Kaeres Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Koledze obciazaja one procesory w 100% Sa to: -NetMonsv.exe obciaza procesor w laptopie od wczoraj. -spoolsv.exe obciaza PC od wczoraj. Za co sa odpowiedzialne te procesy ? Tak mi sie wydaje (nie jestem pewien), ze wiaze sie z tym problem z wysylaniem poczty. Pisze mu, ze nie mogl sie polaczyc z serwerem ale adresat dostaje poczte i to w 10 egz. ! Po prostu dojdzmy do tego za co odpowiedzialne sa te dwa procesy. Po tym dojdziemy do problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Tu masz liste wszystkich standardowych procesow XP/NT/2000. NetMonSV.exe = Mks Net Monitor. Widocznie kolega zainstalowal mks_vir-a 2004 z opcja skanowania wychodzacej/przychodzacej poczty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 A spoolsv.exe to wirtualny bufor drukarki; aplikacje wysyłają do niego pliki do druku, a on przekazuje drukarce, lub przechowuje, jeżeli drukara nie jest dostepna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 tez mam problem z tym spoolsv.exe , <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> sie sam , nawet jak się zakończy go wcześniej ; narazie odkryłem że sytuację poprawia wyłaczenie portu drukarki , ale to krótkometrażowe działanie . Jak na stałe wyłanczyc to coś ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 tez mam problem z tym spoolsv.exe , <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> sie sam , nawet jak się zakończy go wcześniej ; narazie odkryłem że sytuację poprawia wyłaczenie portu drukarki , ale to krótkometrażowe działanie . Jak na stałe wyłanczyc to coś ?? Odznaczyć w msconfig -> usługi (bufor wydruku chyba się zwie) lub w narzędziach administracyjnych->usługi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...