p3dzi0r Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Jaki w miare tani można kupić palnik do lutowania miedzi ? i ew. aluminium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Jaki kolwiek zeby dawal dosc wysoka temperature. Aluminium niestety nie zlutujesz bo cyna sie tego nie trzyma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 aluminium sie nie lutuje - aluminium sie spawa, a do miedzi mi naprzyklad wystarcza zwykly turystyczny palnik, wiem ze nie jest to pelnia szczescia ale spoko sie lutuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 w sklepach elektronicznych można kupić takie lutownice gazowe kosztują około 60-80 zł - za około 100 można kupić z wieloma końcówkami. Jest to taki mały palniczek gazowy ładowany gazem do zapalniczek. Pełne naładowanie wystarcza na około 20 min pracy. Lutowałem tym rurki miedziane w instalacji CO w domu i sprawowało się idealnie - płomień ma około 1000*C więc do zlutowania bloku miedzianego wystrczy - bo o blok pewnie chodzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 A ja bede lutowac blok 400W lutownica do lutowania runien :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...