tomasir Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Wiem że jakby całe forum dokładnie przeszukać może i by się coś znalazło, no ale... Po prostu chciałbym by Ci którzy całkowicie sami wykonali bloki pokazali tu swoje propozycje. Bloki mająbyć ręcznie robione (oczywiście wiertarka jak najbardziej może być), tylko niech nikt nie zamieszcza bloków frezowanych. Chciałby by było tu projekty które można samodzielnie wykonać w domu a nie po prostu zlecać komuś. Jak dobrze pamiętam Grzesiu taki całkiem ładny bloczek kiedyś zrobył, także Berkut coś dremelem wyrzeźbił... Czekam na Wasze propozycje. Ja aktualnie zajechałem jednąwiertarkę ale wkróte cma przyjść do nie z domu nowa (rodzice sprezentowali), więc może i ja będę miał wreszcie czym się pochwalić... A zapomniałem dodać iż dla mnei w WC ogromne znaczenie będzie miał właśnie fakt iżbędzie to samemy wykonane a nie "pójście na łatwiznę", czyli kupno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 A nie licza sie samodzielne wykonane na frezarce? :P Dodam ze nie mialem nigdy wczesniej styku z tym urzadzeniem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Dremel power, wzorowany na MK4, robiony dla kumpla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 "]A nie licza sie samodzielne wykonane na frezarce? :P Dodam ze nie mialem nigdy wczesniej styku z tym urzadzeniem :] A uważasz że sporo ludzi ma frezarki w domach - bo jeśli nie to dla mnie nei jest homemade... czyli odpada A co do Berkuta - to o tym właśnie projekcie mówiłem :D Dziękuję za zdjęcia i czekam na kolejne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 A uważasz że sporo ludzi ma frezarki w domach - bo jeśli nie to dla mnie nei jest homemade... czyli odpada Nie wiem czy sporo, ale mam taka jedna w garazu :P. Bedzie tam jeszcze 2 tygodnie, wiec mam zamiar cos wymodzic na niej. Ale skoro to nie homemade :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Po prostu ma być taki projekt który wiele osób może wykonać we własnym zakresie - a jak rzucisz cos z frezarki to nie będzie to do wykonania przez każdego - mam nadzieję iż rozumiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Po prostu ma być taki projekt który wiele osób może wykonać we własnym zakresie - a jak rzucisz cos z frezarki to nie będzie to do wykonania przez każdego - mam nadzieję iż rozumiesz Rozumiem. W takim razie zrobie sobie bloczek na GPU metoda dluto+mlotek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Tomasir - no zrobiłem nawet 2 i jestem w trakcie robienia 3 kolejnych. Zdjęcia bloczków: next Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Grzechu czym robiles? bardzo fajny ten drugi bloczek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Kubasik - nie chce mi sie teraz wszystkiego opisywać - poszukja mojego tematu o blokach, tam jest prawie wszystko. Ciesze się że ci sie podoba - juz sprzedany za 82zł :D Pozdrawiam. Dobranoc wszytskim. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Kubasik - nie chce mi sie teraz wszystkiego opisywać - poszukja mojego tematu o blokach, tam jest prawie wszystko. Ciesze się że ci sie podoba - juz sprzedany za 82zł :D Pozdrawiam. Dobranoc wszytskim. :) a jak z jego wydajnoscią ?? czemu tylko 82 zł ?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Czemu 82zł? jak dla mnie może być, nie liczylem na więcej, jego koszt to góra 20zł :D Co do wydajności to mam za słaba pompke żeby uciągnąc blok finowy z 2 wylotami, ale max co miałem to 44C bez nagrzewnicy wg wskazań płyty. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Kubasik - nie chce mi sie teraz wszystkiego opisywać - poszukja mojego tematu o blokach, tam jest prawie wszystko. Ciesze się że ci sie podoba - juz sprzedany za 82zł :D Pozdrawiam. Dobranoc wszytskim. :) a jak z jego wydajnoscią ?? czemu tylko 82 zł ?? :? Mogłeś kupić niedawno był na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Kubasik - nie chce mi sie teraz wszystkiego opisywać - poszukja mojego tematu o blokach, tam jest prawie wszystko. Ciesze się że ci sie podoba - juz sprzedany za 82zł :D Pozdrawiam. Dobranoc wszytskim. :) a jak z jego wydajnoscią ?? czemu tylko 82 zł ?? :? Mogłeś kupić niedawno był na allegropo co mi jak mialem uriela :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Dobra to i ja się pochwalę najnowszym blokiem na Chipset :P http://www.kyniek.klub.chip.pl/ChannelTop.jpg Blok jest przeznaczony na Chipset i ma stosowne otwory z regulacją płyty o rozstawie od 50 do 60mm Można go umieścić również jako blok CPU. Charakteryzuje się wyjątkowo małymi oporami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Dobra to i ja się pochwalę najnowszym blokiem na Chipset :P http://www.kyniek.klub.chip.pl/ChannelTop.jpg Blok jest przeznaczony na Chipset i ma stosowne otwory z regulacją płyty o rozstawie od 50 do 60mm Można go umieścić również jako blok CPU. Charakteryzuje się wyjątkowo małymi oporami. Bardzo fajny. Czym uszczelniłeś "przestrzeń" między miedzią a topem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 z tego co widac na fotce nie ma tam nic :? bo top nie jest przykrecony do miedzianego bloku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Blok uszczelniłem bezbarwnym silikonem a dodatkowo top przykręciłem. fotka jest jeszcze z czasu gdy blok był w częściach ;) Tak w ogóle jeszcze go nie zamocowałem :( nie miałem czasu... a jeszcze drugi czeka na złożenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Blok uszczelniłem bezbarwnym silikonem a dodatkowo top przykręciłem. fotka jest jeszcze z czasu gdy blok był w częściach ;) Tak w ogóle jeszcze go nie zamocowałem :( nie miałem czasu... a jeszcze drugi czeka na złożenie :D Uważaj tylko, zeby silikon Ci się nie wykruszył... bo ma tendencje do tego jak wyschnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Kyniek: 1. jak uszczelniłeś połączenie między mosiężnymi króćcami, a topem? 2. czy ten Twoj blok to "prawdziwy homemade"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Jest frezowany wiec niestety nie pasuje do tego topicu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Króćce uszczelniłem tak samo jak to robi Mate - nagwintowałem i wkręciłem uszczelniając silikonem ;) Oczywiście że homemade!! a nawet Made in piwnica :P jak chcesz więcej fotak to wejdź na moją stronkę przeznaczoną dla tych co zaczynają.... http://www.kyniek.klub.chip.pl to jest w ogóle moja 4 kosntrukcja ;) i będą nastepne ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Jest frezowany wiec niestety nie pasuje do tego topicu . Hmmmm bloki grzecha też są frezowane a pasowały do tego tematu.... Więc jak to jest??? To frezowane są gorsze i nie mozna się pochwalić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Jest frezowany wiec niestety nie pasuje do tego topicu . Hmmmm bloki grzecha też są frezowane a pasowały do tego tematu.... Więc jak to jest??? To frezowane są gorsze i nie mozna się pochwalić?? Skąd wiesz, że bloki Grzecha są frezowane? Mnie na takie nijak nie wyglądają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Hmmmm to potrzebny jest nowy topic do bloków frezowanych homemade?? :| Co do bloków Grzecha... świetnie wykonane... pierszy wygląda na nie-frezowany ale następne już jak najbardziej... a jeśli nie... fantastycznie mu się to udało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Moje bloki nie są frezowane :!: - to autentyczne homemades, z których jestem dumny. Wszytsko robione za pomocą wiertark,i dłuta, brzeszczotów i kilku innych pierdół. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Ma ktoś możliwość umieszczenia na swoim FTP moich zdjęć? (5 obrazków, w sumie 180KB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Ma ktoś możliwość umieszczenia na swoim FTP moich zdjęć? (5 obrazków, w sumie 180KB)wyslij na kubasik@tenbit.pl to zamieszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boomer Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 CPU unfinished GPU unfinished HDD gora HDD spod HDD zamontowany fotki Nexus'a :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Park maszynowy :lol: : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...