CePeK Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Mam pytanie, w jaki sposób wyłączyć kontroler rejestru pod systemem Windows 98 SE, chodzi o ten dosowy(na niebieskim ekranie, który się włącza podczas uruchomiania komputera). Problem polega na tym, że mam ciężki przypadek kompa w którym nawet już podczas instalacji Windowa (obojętnie jakiego, prócz XP który się zainstalować nie chce) wyskakuje „blue screen”, a jak nie wyskoczy podczas instalacji no to po niej pojawia się „kontroler rejestru”, który wykrył błąd i go niby naprawia, ale w sumie to go nie naprawia bo po restarcie pojawia się ponownie i tak w kółko :? Co zrobić :?: Konfig to: AMDK6-400MHZ,płyta główna MS5169 (M1541 & M1543C), dysk IBM DJNA-351520 15,2GB, i w sumie to wszystko chyba co potrzebne. Z góry Dzięki za wszystko :!: PS. Może ma ktoś BIOS do tej płytki, bo szukałem i nie mogę znaleźć, żadnego konkretnego. PPS.Nie próbowałem jeszcze Win ME instalować bo zgubiłem płytkę…ale czy pomoże :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Problem z CPU lub RAM prawdopodobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Ram już przemieniałem, więc pozostaje CPU :| No a nie idzie tego "kontrolera rejestru" wyłączyć :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Kontroler rejestru nie jest przyczyną blue screena, jeśli bs wyskakuje podczas instalacji to raczej problem ze sprzętem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 To wiem, chodzi mi o to, że często podczas instalacji albo jest zwis albo blue screen, a jak się uda przejść instalację i sie uruchomi Windows, to po restarcie włącza się kontroler rejestru, i nie przeszkadzałby tyle, że wszystkie sterowniki się kasują :| Myślę, że jakby poszło wyłączyć kontroler rejestru to komp nie chodził by miodzio ale by jakoś działał, kompa robie znajomym(dokładniej dziewczynie ;) ), a ona korzysta tylko z neta, no i jej Ojciec z Office i to tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...