ma3ek Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem tego cudeńka i.. hmm, jak by to powiedzieć: zasiłka cyka, tyka i chrobocze :? zacznę od początku. po podłączeniu kabla zasilającego i włączeniu "pstryczka" zasilacz zaczyna cykać niczym budzik mojej ś.p. babci. cykanie jest słyszalne z obudowy (zamkniętej) jednak nie jest szczególnie dokuczliwe. Bojąc się jednak o bezpieczeństwo mobo i pozostałych bebechów byłem dziś w sklepie i sprzedawca po osłuchaniu drugiego modelu stwierdził, że musi być to aktywne PFC i że te typy tak mają. No cóż.. pewnie lepiej zna się na rzeczy wiec spokojnie wróciłem do domku. Po ponownym zmontowaniu kompa odpalam maszynkę i zaczynam pracować. O zgrozo :( ciągle słyszę jakieś chrobotanie.. jakby pracujące głowice dysku twardego. Patrzę na kontrolkę HDD.. nie świeci, ani nawet nie mruga.. hmmm :? Odłączyłem dysk od zasilania.. i ponownie start komputera.. i.. dalej chrobocze :( Po 15 minutach zabawy w wyłączanie wszystkiego po kolei stwierdziłem, że to moja nowa zasiłka wydaje te dzwięki :( Kompa mam na tyle wyciszonego, że to chrobotanie potwornie mnie denerwuje. Nie po to wyciszałem HDD i uwalniałem się od odgłosów głowicy żeby teraz męczyć się z zasiłką.. grrr :evil: jak myślicie - co z tym fantem zrobić :?: a może ktoś miał już do czynienia z tym modelem :?: :cry: prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Posiadam ten zasilacz i zadnych niechcianych odglosow nie ma. Jest cichutki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem tego cudeńka i.. hmm, jak by to powiedzieć: zasiłka cyka, tyka i chrobocze :? zacznę od początku. po podłączeniu kabla zasilającego i włączeniu "pstryczka" zasilacz zaczyna cykać niczym budzik mojej ś.p. babci. cykanie jest słyszalne z obudowy (zamkniętej) jednak nie jest szczególnie dokuczliwe. Bojąc się jednak o bezpieczeństwo mobo i pozostałych bebechów byłem dziś w sklepie i sprzedawca po osłuchaniu drugiego modelu stwierdził, że musi być to aktywne PFC i że te typy tak mają. No cóż.. pewnie lepiej zna się na rzeczy wiec spokojnie wróciłem do domku. Po ponownym zmontowaniu kompa odpalam maszynkę i zaczynam pracować. O zgrozo :( ciągle słyszę jakieś chrobotanie.. jakby pracujące głowice dysku twardego. Patrzę na kontrolkę HDD.. nie świeci, ani nawet nie mruga.. hmmm :? Odłączyłem dysk od zasilania.. i ponownie start komputera.. i.. dalej chrobocze :( Po 15 minutach zabawy w wyłączanie wszystkiego po kolei stwierdziłem, że to moja nowa zasiłka wydaje te dzwięki :( Kompa mam na tyle wyciszonego, że to chrobotanie potwornie mnie denerwuje. Nie po to wyciszałem HDD i uwalniałem się od odgłosów głowicy żeby teraz męczyć się z zasiłką.. grrr :evil: jak myślicie - co z tym fantem zrobić :?: a może ktoś miał już do czynienia z tym modelem :?: :cry: prosze o pomoc ja mam fortrona i takie piski myszy :wink: mam tylko przy starcie systemu :D pfc to winowajca :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem tego cudeńka i.. hmm, jak by to powiedzieć: zasiłka cyka, tyka i chrobocze :? zacznę od początku. po podłączeniu kabla zasilającego i włączeniu "pstryczka" zasilacz zaczyna cykać niczym budzik mojej ś.p. babci. cykanie jest słyszalne z obudowy (zamkniętej) jednak nie jest szczególnie dokuczliwe. Bojąc się jednak o bezpieczeństwo mobo i pozostałych bebechów byłem dziś w sklepie i sprzedawca po osłuchaniu drugiego modelu stwierdził, że musi być to aktywne PFC i że te typy tak mają. No cóż.. pewnie lepiej zna się na rzeczy wiec spokojnie wróciłem do domku. Po ponownym zmontowaniu kompa odpalam maszynkę i zaczynam pracować. O zgrozo :( ciągle słyszę jakieś chrobotanie.. jakby pracujące głowice dysku twardego. Patrzę na kontrolkę HDD.. nie świeci, ani nawet nie mruga.. hmmm :? Odłączyłem dysk od zasilania.. i ponownie start komputera.. i.. dalej chrobocze :( Po 15 minutach zabawy w wyłączanie wszystkiego po kolei stwierdziłem, że to moja nowa zasiłka wydaje te dzwięki :( Kompa mam na tyle wyciszonego, że to chrobotanie potwornie mnie denerwuje. Nie po to wyciszałem HDD i uwalniałem się od odgłosów głowicy żeby teraz męczyć się z zasiłką.. grrr :evil: jak myślicie - co z tym fantem zrobić :?: a może ktoś miał już do czynienia z tym modelem :?: :cry: prosze o pomoc Też mam tą zasiłkę ale u mnie po podłączeniu słychać wszystko z wyjątkiem PSU :lol: jak wyciszyłeś dysk z pisków głowic ? (ja już mam tego dość ...tych pisków ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 zamieniłeś zegar babci na świerszcza ? :-) ano taki już urok niektórych transformatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 sprawa wygląda nastepująco: trafił mi się walnięty egzemplarz :? na szczęście Angela nie miała nic przeciwko temu, żebym pomarudził i wymienili mi na nowy :D za co, wszem i wobec, bardzo dziękuję :D od tego czasu w moim pokoju zapanowała błoga cisza... a właściwie nic nie znaczący delikatny szum powietrza :wink: ale "powietrzny szumie" strzeż się :!: woda nadchodzi :twisted: p.s. jeszcze nigdy nie udało mi się kupić czegoś dla siebie żebym nie musiał tego reklamować.. cóż, takie juz moje kulawe szczęście :wink: ...po chwili zastanowanienia p.s.2. no, może poza sprzętem alpinistycznym.. ale tego nigdy nie chciałbym reklamować!! :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Po zamontowaniu TAGANA muszę wymienić moje Caviar-ki 400JB i 1200JB na jakieś ciche dyski tylko jakie??? p.s. TAGAN is the ... :D :D :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 mój max potwornie piszczał więc wpakowałem go to kartonowego pudełka (wielkości CDromka x wysokość jakieś 100mm) wyklejonego w środku podkłądką do myszki i pianką "pod panele" :twisted: i zamilkł całkowicie :wink: w pudełku mieszcą się dwa dyski (na razie max jest samotny), owiewa go bezgłośnie 80tka puszczona na 5v a sam dysk wisi na gumkach od weków :P POLECAM patent :idea: rewelacyjny efekt.. a temp.? cóż, dziś za oknem było 30*C, w pokoju nie wiele mniej, zapuściłem defragmentację i po godzinie pracy 45*C to chyba nie za dużo :D a TAGAN :?: THE POWER OF SILENCE :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djswistak Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 niedlugo tez go bede mial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djswistak Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 niedlugo tez go bede mial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...