POWER BY AMD Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 znaczy tak sprzet bedzie miał 3 bloki mzoe z czasem 4 proc na pewno sporo bo bedzie na 2v pracował a na grafei pelt koło 100w co do pompki to właśnie sie juz zaczełem powaznie zastanawiać nad pompką od co. to teraz jeszce takie 1 pytanko czy z pompka od co na tym cfg jest sens pakowania 2 nagrzewnic ?? załozenie sa takie: jak najnizsza róznica temp miezdy otoczeniem a wodaw układzie kontrola nad cisza upchniecie wszyskiego w budzie rozsadne koszty co do tej budy to dzisiaj ja z bliska ogladałem i zaczyan sie zastanawiać bo on jest skrócona o około 5cm co mnie bardzo zmartwiło :( bo moze ta nagrzewnica która mam nie wejsc z przodu ze wzgledu na jej grubosc, :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Piross: powietrze przelatuje z taka predkoscia ze proznica pomiedzy tym na pierwszej a na drugiej nagrzewnicy w prraktyce bedzie minimalna POWER BY AMD: hmm to moze faktycznie jest sens pakowac sie w 3 nagrzewnice - ale sam ie wiem kupujac 3 na allegro czyszczone to masz kolo 250-300zl - to uz mozna sie nad czyms z BI zastanowic - no chyba ze robisz tak jakja - smigasz po szrotach :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!STONKA! Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 tak wlasnie ja podlaczylem !! (alt+p) (alt+p) (alt+p) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 no jasne ze śmigam po szrotqch koszt 1 to około 30-40zł wiec juz te 30zł dopłacić a mieć wydajniej i to te 30złnie stanowi problemu popki juz pisałem dzisiaj sie rozgladałem za co ale to odpada za drogie kupie 2 atmana 2000l bede miał 2 takie same pompki bede miał możliwosć wyboru zeby dało sie w tedy 2 w 1 obiegu zastosowac jak coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarross Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Piross najlepiej połącz te nagrzewnice szeregowo w przeciwprądzie (najpierw przez tą wylotową, potem na ssaniu) wtedy będziej miał najmniejsze spiętrzenie temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 obawiam sie tylko ze powietrze po przejsciu przez 1 nagrzenice bedzie juz dosc cieple zeby schlodzic 2 ??... i słusznie :!: Piross: powietrze przelatuje z taka predkoscia ze proznica pomiedzy tym na pierwszej a na drugiej nagrzewnicy w prraktyce bedzie minimalnabuahaha! nie sądzisz że to zależy od uwarunkowań lokalnych ? ja na przykład czuję ciepło od nagrzewnicy, dlatego też.... @POWER BY AMD - dwie kadetówki RÓWNOLEGLE to zdecydowanie dobry pomysł - nie tylko chłodniej ale i mniejsze obciążenie dla pompki (pod warunkiem ze trójniki będą rozsądnie zamontowane) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 nie powiedzialem ze nie czujesz ciepla od nagrzewnicy - jednak samo powietrze zasysane na pierwsza nagrzewnice jest od niej chlodniejsze i to samo powietrze po przejsiu przez nia nie jest az tak ogrznane ze byna drugiej powodowac znaczacy spadek wydajnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 @ayem niestety nie mam mozliwosci pomiarow w tej chwili, posluze sie wiec pamięcią (hmmm)... sprzed okolo pol roku: blok baaaaardzo wczesna kopia WW pompka PH802 kadetowka wiatrak 92mm, 7V, cartoooon shroud ;-) przy temp powietrza 19-20C woda kolo 29C powietrze na wylocie kolo 23-24C wiec na druga wpadaloby powietrze ca 4 C cieplejsze - wciaz by chlodzilo, ale słabiej o jakieś ...30-40%? zaznaczam - wartosci szacunkowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 hmmm u mnie lada + 172mm papst@7V, tez taki pi razy drzwi shroud "byle co ale dziala" i wzrost byl bardzo malo wyczowalny - temepratury zbliozne do twoich ale po drugiej stroie nagrzewnicy rozniaca 1-2C no ale fakt faktem ze oczywiscie spadekwydajnosci bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 u mnie tamp powietrza 22-24st. bip i papst. temp na wyjsciu 29-30st wiec roznica bardzo duza jak na takie "malenstwo". i niech mi ktos powie, ze nie jest ona wydajna a to jets najmniejsza z rodziny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zebi Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Mam taki pomysł ... (jestem poczatkujacy wiec sie nie nabijajcie :) ) Skoro boisz sie ze ustawienie dwuch chłodnic równolegle zachamuje przepływ to może zrobic tak: == POMPKA ==> CHŁODNICA ==> POMPKA ==> CHŁODNICA == wydaje mi sie ze wtedy przepływ wody bedzie podobny jak dla układu z jedna chłodnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...