bigfan Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Czy ktos mial okazje uzywac np. takie cos: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25735314. Niby trackball musi byc drogi, ale czy ktos pracowal na takich prostych tanszych? Potrzebuje takiego cuda do wszystkiego oprocz grania. Pytanie czy bedzie to wygodne (aktualnie mam jakas mysz optyczna MediaTech). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Ja miałem okazję pracowac na trackballu od A4techa. Powiem jedno: Jeżeli używałeś tego od początku współpracy z komputerem, to wszystko ok, ale po przejściu z myszki ni cholery nie mogłem sie przyzwyczaić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Przyzwyczajenie to osobna kwestia. Mi sie rozchodzi o samo uzytkowanie w sensie czy to precyzyjne, czy calosc nie rozklekotana, czy na tym mozna wygodnie pracowac, jak juz czlowiek przywyknie do tej myszki lezacej na plecach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Link do aukcji nie działa Ja miałem okazję pracowac na trackballu od A4techa. Powiem jedno: Jeżeli używałeś tego od początku współpracy z komputerem, to wszystko ok, ale po przejściu z myszki ni cholery nie mogłem sie przyzwyczaić. W pracy używam czegoś podobnego do (mam starszy model): http://www.logitech.com/index.cfm/products...,CONTENTID=5002 a w domu mam podobny do tego zestaw: http://www.logitech.com/index.cfm/products...,CONTENTID=6498 i nie mam problemów z "przestawianiem się" z myszy na trackball. Trackball ma plusy: nie jest potrzebna podkładka, nie potrzebujesz płaskiej powierzchni, można używać siedząc na łóżku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 AndyN: A grałeś kiedyś w quake'a na trackballu? Bo ja sobie tego nie wyobrażam. Co do precyzji i zwartości konstrukcji to same pozytywy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 Wiec tak - mialem okazje pouzytkowac trackleballa zamiast myszki przez ogolo rok. O grze w gry typu quake nie ma mowy (choc ja nigdy nie bylem ich fanatykiem) pozatym precyzja duzo wieksza i wyoda (nie trzeba tego nigdzie sowac) MOj byl wbudowany w klawiatore bezprzewodowa firmy media-tech i o ile sam trackleball nie byl zly a klawiatora miala swietne klawisze to jej ecen i wytrzymalosc pozostawiala wiele do zyczenia (kosztowala mnie ponad 200zl (a byla bezprzewodowa ale na podczerwien) a klawisze nie wytrzymaly zbyt dlugo) Pozatym mialem okazje pobawic sie trackballami bardziej renomowanych firm i to co moge powiedziec to zwracajcie uwage na jakosc kulki. Najlepiej jezeli jest spora i wszystko musi chodzic gladko bez zadnych nawet minimalnych przeskokow bo takie zle wroza na przyszlosc!Wiec tak - mialem okazje pouzytkowac trackleballa zamiast myszki przez ogolo rok. O grze w gry typu quake nie ma mowy (choc ja nigdy nie bylem ich fanatykiem) pozatym precyzja duzo wieksza i wyoda (nie trzeba tego nigdzie sowac) MOj byl wbudowany w klawiatore bezprzewodowa firmy media-tech i o ile sam trackleball nie byl zly a klawiatora miala swietne klawisze to jej ecen i wytrzymalosc pozostawiala wiele do zyczenia (kosztowala mnie ponad 200zl (a byla bezprzewodowa ale na podczerwien) a klawisze nie wytrzymaly zbyt dlugo) Pozatym mialem okazje pobawic sie trackballami bardziej renomowanych firm i to co moge powiedziec to zwracajcie uwage na jakosc kulki. Najlepiej jezeli jest spora i wszystko musi chodzic gladko bez zadnych nawet minimalnych przeskokow bo takie zle wroza na przyszlosc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...