Silo Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Po wielu nieprzespanych nocach, stwierdzilem ze mam dosc juz halasu wydobywajacego sie z mojej budy... A wiec trzeba zaczac od podstaw i zbudowac blok na cpu ktrego projekt widac tu Krotki rysopis: te "bananki" maja posluzyc do "chwilowego" zatrzymania wody( oczywiscie nie bedzie tyle tych banankow tylko kilka wiekszych) , a male dolki (szare kropeczki ) do lekkiego zawirowania wody, oczywiscie te wieksze kolka sa to wloty, a wlot usadowiony bedzie nad jadrem proca. Pomysl z bananami (chiquita :P ) wzialem z tad . Frezarka nie jest problemem gdyz dzieki uprzejmosci spoldzielni mieszkaniowej (traditional beer 8) ) bloczek bedzie frezowany przez specjaliste, a teraz pytanko: Czy bedzie to chociaz troche wydajne?? Nie mam zamiaru podkrecac tego sprzetu (ecs k7s5a sie klania ) Czy moze kombinowac z innymi konstrukcjami?? Wszelkie sugestie / pomysly / domysly / projekty mile widziane, oraz oczywiscie krytyka :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp7kbi Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Witam Projekt conajmniej niekonwencjonaly. Ciekaw jestem jak będzie działał i sprawoał się. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 W sumie te bananki beda powodowaly spore opory, wiec nie wiem jak bedzie z wydajnoscia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Wszelkie sugestie / pomysly / domysly / projekty mile widziane, oraz oczywiscie krytyka :wink: Pozdrawiam Specjalista ma frezarkę numeryczną ?? Bo jak nie to zapomnij ... Wg mnie lekko przekombinowane i trudne do wykonania Toto ma 3 krućce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 wydajnosc moze być niezła tylko radze zaokraglic te wylotyowe drogi :P bo opory bedzie miał za duze zeby być wydajnym :P ale zeby takie coś zrobić trzeba na pewno mieć bardzo specjalistyczny sprzet a nawet z nim wykonanie tego bedzie bardzo trudne :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 i te finy chyba za male .. slabo bedzie je woda obmywac a co za tym idzie mniejsze cieplo bedzie blok oddawac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silo Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Toto ma 3 krućce ?Najprawdopodobnie tak, a "banany" trzeba bedzie chyba jednak zaokrąglić z obu stron. i te finy chyba za male Tak mi sie mazneło w paincie. A co do frezarki..z tego co sie zdążyłem zorientowac to to bydle wazy 2 tony( 8O ), a facet ktory miałby to zrobic frezuje juz ładnych pare lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 To że frezarka jest duża i facet pracuje wiele lat to nie znaczy że da się to zrobić na niej, na zwykłej frezarce uniwersalnej nie zrobisz czegoś takiego, tylko i wyłącznie frezarka numeryczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 A nie możesz użyć jakiegoś prostego, sprawdzonego schematu? Taniej, mniej zabawy z miedzią (a to bydle trudne w obróbce potwornie!), facet od frezarki nie bedize Cię gonił z siekierą po osiedlu... Oszczędzaj członki, mogą się przydać do różnych "wyższych" czynności, np. molestowanie myszki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silo Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Widze że w końcu temat zaczol sie rozwijac :D to znaczyc verry verry gooden :) O moje wypustki raczej sie nie boje :), bo z siekiera raczej za mna nie poleci. Widziałem dziś jak on to obsluguje ( zrobil bloczek dla kumpla efekty widac tu i tu ) i chuba sie jednak skusze na podobny :wink: jak tylko/o ile dorwe rysunki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 profesionalna robota będzie to na pewno wydajny blok i ten sprejer miodzio :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Saknis_ Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 jak tylko/o ile dorwe rysunki.To jak dorwiesz obreazki to wrzuć tu na forum żeby przyszłe pokolenia mogły się edukować :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silo Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 jak tylko/o ile dorwe rysunki.To jak dorwiesz obreazki to wrzuć tu na forum żeby przyszłe pokolenia mogły się edukować :D:DO to to zrobie napewno :wink: tyle ze najwczesniej za 2 tyg :( bo ziomek wyjechal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...