Skocz do zawartości
kassiunia

Problem z podkręceniem mobila 2600

Rekomendowane odpowiedzi

Miope nie przejmuj sie z kobietami tak jest .. coś się im chce i same nie wiedzą czego chcą .. (...)

Polemizowałabym. :P
Buahahahhahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :ploom:

Co do Ciebie to... Rutkowski wymieka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój błąd tam powinno być 200x12, a nie 220x12 sorki, 333 ma kolega ja mam 400, a przecież nie oddam mu moich :), 2300 mhz był u niego zostawiłam mu go na testy stąd wiem że 2300mhz a co do wydajności 1700XP to był jego proc, a mnie zależało na sprzedaży, fakt napisałam ze dla siebie mój błąd w sumie z małej chmury duży deszcz, nie chciało mi sie tłumaczyć itp. choć teraz mam <lol> pozdrófka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=73647 , tam jest napisane ze właśnie ten procek na 1,5 tak pacuje:), ludzie co jest taki procek się u mnie marnuje buuuu. plis help, napiszcie chociaż może jak powinnam mieć ustwioną konfiguracje w biosie proszę  dla każdego kto mi pomoże duży buziak <cmok>

No tak ... jest napisane że 1 egzemplarz poszedł 2478MHz na 1,5V przy temperaturze -7 stopni (na abicie NF7, który generalnie zawyża temperaturki)

Dołączona grafika

Masz chłodzenie które jest zdolne utrzymać takie temperatury ?? NIE

Na drugi raz wczytaj się deczko dokładniej zanim zaczniesz buuczeć ;)

W kręceniu procków nie ma regół - a już na pewno nie jest regółą powtarzalność wyników OC danej serii proca ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale sie czepiliscie kolezanki. jeszcze zrezygnuje z tego forum.

zrozum ze masz za wysoka temperature i musisz zmienic chlodzenie. mowie to trzeci i ostatni raz. inaczej tobie pomoc nie moge bo nie jestem z lodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przede wszystkim topic jest fantastyczny!! czytam i ubaw po pachy!! ale wypowiem sie w kwestii dotyczacej meritum

@all:

jako swiezo upieczony (od czwartku) posiadacz mobila 2400+ stwierdzam - procek jest genialny (dzieki wampir)!! ma gigantyczny potencjal, ale prad zre, to fakt! u mnie @1,5 (nie moge dac nizej - fuck fic!) 200x10,5 prime stable potem trzeba dobijac vcorem, 220x10 osiaga @1,65V, ale co ciekawe 3DMark2003 w swoim systeminfo (takie htmlowawe) pokazuje internal clock max 3,0 GHz!!!! nie wiem czy to jest wiazace, ale tyle bym chcial ujechac.... lol

dobra dosc chwalenia sie, wygrzewam wlasnie procka 220x5@1,925 juz trzeci dzien, primuje jak oszalaly, tylko mam jedno pytanie - jak dlugo?? mam na mysli swiezo po zakupie dla sprawdzenia dalem 220x11,5@1,925 (wiecej V plyta nie puszcza) i nawet do windy nie wszedl, teraz te ustawienia przyjmuje prime stable, ale jak dlugo wystarczy zeby procek byl wygrzany jak trza? :) tydzien? dwa? miesiac? nie chce popasc w jakas skrajnosc i zarznac go zanim na dobre zaczne go uzywac :D

nastepna kwestia wiaze sie ze zbijaniem napiecia - widzialem, ze np. Buzzy mial swojego @2600 na napieciu rzedu 1,6V - jak to zrobic? rozumiem ze najpierw trzeba sie na taki pulap wbic z wyzszym napieciem, ale co potem? traktowac go termicznie (tzn. pozwolic mu chodzic w 50-55C) czy niech czas czyni swoje? poradzcie co.....

teraz troche moich trzech groszy do dyskusji damsko-meskich:

@kassiunia:

moze jak odpowiedza na mojego posta to tez ci pomoze, jak na razie to niech ci zalman dobrze sluzy... :)

@Miope:

fantastyczna robota detektywistyczna! ale usmialem sie jak adam_M wysunal o "tych babach", lol to bylo naprawde mocne....

@Hanu:

czemu nie zainterweniujesz osobiscie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@all:

jako swiezo upieczony (od czwartku) posiadacz mobila 2400+ stwierdzam - procek jest genialny (dzieki wampir)!! ma gigantyczny potencjal, ale prad zre, to fakt! u mnie @1,5 (nie moge dac nizej - fuck fic!) 200x10,5 prime stable potem trzeba dobijac vcorem, 220x10 osiaga @1,65V, ale co ciekawe 3DMark2003 w swoim systeminfo (takie htmlowawe) pokazuje internal clock max 3,0 GHz!!!! nie wiem czy to jest wiazace, ale tyle bym chcial ujechac.... lol

Wiesz, 3,0 GHz to ja mam przy moim 1700+... :D ;)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak tu wkleic zdjęcie??

Młoda pjęcie wzgledne wieku wam nie podam napiszcie jak zdjęcie wkleić to sami okreslicie

wrzuc na jakis serwer i daj linka a jak niemasz serwera to podeslij mi na maila ja wrzuce :) pl4y3r_pl@op.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz musimy ciebie bardzo szanować. Mało jest dziewczyn na tym forum. jakie tam 26 lat. juz dziewczynie zawyzasz wiek. Jak dla mnie to kassiunia ma 21lat. Moze 22 ale tym razem to ja nie chce zawyzac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...