Gość lukk Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Pelzak to jak w tym samochodzie co mu tak na przedzie migało, ale zapomniałem jak sie ten serial nazywa :lol: ale ogolnie fajnie to wygląda, ale lepiej jkaby wolnije mrygało, i co pokazuje to mrygadełko(hdd?) "Nieustraszony" chyba...z D. Hasselhoffem(czy jak on tam sie pisze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 knight rider w oryginalnym tytule :].. swiatełko jest zamiast power leda moze słuzyc... a predkosc mozna krecic potencjometrem jaką kto woli :] Do hdd była by lipa bo hdd mruga... i swiatełko by startowało za kazdym mrugnieciem od nowa. oczywiscie dało by sie to "naprawic" ale tu jest jak jest:] mam jeszcze jedno swiatełko... podswietlany znaczek INTEL INSIDE ofkoz :D za pomocom diodaxa który stopniowo jest rozwietlany i gaszony (płynnie) a szybkosc zmian zalezy od temperatury HDD... o :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 heh niezle a samochod nazywal sie Kitt Na jakiejs stronie bylo faq jak zrobic ta linijke i sprzezyc ja z dyskiem tu mam linka do tej linijki z wieloma diodami i sprzezonego z hdd http://bit-tech.net/article/83/ :arrow: PelzaK gratuluje subwoofera, jest super !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 zapodał bym zdjęcie mojego ale nie mam gdzie wrzucić :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 wyslij na vadeer@poczta.fm to ci wrzuce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 A oto mój skromny panel: składa się na niego: 1) gniazda słuchawkowe 2) te kluczyki były jako Power i Reset (moja córa uwielbia naciskać przyciski :D ) 3) diody niebieskie - stan zasilaczy 4) diod czerwone - kontrola każdego kanału IDE (pisałem już jak to zrobić) 5) zielone - procedura POST płyty 6) złącze USB Panel może nie jest piękny ale jest funkcjonalny. Zmieniłem teraz obudowę i zamierzam robić go od nowa. Więc jak tylko skończę to na pewno się pochwalę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 mozesz szerzej opisac te funkcje i na jakiej zasadzie to dziala: - stan zasilaczy (niebieskie) - kontrola kanalu IDE (czerwone) - procedury post plyty glownej (zielone) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 mnie bardzo interesuja bardzo zielone diody. Gdybys mogl napisac cos wiecej jak wskazuja post plyty. :arrow: Vadeer link do kontrola kanalu IDE (czerwone) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=73118 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 No tu was rozczaruję - to nie jest mój projekt tylko zaadaptowany tzw. D-Bracket czyli moduł podłączany do płyty ze złączem USB oraz właśnie diodami trybu POST - płyta obsługuje to. Jak by ktoś chciał robić to we własnym zakresie to może być to nieco bardziej skomplikowane. UPDATE: a co do diód niebieskich - w poprzedniej obudowie miałem dwa zasilacze (300W i 230W), dzięki diodom wiedziałem czy obydwa pracują. Obecnie posiadam zasilacz redundantny (dwa w jednym) ale włączony jest tylko jeden dlatego na zdjęciu świeci tylko jedna dioda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 jak sie domyslam Nazir123 ma płyte msi i przeniósł sobie diody post ze śledzia UPS spóźniłem się :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 aha tak sobie patrze na ten ide controler i tak w sumie wszystko fajnie ale nie widze rozdzielnosci miedzy master i slave. a da sie zrobic aby byly 4 osobne diody dla osobnych urzadzen? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 aha tak sobie patrze na ten ide controler i tak w sumie wszystko fajnie ale nie widze rozdzielnosci miedzy master i slave. a da sie zrobic aby byly 4 osobne diody dla osobnych urzadzen? z tego co ja widze to wlasnie tak jest :) najwyzej dodrukujesz sobie naklejki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Nie można kontrolować pracy master/slave - jedynie cały kanał IDE (tzn nie znam sposobu ale może coś wymyślę :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 czyli mialem racje a Th0m4us sie myli 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 No to wreszcie ja się pochwale :) Tu dziękuje bardzo Vadeerowi za hostowanie zdjęć Więc oto mój pierwszy panel: Wyjścia USB, FireWire i minijacki... niestety kontrola wenttyli (8 ich było ;)) była skokowa dlatego wywaliłem ten panel (dziury w panelu to dziury po diodach które zostały użyte w innym Teraz moje drugie dzieło: Robiony na LM317T panel reguluje od 0~11V + wyłączniki kanałów, dalej kontroluje 8 wentyli naraz (po 4 na kanał), w puste miejsce po prawej stronie mam zamiar umieścić termometr ale za chloere nie moge znaleść jakiegoś fajnego podświetlanego na niebiesko, musze jeszcze zmienić diody w wyłącznikach żeby miały ten sam odcień co podświetlanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 ja chcialem kiedys zmienic diody w takich wlacznikach to myslalem ze mnie szlag trafi... paneli kfajny ale widze ze masz to samo co ja. jednak dwie diody na pokretlo to za malo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 raz już zmieniałem na diody 12V (były lampki 220V) ale niepodoba mi sie kolor, faktycznie też mi sie wydaje że przydały by się jeszcze ze 2 diody do podświetlenia :) Mam pytanko jak udało ci sie powycinać takie idealne prostokąciki (chodzi mi szczególnie o USB) bo mi jakoś zawsze koślawo wychodzą :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 pilniki po prostu... ale male. ja kiedys kupilem komplet 6 pseudo pilnikow o roznych ksztaltach do metalu za cale 2.99zl. do metalu to porazka ale do plastiku rewelacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...