Araki0 Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 mam pytanko jak można podrasować tę karte i jaką ma wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 wydajnosc ma slabiutka ~tnt2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 wydajnosc ma slabiutka ~tnt2 A podkręcić można o jakieś 5% (przy wyższym OC wydajność maleje) - wiem, bo miałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 hmmm wydajnosc wcale nie taka slaba zwazajac na wiek karty, pozatym bardzo dobrze skaluje sie z prockiem, na moim bez taktowanie w 3d marku 2001se wyciagam w 1024x768 32bit czyli defaultowe ustawienia 1800pkt a to wynik po ktory dla tnt ciezko siegnac do przetaktowywania polecam uzyc power stripa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 hmmm wydajnosc wcale nie taka slaba zwazajac na wiek karty, pozatym bardzo dobrze skaluje sie z prockiem, na moim bez taktowanie w 3d marku 2001se wyciagam w 1024x768 32bit czyli defaultowe ustawienia 1800pkt a to wynik po ktory dla tnt ciezko siegnac do przetaktowywania polecam uzyc power stripa dla tnt moze ale dla tnt2 to nic trudnego .......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 aha karta jest 32mb i jest to dual head Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Matrox G400 na pewno nie jest szybszy od tnt2. Po zmianie G400 na V3 3000 moj C400 dostal niesamowitego kopa, a przeciez V3 byl tylko nieco szybszy od tnt2 ultra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 v 3 3000 nie był nigdy szybszy od tnt2 ultra .Wiem to bo miałem obydwie te karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 voodoo 3 2000 jest w 3dmarku 2000 identyko jak tnt 2 vanta 8MB, lepszy o 1fps przy 15 fps więc tnt 2 spokojnie kładzie voodziaka w dx. w opengl co najwyżej voodoo dogania rivę. ale nie o tym jest temat. matrox jest dobry do pracy biurowej bo ma elegancji obraz ale i tak nie ma DVI żeby np do LCD podpiąć. w sumie karta niewarta swojej ceny, w grach nic nie chodzi prawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 co mozecie polecić zamiast tero matroxa to 200 zl najlepiej zeby było mozna dostać na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 matrox jest dobry do pracy biurowej bo ma elegancji obraz ale i tak nie ma DVI żeby np do LCD podpiąć. w sumie karta niewarta swojej ceny, w grach nic nie chodzi prawie. moze powiesz ze G400 nie jest wart 70zl ?? (bo po tyle chodza), pozatym posiada pelna implementacje DX6.1 i OpenGLa, tak wiec pojda wszystkie gry ktore dzialaja na TNT/TNT2 (nawet nfs:u da sie odpalic ;) ), jakosc obrazu ma duzo lepsza jak produkty nvidi a co do DVI to nie za duzo wymagasz za taka cene ?? pozatym ta karte kupuja ludzie ktorzy nie graja wcale ew. sporadycznie i wiedza czego moga od niej oczekiwac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 co mozecie polecić zamiast tero matroxa to 200 zl najlepiej zeby było mozna dostać na allegro. jakies firmowe GF 2Ti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 ja nie napisałem ze chce go sprzedać tylko jaką tarte polecicie za 200na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 aha ten matrox chidzi na allegro po ok 150 jakby co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Araki0 Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 ta karta jest na dwa monitoy dlatego tyle i jeszcze 32mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 tak swoją drogą wie ktoś moze jaki jest rekord podkrecenia Voodoo ??? jedynki i dwojki ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 matrox jest dobry do pracy biurowej bo ma elegancji obraz ale i tak nie ma DVI żeby np do LCD podpiąć. w sumie karta niewarta swojej ceny, w grach nic nie chodzi prawie. moze powiesz ze G400 nie jest wart 70zl ?? (bo po tyle chodza), pozatym posiada pelna implementacje DX6.1 i OpenGLa, tak wiec pojda wszystkie gry ktore dzialaja na TNT/TNT2 (nawet nfs:u da sie odpalic ;) ), jakosc obrazu ma duzo lepsza jak produkty nvidi a co do DVI to nie za duzo wymagasz za taka cene ?? pozatym ta karte kupuja ludzie ktorzy nie graja wcale ew. sporadycznie i wiedza czego moga od niej oczekiwac ;) ale żuwzględnilem to w moim wywodzie, doczytaj uważnie. do 200zł to kupuje się firmowego GF2Ti a wydajność jest o niebo wyższa (razy 5 lub lepiej) i zostaje z 50zł. no i DX7 a nie 6.1 :lol: matroxy są drogie, powolne i zacofane, tylk ojakość mają dobrą i obsługują wiele monitorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 w opengl co najwyżej voodoo dogania rivę. ale nie o tym jest temat. Khyhy :D:D:D OpenGL i V3 powiadasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 dżiza, od kilku dni mam taki myk że myślę o jednym a piszę drugie :oops: chodziło mi o voodoo 3 w Glide kiedy to voodziak dostaje kopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 ale żuwzględnilem to w moim wywodzie, doczytaj uważnie. do 200zł to kupuje się firmowego GF2Ti a wydajność jest o niebo wyższa (razy 5 lub lepiej) i zostaje z 50zł. no i DX7 a nie 6.1 :lol: matroxy są drogie, powolne i zacofane, tylk ojakość mają dobrą i obsługują wiele monitorów. hmmm ja ostatnio kupywalem g400 i dalem 50zl, a bylo jeszcze pare ofert w granicach 60-70zl tak wiec nie ma co podciagac matroxa pod 200zl zreszta nie gram i szukalem karty z dobra jakoscia obrazu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 ktoś napisał 200zł i tego się trzymałem. ja kza 50zł do prac biurowych to sie nada (co wcześniej napisałem w poście, który każdy olewa i nie czyta). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 o/c tej karty nic nieda !! t ojzu wony mół!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...