Skocz do zawartości
tomasir

Blok wodny wykonany w domku, czyli prawdziwe homemade

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że jakby całe forum dokładnie przeszukać może i by się coś znalazło, no ale...

Po prostu chciałbym by Ci którzy całkowicie sami wykonali bloki pokazali tu swoje propozycje. Bloki mająbyć ręcznie robione (oczywiście wiertarka jak najbardziej może być), tylko niech nikt nie zamieszcza bloków frezowanych. Chciałby by było tu projekty które można samodzielnie wykonać w domu a nie po prostu zlecać komuś.

Jak dobrze pamiętam Grzesiu taki całkiem ładny bloczek kiedyś zrobył, także Berkut coś dremelem wyrzeźbił...

Czekam na Wasze propozycje. Ja aktualnie zajechałem jednąwiertarkę ale wkróte cma przyjść do nie z domu nowa (rodzice sprezentowali), więc może i ja będę miał wreszcie czym się pochwalić...

A zapomniałem dodać iż dla mnei w WC ogromne znaczenie będzie miał właśnie fakt iżbędzie to samemy wykonane a nie "pójście na łatwiznę", czyli kupno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]A nie licza sie samodzielne wykonane na frezarce? :P

Dodam ze nie mialem nigdy wczesniej styku z tym urzadzeniem :]

A uważasz że sporo ludzi ma frezarki w domach - bo jeśli nie to dla mnie nei jest homemade... czyli odpada

A co do Berkuta - to o tym właśnie projekcie mówiłem :D

Dziękuję za zdjęcia i czekam na kolejne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A uważasz że sporo ludzi ma frezarki w domach - bo jeśli nie to dla mnie nei jest homemade... czyli odpada

Nie wiem czy sporo, ale mam taka jedna w garazu :P. Bedzie tam jeszcze 2 tygodnie, wiec mam zamiar cos wymodzic na niej. Ale skoro to nie homemade :/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu ma być taki projekt który wiele osób może wykonać we własnym zakresie - a jak rzucisz cos z frezarki to nie będzie to do wykonania przez każdego - mam nadzieję iż rozumiesz

Rozumiem.

W takim razie zrobie sobie bloczek na GPU metoda dluto+mlotek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kubasik - nie chce mi sie teraz wszystkiego opisywać - poszukja mojego tematu o blokach, tam jest prawie wszystko.

Ciesze się że ci sie podoba - juz sprzedany za 82zł :D

Pozdrawiam.

Dobranoc wszytskim. :)

a jak z jego wydajnoscią ??

czemu tylko 82 zł ?? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu 82zł? jak dla mnie może być, nie liczylem na więcej, jego koszt to góra 20zł :D

Co do wydajności to mam za słaba pompke żeby uciągnąc blok finowy z 2 wylotami, ale max co miałem to 44C bez nagrzewnicy wg wskazań płyty.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kubasik - nie chce mi sie teraz wszystkiego opisywać - poszukja mojego tematu o blokach, tam jest prawie wszystko.

Pozdrawiam.

Mogłeś kupić niedawno był na allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam.

Mogłeś kupić niedawno był na allegro
po co mi jak mialem uriela :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to i ja się pochwalę najnowszym blokiem na Chipset :P

Dołączona grafika

http://www.kyniek.klub.chip.pl/ChannelTop.jpg

Blok jest przeznaczony na Chipset i ma stosowne otwory z regulacją płyty o rozstawie od 50 do 60mm Można go umieścić również jako blok CPU. Charakteryzuje się wyjątkowo małymi oporami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to i ja się pochwalę najnowszym blokiem na Chipset :P

Dołączona grafika

http://www.kyniek.klub.chip.pl/ChannelTop.jpg

Blok jest przeznaczony na Chipset i ma stosowne otwory z regulacją płyty o rozstawie od 50 do 60mm Można go umieścić również jako blok CPU. Charakteryzuje się wyjątkowo małymi oporami.

Bardzo fajny. Czym uszczelniłeś "przestrzeń" między miedzią a topem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blok uszczelniłem bezbarwnym silikonem a dodatkowo top przykręciłem. fotka jest jeszcze z czasu gdy blok był w częściach ;) Tak w ogóle jeszcze go nie zamocowałem :( nie miałem czasu... a jeszcze drugi czeka na złożenie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blok uszczelniłem bezbarwnym silikonem a dodatkowo top przykręciłem. fotka jest jeszcze z czasu gdy blok był w częściach ;) Tak w ogóle jeszcze go nie zamocowałem :( nie miałem czasu... a jeszcze drugi czeka na złożenie :D

Uważaj tylko, zeby silikon Ci się nie wykruszył... bo ma tendencje do tego jak wyschnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Króćce uszczelniłem tak samo jak to robi Mate - nagwintowałem i wkręciłem uszczelniając silikonem ;)

Oczywiście że homemade!! a nawet Made in piwnica :P jak chcesz więcej fotak to wejdź na moją stronkę przeznaczoną dla tych co zaczynają....

http://www.kyniek.klub.chip.pl

to jest w ogóle moja 4 kosntrukcja ;) i będą nastepne ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest frezowany wiec niestety nie pasuje do tego topicu .

Hmmmm bloki grzecha też są frezowane a pasowały do tego tematu.... Więc jak to jest??? To frezowane są gorsze i nie mozna się pochwalić??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest frezowany wiec niestety nie pasuje do tego topicu .

Hmmmm bloki grzecha też są frezowane a pasowały do tego tematu.... Więc jak to jest??? To frezowane są gorsze i nie mozna się pochwalić??

Skąd wiesz, że bloki Grzecha są frezowane? Mnie na takie nijak nie wyglądają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm to potrzebny jest nowy topic do bloków frezowanych homemade?? :|

Co do bloków Grzecha... świetnie wykonane... pierszy wygląda na nie-frezowany ale następne już jak najbardziej... a jeśli nie... fantastycznie mu się to udało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi