Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 jaka jest przyczyna wysokiej temperatury D600@900 (6x150) Vcore 1,800V .Temperatura procka wynosi 37C , temperatura wody to 25C (mam taki czujnik i elektroniczny termometr). Uzywam wezy o srednicy 10mm i pompki 600l/h AquaSzut. Czy to moze byc z powodu bloku wodnego??? PS. podajcie swoje temparaturki proca po wygrzaniu na waszych WC. Jak mysliscie co nie gra??? WB??? Acha pojemnik z woda jest 2,2l a wode chlodzi nagrzewnica od cinqecento a na niej 3 wiatraki 80x80 ze straych zasilaczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 jaka jest przyczyna wysokiej temperatury D600@900 (6x150) Vcore 1,800V .Temperatura procka wynosi 37C , temperatura wody to 25C (mam taki czujnik i elektroniczny termometr). Uzywam wezy o srednicy 10mm i pompki 600l/h AquaSzut. Czy to moze byc z powodu bloku wodnego??? PS. podajcie swoje temparaturki proca po wygrzaniu na waszych WC. Jak mysliscie co nie gra??? WB??? Acha pojemnik z woda jest 2,2l a wode chlodzi nagrzewnica od cinqecento a na niej 3 wiatraki 80x80 ze straych zasilaczy. Może i blok :) Ja na lipnej pompce i Athlon XP 1700+ przy samym WC miałem 35-36'C, podczas gdy na coolerku temperatura wynosiła 50'C i więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 blok jest frezowany i wyglada tak jak na tym zdjeciu http://www.trzone.prv.pl/WB2.jpg czy to mozliwe ze jego przyczyna???. PS lisq jaka mailes temp wody przy tym 35-36 C , na jakim WB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 blok jest frezowany i wyglada tak jak na tym zdjeciu http://www.trzone.prv.pl/WB2.jpg czy to mozliwe ze jego przyczyna???. PS lisq jaka mailes temp wody przy tym 35-36 C , na jakim WB? A bo ja wiem jaki to WB :) Przyjechał do mnie jakiś z 4max'a i na tym robie :))) Co do tempetratury to po prostu płyta może przekłamywać. W końcu czujnik umieszczony jest pod CPU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Tak patrze i patrze na te foty Twojego WC i może po prostu pompa jest za słaba? W koncu ta chłodnica jest z deczka duża. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Na WC prawie sie nie znam ale z tego co zauwazylem to jakos wysoka temp. Kiedys zapodalem taki topic o najnizszych temp. osiaganych na danym chlodzeniu. Kolesie na wodnym mieli po 5st C. Dlaczego mieli tak malo ? Jakies drogie WC czy jakies wymienniki ciepla czy jak ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 oni mieli na pewno pelitery dlatego tem. byly takie male Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 pompka jest 600l/h firmy Aquaszut dzuo osob taka uzywa nawet kiedys piter je sprzedawal. temp idle to 36C a stress 37C :) . Moze wina wezy??? bo sa male tylko 10mm??? chl;odzniczka chlodzi wode spox! ma 25-26 C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 oni mieli na pewno pelitery dlatego tem. byly takie maleNo to jezeli sedno tkwi tylko w peltierach to czemu nie dokupujecie ich do swoich WC. Raczej dolozylbym te 100 zeby miec temp 30st C nizsza. Ale pewnie to gdzies indziej jest problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 jakbym nie spalil procka to bym pewnie kupil peltrzaka zamiast dokladac do nowego cpu!. PS. Lisek jak ty miales ten WB od 4maxa to miales ten ktory robil Piter dla 4maxa??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 blok jest frezowany i wyglada tak jak na tym zdjeciu http://www.trzone.prv.pl/WB2.jpg czy to mozliwe ze jego przyczyna???. PS lisq jaka mailes temp wody przy tym 35-36 C , na jakim WB?Tak mi sie wydaje Przyczyną jest za mała powierzchnia kontaktu z wodą. Przydało by się więcej kanałów. Ewentualnie może dochodzić do tego słaby kontakt bloku z jądrem procesora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 yo ten blok co na fotce http://www.trzone.prv.pl/WB2.jpg to hala !!! ma tylko 4 kanaly - moj ma 6! kontakt z woda jest blisko 50 % wiekszy. co do temp to u mnie (tak bylo do czasu jak procka nie upuscilem i sie na mnie obrazil :)) teraz juz tak chwilowo nie chce sie krecic) bylo 44C stress na D750@1000 Vcore 2,06 V - wiec troche duzo pompka AquaSzut 600l/h, blok 60x60x20 + 5mm pokrywa, srednica kanalow 6mm, glebokie na 17mm, weze 12mm chlodnica to nagrzewnica z fiata 125p i 2x 92x92 SUNON (5V) temp wody na max 35C !!! tez troche duzo PS jak wylacze pompke to po jakichs 5 minytach proc ma 50 C a woda w bloku tez cos kolo tego ;))) niezle sie ten D. grzeje ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Na WC prawie sie nie znam ale z tego co zauwazylem to jakos wysoka temp. Kiedys zapodalem taki topic o najnizszych temp. osiaganych na danym chlodzeniu. Kolesie na wodnym mieli po 5st C. Dlaczego mieli tak malo ? Jakies drogie WC czy jakies wymienniki ciepla czy jak ? Po prostu dodatkowo na CPU szły układy Peltiera :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 czyli bede musial zrobic sobie nowy WB. Moze macie jakies fajne projekty lub pomysly a nie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 czyli bede musial zrobic sobie nowy WB. Moze macie jakies fajne projekty lub pomysly a nie?? Looknij sobie na stronkę Mate'a :) http://bloki.wodne.w.interia.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Na WC prawie sie nie znam ale z tego co zauwazylem to jakos wysoka temp. Kiedys zapodalem taki topic o najnizszych temp. osiaganych na danym chlodzeniu. Kolesie na wodnym mieli po 5st C. Dlaczego mieli tak malo ? Jakies drogie WC czy jakies wymienniki ciepla czy jak ? Po prostu dodatkowo na CPU szły układy Peltiera :) ja na bloku By mate... pompce 700l/h jakas tam chlodnica.... wody w obiegu 1,7L + peltier 3x3cm mam na celku 1A - 0stpnic w idle (lub ponizej ale st6 nie pokazuje) a w stres na @1.45 mam AZ 15stopni ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Oplaca sie zamontowac peltiera pod Volcano 7 ??? Jak sie ma sprawa powietrza w tej sytuacji, obniza temp czy podwyza ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Oplaca sie zamontowac peltiera pod Volcano 7 ??? Jak sie ma sprawa powietrza w tej sytuacji, obniza temp czy podwyza ? Pod chłodzenie powietrzne raczej jest bez sensu montować Peltiera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...