Marcin_gps Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Ostatnio bardzo zainteresowalem sie overclockingiem i parametrami mojego procka. Domyslnie powinien dzialac na 1.75 V. Wchodze do biosu i co widze - 1.92 8O - na domyslnych ustawieniach. Obnizylem do 1.75 i teraz tempa spadla o 10 stopni. Zmienilem mnoznik na 11*133 i dziala bez zmiany napiecia stabilnie jak skala, a temperaturka w windzie 53 stopnie, max 58!!!! To mi sie podoba. Zastanawiam sie ile pojdzie moj Athlonik :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Tez mam Athlona 1,33GHz'a. Podobno chodza nawet do 1,6 GHz przy sensownym chlodzeniu (dzieki Lisek za info), lecz to tylko w przypadku dobrej serii, z ktorej posiadam procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 O to fajnie - tez mam Athlona 1333 puszczonego na 1466, mam do 60 stopni w windzie na Titanie D5TB(3) - bez zadnych dodatkowych w obudowie. Niestety jak go puscilem na 136x11 tak aby bylo 1500 (prawie) mialem zwis. A powyzej tej granicy niestety rozne inne blady, aminy rozdzielczosci i WYSOKA temperatura. Jak uda Ci sie wiecej to pisz...!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Siemana Na moim A1,3 @ 1,46 , napięcie standard ,wyciszonej obudowie ( korkiem 6 mm ) ,1 dodadkowym wentlu ( wyciągającym i puszczonym na 9 v z dodatkowego zasilacza) ,cooler titan ttc-d5tb(3) temperatura na luzie 48 a w stresie q3,3d mark 53. Uważam że temp 60 to troszke dużo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...