mordka Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 jak w temacie, nie wiem czego to wina, plyty, pamieci czy tego ze procek jest jeszcze nowy, i mam pytanie czy moja plyta obsluguje dzielnik powyzej 4 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 a tak cieżko sprawdzić na stronie producenta płyty??BTW: z jakiej serii jest porocek :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordka Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 tam wsumie malo pisze, seria jezeli ci o to chodzi to thoroughbred, domyslam sie ze juz z plyty wiecej niz te fsb nie pojdzie, na zworkach do ustawienia jest do 150 Mhz, w biosie idzie mi o 1MHz, i jak zwieksze napiecia na procku i pamieci to i tak nie pojdzie wiecej, chyba czeka mnie kupno nowej plyty :/ UPD.: na tej plycie nie ma blokady czestotliwosci PCI i AGP ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Jeśli jest na VIA (a jest) to nie ma blokady i dlatego się wysypuje powyżej FSB152. Gdyby ta płyta miała jakiś sensowny dzielnik i obsługiwała FSB166 to byłoby super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Jak kazda plyta na KT266A dzielnika 1/5 nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 z naszego na twoje: nie masz blokady agp/pci i jak podkrecasz fsb to tym samym podkrecasz pci i agp.i przez to wywala ci sie dysk i karta lub plyta/ram zdycha przy maxymalnym dla siebie ustawionym fsb :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 jestes szczesciarzem bo na Solteku DRV4 poszedl ci procek 0.13um plyta jest spoko ,ale moze miec problem z wyzszym fsb ,zwlaszcza na tym procku domyslam sie ze nie masz odblokowanego mnoznika na procu przrob go na Mobile i zmieniaj mnoznik spod windows Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordka Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 dzieki za odpowiedzi, a jeszcze jedno czy jak na plycie mam mnoznik 14 to po przerobce na mobile w windzie bede mogl ustawic wyzszy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Pod warunkiem że przetniesz mostki L6, gdyż zazwyczaj max. mnożnik mobile będzie wynosił 11x. Bios nie ma wtedy żadnego znaczenia. Wszystkich zmian dokonujesz programem CPUMSR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Wedlug mnie to jest ci ciezko podkrecic ze wzgledy na RAM bo ty posiadasz PC2100 a napewno lepsze do krecenia by byly PC2700 lub PC3200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...