Azael Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Witam! Mam taki pytanko: Czy mogę jakoś ustawić partycję w windowsie xp aby po prubie jaj otwożenia wyświetlał się komunikat o podanie hasła?? ponieważ często chodzę do różnych ludzi i pozyczam dysk, nie podoba mi się to gdy ktoś mi grzebie po mojich prywatnych zbiorach :cry: obojętne mi jest w ajkim systemi plików mam to zrobić byle by dziłało :wink: Proszę o pomoc, i z góry dzięki za posty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Hasła sie nie da. Na ntfs mozna szyfrować. Wtedy tylko z twojego systemu i z twojego konta uzytkownika mozna sie dostac do dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azael Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 No tak ale czy jak będe chciał przeinstalować system bądź mi się zchszani to czy po ponownej instalacji nie strace dostępu do tych danych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Jeżeli nie zrobisz sobie kopii certyfikatów zabezpieczeń to stracisz dostep. Drugi sposób> ukrycie partycji w programie do tworzenie partycji. Trzeci sposób> zwykłe nadawanie uprawnień do folderów na ntfs. Przy odpowiednim nadaniu uprawnień mozna by zablokować dostęp do danych. Takie zabezpieczenia jest łatwo zdjąć z dowolnego systemu z uprawnieniami administratora, ale wiele osób i tak nie będzie wiedziało jak to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azael Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 No właśnie ci kolesie raczej tego nie ominą :lol: ale jak mam ustawić to nadawanie uprawnień bo kiedy klikam prawym na ustawiemia partycji to nie moge tego zaznaczyć. jak to odpalić i czy jeśli pójde do kogoś z dyskiem to czy też będzie dostęp zabroniony :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...