Kwiecień Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Czy to maleństwo: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5452...34c4b2d39343755 Wejdzie na moją DFI LanParty NF2 Ultra B ?? Na stronie Thermalright'a piszę że nie :/ Ale pisze takze że trzeba użyć jakiejś NEO back-plate. Co to jest i gdzie można to kupić :) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Tez o tym myslalem sporo ... to NEO pewnie mozna dostac tylko w USA :( a sluzy do alternatywnego mocowania radiatora tak, zeby nie zmiazdzyc przy dokrecaniu mikroukladow na plycie ... ja sobie odpuscilem i bedzie 7000A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Hmmm, ale teraz dopiero zauważyłem że tam pisze tylko o Infinity :) Może coś z tego będzie... Jakby się nie zmieścił to odeślę (mam na to 10dni) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Eh Kwiecien, tylko zebys nie zabil mobo na dobre - zobacz w pudelku po plycie jest taka zolta kartka z warning`iem i opisem jak nie powinno sie montowac rafiatora i jest zdjecie wlasnie zrobione na przykladzie thermalright`a miazdzacego rezystorki wokol socketa ;) no ale jak chcesz wlasnoleptycznie sprawdzic to spoko, tylko ze jak odlepisz te poduszeczki stabilizujace to mga Ci nie przyjac zwrotu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Chyba zakupię SP-97. On chyba ma tą podkłądkę w standarcie (źródło www.thermalright.com) i pisze tam że pasuje na LanParty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Lepiej zadzon do Proline`a (np. do ZenFista we Wrocławiu) i sie dowiedz bo jak dla mnie to jej nie ma w standardzie a mozna ja ekstra kupic za 5$ na stronie thermalrighta (bez niej nie ma co nawet podchodzic do plyty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Z tego co wiem trzeba nieco podstawke przerobic - troszku ja ulamac. http://www.xtremesystems.org/forums/showth...ty+Thermalright Gdzies widzialem o tym art, ale zmeczony jestem i nic nie moge znalezc :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Właśnie dokonałem przelewu za SP-97 i Silencera :D Na wtorek powinny być u mnie. Zobaczymy czy wejdzie ale ZenFist mówił że tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Kwiecień coś widze ze cpu słabo podkrecone.... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 No bo jeszcze na wentylku za 30zł siedzę i temp. dobija do 50C :) Jak przyjedzie SP-97 to poszaleje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 No a dowiedziales sie w koncu czy w komplecie bedzie NEO :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 A no będzie :D Ale tylko w SP-97. UPDATE - fajny test znalazłem: http://www.fastlanehw.com/reviews.php?i=93&page=3 Popatrzcie na temperatury :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 No ta jak bedziesz mial to potwierdz to NEO i czy pasuje bez przerobek. Temperaturki rzeczywiscie extra jak na 1.85v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Cytat ze strony Thermalright: "Feature: All copper design for maximum performance Soldered fins to base to ensure effective contact Screws through motherboard mounting for LAN party" Czyli będzie pasować na 100% :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Lanparty & SP-97 :D A to jest w komplecie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Nie chce byc namolny ale to NEO wygląda trochę inaczej ... tak czy owak daj znać jak to poszło z montarzem .. powodzonka :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Hmmm, dremelek do ręki i jazda ;) Skoro na stronie pisze że wejdzie na Lanparty to wejdzie :D A tak BTW - które resystorki niby ma to zmiażdżyć ?? Może dlatego w NEO jest otwór po środku ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 To raz Dwa - imo chodzi o te malenstwa przy samych otworach montazowych na plycie (swoja droga idiotyczny pomysl zeby to tam umieszczac, DFI sie nie popisalo) Neo chyba omija to w ten sposob ze mozliwy jest montarz bezkolizyjny dzieki tulejkom ... ale to tylko moje przypuszczenia. BTW jaki wicherek zamierzasz na to zapodac :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Mam taki fajny Panaflo 92mm. Na 9V jest bezgłośny a wieje bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 A nie lepsiejszy bylby Zalman 7k CU ?? Ze o WC nie spomne , miales juz chyba WC ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Miałem i więcej mieć nie będe. Nie pytać dlaczego. A Zalman jest, hmmm, zbyt popularny :) i napewno mniej wydajny. UPDATE - A jak nie będzie pasować ten X to przecież można pod te rezystorki coś podłożyć (np. jaką gumę cienką). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Hmmm, ja tu widzę LanParty i XPlate :) http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/up...Capmoddback.jpg Wystarczyło poucinać conieco :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Hmmm, ja tu widzę LanParty i XPlate :) http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/up...Capmoddback.jpg Wystarczyło poucinać conieco :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Nie rozumie z czego się śmiejesz ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 z tego Płyta wygląda jak po wojnie czy to działa :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Tu się nie ma z czego śmiać ;) Kolo wypasiście zmodował płytę. Ale już koniec OT, wracamy do Thermalright'a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 A jak by tak mojego panaflo wymienić na coś innego ?? Może jakiś papst bezgłośny lub inny wynalazek ?? Co polecacie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 co do roznicy w wydajnosci to SP97 z jakims nonameowym wentylem 92mm (na 12V jest tak samo glosny jak 7000A na ~7V) mam 1st wiecej niz na urielu 2. obecnie sa to 42st. jest to wynik o 10st lepszy niz zalman 7000alcu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 8O 8O 8O Twoim zdaniem nonamemowy wentyl 92x92 na 12V jest tak samo glosny jak zalman na 7V??? LOL ja mam zalmana na 2400 obrotow a to jest prawie 12V i powiem ci ze jest mniej glosny niz 92x92 5V ktore mam w budzie takze twoje nonamey to widac jakies rewelacyjne musialy byc :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 To wszystko zależy jaki egzemplarz ci cię trafi ;) Jeden może być głośny na 5V a drugi będzie cichy na 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...