Skocz do zawartości
sham4n

który creative?!

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie pomiędzy Creative Inspire T5400 5.1 oraz Inspire P580 5.1! Między nimi jest ok 100 zlotych różnicy i zastanawiam sie czy warto dorzucić do tego T5400 tą stówke!?

Druga sprawa to wybór karty muzycznej: czy między SB Live, a SB Audigy jest zauważalna różnica warta dopłaty?

Cały sprzęt oczywiście jako małe kino domowe w bloku, a więc w dość nie dużym pokoiku. :)

A może polecicie coś innego?!

a więc podsumowując:

czy brać T5400+SB LIVE 5.1 czy P580+SB Audigy?!??!?!?!?!

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam p580 jestem zadowoly. Z poczatku na standardowych sterownikach miałem wrażenie ze sub jest za mocny do satelitek, zainstalowałem sterowniki http://kxproject.lugosoft.com/ , i foobar okazało sie ze wszystko jest dobrze, nawet bardzo dobrze. Creativy maja pilot który jest BARDZO przydatny, z początku uważałem ze jest za lekki w stosunku do podłączonego do niego kabla ale po paru godzinach dowiedziałem sie dlaczego tak jest, pilot często spada na podłoge jak to pilot gdyby był cięższ rozwalił by sie w mak. Głośnośc oceniam na w sam raz do pokoju w bloku, nie są zbyt głośne zestaw T5400 byłby głosniejszy ale nie było akurat jak kupowałem pozatym nikt komu zalezy na jakości dzwięku nie zostaje na takim sprzęcie, do Gier, filmów a nawet muzyki w pojedynke w sam raz, ale na impreze moga okazać sie zbyt słabe. W mim przypadku była to zmiana w 10. W stosunku jakość i cena to najlepsza propozycja, nie ma lepszych (384zł z SB Live 5.1) mam je od tygodnia, nie żałuje kasy, pozostaje jednak pewien niesmak T5400 są o 150 zł droższe, a mogą okazać sie dużo lepsze. Czekam na opinie kogos kto miał P580 i T5400. Jeżeli o mnie chodzi zmienie je za rok na jakieś kolumny + wzmacniacz tak do 2500zł, P580 pokazał mi że dzwięk moze być piękny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym wy się zadowalacie... mniejsza z tym. Nie ma ŻADNEJ różnicy między audigy a livem!!! To jest dokładnie ta sama karta, tylko że z innymi sterownikami. Kup livea, zainstaluj stery z audigy (jest o tym odrębny temat) i ciesz się, że masz... audigy :D I nie pieprzyć, że różnica PODOBNO duża... Jedyna róznica może wynikać z jakości wykonania, ale mankamentów livea na takich creativkach nie usłyszysz (no chyba że w baaardzo dogłębnym porównywaniu na "przełączanie"). Pzdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi