy przechodza do nowej parti, a za chwile wszysc z SLD sa w SDPL i nagle partia ma wieksze poparcie i dalej sie trzyma zdrowo. Tak robi od dawien dawna, partia tam sama tylko zagluja nazwami, moze jak bedzie mi sie chcialo to poszukam i wypisze wszystkie poprzednie nazwy :) gdzies to mialem dokladnie opisane :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Skrytobójca - dla kogo jasne to jasne, dla Ciebie pewnie tak bo z twojej wypowiedzi wynika że myślisz steorotypowo. Nie jestem starą babą słuchającą rydzykowni, ani też członkiem Młodzieży Wszechpolskiej. Też wolałbym żeby Polska była laicka, możliwość aborcji itp itd. ale ie za cenę wybierania nie wiadomo kogo z księżyca. Bruce - co Ty w ogóle o mnie wiesz co ja przeczytałem, 'rady' typu 'poczytaj' itp. to sobie schowaj w skarpety bo trochę nie na miejscu są, w ogóle co to za protekcjonalny ton jakbyś rozmawiał z jakimś srajtem, pomyśl trochę co piszesz, jakiś 'Nasz dziennik'? To samo co u Skrytobójcy, za szybko szufladkujesz ludzi. Przeczytałem statut tej partii i powiem że jakoś nic mnie nie urzekło, dla mnie jest to kolejna banda (z tym że tak jak Bruce pisze z poza układów) ludzi, którzy chcą zdobyć wypłynąć i zodobyć poparcie wśród ludzi nienawidzących kościoła i księży. Widzą rosnącą niechęć do kościoła i jeżdżą po nim jak po łysej kobyle jaki to kościół zły. Dla mnie kolejni koniunkturaliści i cwaniaki. A Wy idziecie za nimi jak te owce za baranem. Voytar - a'propos mojej wypowiedzi to tak: Jeżeli polski papież dla Ciebie nic nie znaczy - ok, masz prawo do swojego zdania. Ja nie bronię kleru, też połowę bym powystrzelał, ale uważanie go za przyczynę wszelkich nieszczęść Polski to przesada. W ogóle co Ty piszesz, jakie 5 mln dla stoczni, stoczni to nawet nie pomoże 500 mln a po za tym skąd to przekonanie o uczciwości tych na których będziesz głosował, że nie drapną po drodze tych 5 mln? Pytasz zaczepnie czy jestem homofobem i rasistą/antysemitą - pytam po czym wnosisz? Czy jak się napisze coś o Żydach/Arabach to już się jest rasistą? Nie, nie jestem jeśli chodzi o ścisłość. Co do wojen przez wiarę to zawsze były i będą i nic się na to nie poradzi, a w obecną wojnę z Irakiem nie wciągnął nas kosciół tylko 'nasz' prezydent. Różnice programowe między UPR - LPR ? Tak, ale Tobie bardziej chyba chodzi o różnice ideologiczne niż programowe. Po za tym co, takie to dziwne że jeśli nie ta partia to inna? Mam jakąś hierarchię partii a poniżej pewnego poziomu który mi po prostu nie odpowiada nie pójdę głosować. Twój post jest w takim napastliwym tonie (a piszesz że możemy kulturalnie dyskutować) że pozwól że nie będę wdawał się z Tobą w pyskówę. Może was to ucieszy, ale to był mój ostatni post w tym temacie. Oby nam się wszystkim lepiej i dostatniej żyło. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Dla mnie kolejni koniunkturaliści i cwaniaki. A Wy idziecie za nimi jak te owce za baranem.No nie do końca. Ja na nich głosować nie będę ani na nikogo innego, ponieważ jestem jeszcze za młody. Za pare lat zobaczymy czy są to cwaniaki czy nie [wcale tego nie wykluczam, wrecz przeciwnie jest to BARDZO możliwe [tak jak mówisz: chcą zdobyc poparcie antyklerykalizmem], poprostu mi się podoba ich program]. Twój post jest w takim napastliwym tonie (a piszesz że możemy kulturalnie dyskutować) że pozwól że nie będę wdawał się z Tobą w pyskówę.Przykro mi, że Ci się tak wydaje, ale mój post NIE miał być napastliwy. Oby nam się wszystkim lepiej i dostatniej żyło. Pozdro.Też mam taką nadzieję :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 mzoe i jest jak mowicie, ale tak sie skalda, ze osobiscie znam przewodniczacego ogolnopolskiego (skonczyl SGH) , w ogole niezly facet, odwozil mnei do domu.....zalozyl skorzane rekawiczki....i dal po gazie (w miare zgodnie z rpzepisami ofkoz ;p ) super uprzejmy czlowiek itp ;] czesc zarzdu oglnpolskiego tez znam, nie powiem, zeby wszyscy byli super ludzmi do rozmowy, ale wydaja sie byc uczciwi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archimonde Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 To, że ktoś głosuje na Samoobronę nie zawsze jest przejawem naiwności, ale często aktem desperacji. Skoro oprócz PO (o którym powiem niżej) zostały ze znanych partii LPR, PSL, SDPL, Samoobrona itd. to rzeczywiście trudno wybierać i ludzie głosują na chybił trafił. Samoobrona to chłopi-demonstratorzy, SDPL to to co mamy teraz tylko minimalnie lepiej, a LPR to komuchy. PO jest partią dobrą pod względem wykształcenia posłow, ale tak naprawdę to jest to UW+AWS, czyli to co mieliśmy parę lat temu, a najlepiej wtedy nie było. Moi starzy na nią zagłosowali podczas wyborów parlamentarnych nie dlatego, że zgadzali się z ich poglądami całkowicie, ale po to, aby szuje z SLD, miały mniejsze poparcie. A teraz wiele ludzi głosuje na Samoobronę, bo uważają, że jakkolwiek zagłosują byle nie na SLD lub SDPL to gorzej nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 To, że ktoś głosuje na Samoobronę nie zawsze jest przejawem naiwności, ale często aktem desperacji. (...) Ewentualnie głupoty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dune Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 pewnie na PO... o ile sie zbiore i dowod zdarze wyrobic ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Dune - przecież nie musisz miec dowodu tylko jakiś dokument ze zdjęciem potwierdzający twoją pełnoletniość np. paszport , książeczka wojskowa etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Hmmm... Możecie podać dokładnie ile Kościół dostaje tej kasy i na podstawie jakich zapisów. Trudno tak dyskutować, skoro nawet nie jesteście przygotowani... Ale przeanalizujmy to: 1. Czy kwota kilku milionów jest duża? KK z samej tacy w przeciągu 1 niedzieli, w skali kraju wyciąga kwotę o wiele większą - więc pewnie ich nie potrzebuje. Natomiast złodziejstwo ZUSu i USu jest wielokrotnie większe niż te pare nędznych milionów... 2. Czy powinien dostawać (bo przecież nie chodzi o to czy są im potrzebne, tylko czy wykonują za nie coś dla ludności) I tu mam dylemat bo: a) uważam że państwo nie powinno finansować żadnych organizacji - czy to KK, czy jakieś oddłużanie stoczni, czy PKP... B) KK wykonuje usługi dla ludności jak choćby udzielanie ślubów (nic innego nie przychodzi mi do głowy). Skoro urzędas z USC dostaje kase za ceremonie, to czemu nie ma dostawać ksiądz? Dla mnie ważna jest sprawiedliwość. Najprościej by było chyba zlikwidować instytucje małżeństwa, albo sprywatyzować USC i cofnąć tą kase dla KK... PS. głosować nie pójde - monarchistą jestem, nie demokratą... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 gg <-- bo ksieza to sa <span style="color:red;">[ciach!]</span>e i tyle, pamietam jakie numery odwalali jak mi dziadek umarl, nic tylko takich po mordzie przylutowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 gg <-- bo ksieza to sa <font color="#FF0000">[ciach!]</font> i tyle, pamietam jakie numery odwalali jak mi dziadek umarl, nic tylko takich po mordzie przylutowac...Nie no, przekonałeś mnie... I wszystkich innych chyba też... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...