Skocz do zawartości
BartAss

Zasilacze bez wentyli - czy już są ?

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka!

Chciałbym zacząć taki temacik, bo nie znalazłem nic na Forum o tych zasilaczach, tzn o zasilkach z samymi radiatorami, pełne chłodzenie pasywne - widziałem że zaczynają się pojawiać . Czy sa już może w naszym pięknym kraju, a jeśli tak to gdzie? A może już jakieś opinie na ten temat Macie ?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka!

Chciałbym zacząć taki temacik, bo nie znalazłem nic na Forum o tych zasilaczach, tzn o zasilkach z samymi radiatorami, pełne chłodzenie pasywne -  widziałem że zaczynają się pojawiać . Czy sa już może w naszym pięknym kraju, a jeśli tak to gdzie? A może już jakieś opinie na ten temat Macie ?

Pozdro

tak 1000z lhttp://sirius.pl/product.php?action=info&id=9397&sid=1 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam praktycznie zrobiony na pasywny;) (prawie...) w srodku pracuje wentylator na 5V (moze nawet niepotrzebny, ale dla pewnosci...) a u gory mam wystawiony duuzy radiator. Juz przez pol roku napiecia sa super, ciagnie XP2400+@ok.3000+ i GF4ti4200... przerobke polecam;)

co do nowych to sie jeszcze nie spotkalem z zasilaczem pasywnym w cenie ponizej 500pln;) niestety....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej m-c, może wrzucisz jakieś foty tego moda ?:) No bo jeśłi są faktycznie takie ceny to na razie tylko mod zostaje :):) Dużo jest na Forum informacji o przerabianiu Chiefteca 360W ( takiego właśnie mam teraz ) poprzez zmianę wentyla na papsta, ale opinie są podzielone...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi