Gość michals87 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 mam 512 ddr333 kingstona. w menadżeze zadań windows (alt+ctrl+del) pisze ze mam ~285mb zajęte . przewaznie mialem 160. co zrobic zeby sformatować ramy? podajcie linka do jakis programow. z gory dzieki ziomki. nara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broda Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Z tego co wiem...to niemozna formatowac ramu ... Windows XP to taka wredota ze im wiecej ma ramu...tym wiecej zajmuje:) Wiecej zajetego ramu jest spowodowane dzialajacymi aplikacjami. (gg, monitor temperatur, odpalone okna przegladarek itp) Moze ostatnio doinstalowywales jakies programy dzialajace caly czas :) Powylaczaj je i wtedy popatrz ile ci zajmuje ramu... A moze jakies programy szpiegowskie ktoze poinstalowaly sie w sysie...przeszukaj system antyszpiegowskimi progsami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Są tzw menagery inaczej program zarządzające pamięcią ram komputera. Przy pewnej minimalnej wartości ramu program ten zwalnia i scala nieużywane obszary ramu i oddaje je do systemu który to powinnien sprawnie działać. Ja stosuję MaxMem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Albo np RAM Idle -> http://dl.filekicker.com/send/file/126662-.../ramidl36-t.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Jak program tego typu polecacie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Kiedyś miałem coś co się zwało RamBooster - oczyszczał ram na zawołanie lub przy określonej jego zajetości (co owocowało chwilowym unieruchomieniem systemu)... PS- Hipo, jakby Ci się znudził Twój RAM to byłbym zainteresowany ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Współczesne programy są bardziej dopracowane. Na Bartku @3100 zainstalowany RAM Idle przyjemny i nie uprzykrza się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 PS- Hipo, jakby Ci się znudził Twój RAM to byłbym zainteresowany ;] jak narazie to czekam aż komuś sie znudzi jakieś BH-5 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 "Im więcej ramu tym więcej go system zajmuje". To normalne, bo jak więcej ramu to programy sie zapisują w ramie a nie w pamięci wirtualnej, przez co działają szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Ja uzywam Ram Cleaner 3.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 a ja uzywam cacheman XP swietny program automatycznie dobiera wszystkie rozmiary cache pod katem konkretnego kompa //ZENE mam takiego samego ti4200 leadtek - nie mozesz go puscic szybciej? u mnie wczoraj np gralem na 310/610 bez artefaktow na seryjnym chlodzeniu - bez radiatorow na ram, przydalyby sie bo okropnie sie grzeje - 3dmark2k1 - 13k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamery Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Witam,czy może zna ktoś programik pozwalający na zmiane timingów,z poziomu windowsa,jeżeli tak to proszę o link lub nazwe programu,wiem że jest Cacheman XP ale on chyba jest tylko pod sisy,nie wiem czy pod chipset via też :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 a ja uzywam cacheman XP swietny program automatycznie dobiera wszystkie rozmiary cache pod katem konkretnego kompa Zainstalowałem i musze powiedzieć że to bardzo przyjemny programik i dobrze sobie radzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 no i fajnie Hipo - milo ze ci sie przydalo;) , masz cracka? bo jak nie to wrzuce na jakis serwer:], a co do MAMERY - chyba sie nie zrozumielismy cacheman xp to program do zarzadzania pamiecia w sensie jej zawartosci i alokowania, a nie do regulowania fizycznych parametrow ;) widzialem jakis program pod epoxa do regulacji timingow ( i nie tylko - taki kombajn) u mnie tez dzialal widac podchodzi ogolnie pod nforce - a i gwoli scislosci cacheman xp smiga jak zloto na nforce2 ultra ;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...