Skocz do zawartości
wadim

Athlon 2000 Palomino nie wytrzymuje

Rekomendowane odpowiedzi

Athlon 2000 Palomino nie wytrzymuje 148*12.5 (wiem ze dużo jak na niego) dałem mu napiecie 1.84 Temepraturka około 48 stopni i podczas uruchamiania windowsa (czarne logo) wyskoczył blue screen i reset teraz juz nawet nie wyskakuje. Wczesniej jak ustawiłem 148*12.5 na napieciu 1.76 to w biosie juz sie wieszał przy temp. 48 stopni.

Coż moze być powodem?? czy słaba podkrecalność 2000XP PALOMINO czy moze jakieś komponenty komputera? Bo raczej nie temperatura/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słaba podkręcalność palomino... ja wycisnąłem 148x12,5 przy 1,85V, ale nie było to w 100% stabilne... te procki już takie są, nie podkręcisz zbyt wiele. Strzelam, że seria AGOIA tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aj co ty mi mówisz :) miałem AGOIA XP2000+ PALOMINO :) AGOIA to właśnie była najlepsza seria palomino, gdyż z niej robiono 2000+, a jak ktoś trafił 1700+ AGOIA to był farciarz ;] miał z paluszkiem 2200+ po odblokowaniu mnożnika ;] ;] ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten model tak ma. Też mam palomino 2000 i stabilność kończy się na fsb 140. Przy 148 tak jak piszesz, niebieski ekran i koniec. (próbowałem z różnymi pamięciami i na dwóch róznych płytach)Tego procka nie opłaca się kręcić, chyba że potrzebujesz podgrzać pokój :D Mimo wszystko na Durona bym go nie wymienił. Lepiej już Athlon 0,13 mikrona różnica w cenie niewielka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...