Skocz do zawartości
finch

Thermaltake CL-P0006 - może być dobry?

Rekomendowane odpowiedzi

Więc zaczne od samego początku.

Chciałem zrobic sobie WC ale niestety mam mala obudowe i po mobilnosci mojego kompa - nie zmiesci sie. A z uwagi ze mam dziwnie wysokiw temperaturki moje bartka ktory chodzi jak w opisie pojnizej (tem to 55 -60 C) postanowilem kupic cos dobrego do chlodzenia, moj wybor padl na thermalrighta SP97 tylko - on pasuje tylko do soc A :( przy SLK 947U tez nie wspominaja o K8 a przeciez ile jeszcze objade na tym procku a przy zmianie na A64 przeciez go nie wyrzuce. I pojawil sie nastepny gracz Thermaltake jak w opisie zgodny ze wszystkimi podstawkami. Tylko pytanie czy dobry tu jest link do niego:

http://www.thermaltake.com/coolers/comboCo...101/pipe101.htm

cena tez do przelkniecia bo koszt to 195 zł

Poradzcie cosik - Pozdrawiam

Tylko prosiłbym bez tekstów typ np GOOGLE bo szukalem i nic ciekawego nie ma - same sklepy internetowe;)

Zalman mi nie wejdzie bo musiałbym wysunac zasilacz - ciasno w budzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sp97 jest na socket A a sp94 jest na P4. zreszto popatrz na moj podpis. SP97 jest bardzo dobrym choc dosc drogim coolerem.

947U pasuje na socA i p4. zreszto taki radiator sprzedasz bez problemow, bo high endowy sprzet nie traci tak na wartosci jak sprzet z dolnej polki cenowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec a jaki masz wentylek na tym SP97 i co ewentualnie polecasz?

chodzi o to zeby byl w miare cichy i wydajny i za rozsadna cene ;)

wentyl to

ELEKTRON 92mm - nie pytaj co to bo nie wiem. jedyne co udalo mi sie w olsztynie znalesc po wizycie kuriera. kosztowal mnie 18pln. na 12V buja sie ~3000rpm i halasuje jak zalman f2. u mnie chodzi na 7V i jest bardzo przyjemny, prawie nie slyszalny a zadania spelnia - 45st na procku z podpisu w stress.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi