Skocz do zawartości
Kwiecień

Thermalright SLK-947U vs. DFI LanParty NF2 Ultra B

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to maleństwo:

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5452...34c4b2d39343755

Wejdzie na moją DFI LanParty NF2 Ultra B ??

Na stronie Thermalright'a piszę że nie :/ Ale pisze takze że trzeba użyć jakiejś NEO back-plate. Co to jest i gdzie można to kupić :) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez o tym myslalem sporo ... to NEO pewnie mozna dostac tylko w USA :( a sluzy do alternatywnego mocowania radiatora tak, zeby nie zmiazdzyc przy dokrecaniu mikroukladow na plycie ...

ja sobie odpuscilem i bedzie 7000A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh Kwiecien, tylko zebys nie zabil mobo na dobre - zobacz w pudelku po plycie jest taka zolta kartka z warning`iem i opisem jak nie powinno sie montowac rafiatora i jest zdjecie wlasnie zrobione na przykladzie thermalright`a miazdzacego rezystorki wokol socketa ;)

no ale jak chcesz wlasnoleptycznie sprawdzic to spoko, tylko ze jak odlepisz te poduszeczki stabilizujace to mga Ci nie przyjac zwrotu ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej zadzon do Proline`a (np. do ZenFista we Wrocławiu) i sie dowiedz bo jak dla mnie to jej nie ma w standardzie a mozna ja ekstra kupic za 5$ na stronie thermalrighta (bez niej nie ma co nawet podchodzic do plyty)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raz

Dwa - imo chodzi o te malenstwa przy samych otworach montazowych na plycie (swoja droga idiotyczny pomysl zeby to tam umieszczac, DFI sie nie popisalo) Neo chyba omija to w ten sposob ze mozliwy jest montarz bezkolizyjny dzieki tulejkom ... ale to tylko moje przypuszczenia.

BTW jaki wicherek zamierzasz na to zapodac :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem i więcej mieć nie będe. Nie pytać dlaczego. A Zalman jest, hmmm, zbyt popularny :) i napewno mniej wydajny.

UPDATE - A jak nie będzie pasować ten X to przecież można pod te rezystorki coś podłożyć (np. jaką gumę cienką).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O 8O 8O

Twoim zdaniem nonamemowy wentyl 92x92 na 12V jest tak samo glosny jak zalman na 7V???

LOL

ja mam zalmana na 2400 obrotow a to jest prawie 12V i powiem ci ze jest mniej glosny niz 92x92 5V ktore mam w budzie takze twoje nonamey to widac jakies rewelacyjne musialy byc :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi