berkut Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 HDD (te ktore mam dla przykladu), WD800JB i DM9+ 80gb leza sobie od bardzo dwana na piance kolo kompa i mimo braku przewiewu leciutenko sie tylko nagrzewaja (sa elektronika do gory - chlodniej pracuja) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Ciekaw jestem,czy przez prace dyskow w odwrotnej pozycji nie wystepuja bledy/zwiechy/oczekiwanie na dane,a juz napewno(moje zdanie) dysk traci na zywotnosci. [pomijam fakt ze u Ciebie to na stabilnosc ma plyw wiele podkreconych rzeczy ;) ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Cytat [...]a juz napewno(moje zdanie) dysk traci na zywotnosci. [pomijam fakt ze u Ciebie to na stabilnosc ma plyw wiele podkreconych rzeczy ;) ] to także zdanie producentów dysków o ile wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIMON Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 niechciałbym od cibie kupić dysku berkut :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 A tam, lepiej sie przekonac na wlasnych bledach i samemu dojc do pewnych konkluzji i rozwiazan. Wy tez zapewne nie odrazu doszliscie do waszych sposobow na wyciszenie twardziela. Wiec nie marudzic mi tutaj w tym watku tylko modlic sie zeby mlodym wynalazca ( ;) ) nie sfajczyly sie dyski (albo olej nie zalal kompa :D). Zdjecia beda, ale marnej jaksoci bo mam tylko kamere internetowa : Tak czy inaczej postaram sie udokumentowac moj akt tworczy :) No a teraz spadam dalej sie uczyc fizyki bo egzamin z tego jest do du**.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Egzaminy juz za mna (no comments) teraz juz tylko ja, pleksa i troche czasu wolnego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Można gdzieś w Polsce kupić gotowe bloki na HDD? Znalazłem jedynie: za 225zł Szukam czegoś na 2 HDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisz Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 http://www.cpc.pl/blok2.php :) A co myślicie o czymś takim jak mała lodówka na HDD. Konstrukcja mogła by być podobna do lodówek samochodowych, oparta na ogniwie peltiera. Taka puszka z HDkami w środku mogła by być dość szczelnie zamknięta i dobrze wygłuszona, a o temperaturę i cyrkulację dbał by znajdujący się w środku radiator z małym wentylem zamocowany na zimnej stronie peltiera. Gorącą stronę można by było chłodzić jak kto chce. WC było by oczywiście najlepsze, ale nie gorsze do tego akurat celu wydaje mi się pasywne chłodzenie (nie mam zamiaru zamrozić Hdków, więc gorąca strona nie musi być chłodzona na max'a (a najlepszy był by jakiś termostacik)). Mam już peltiera 89 W (miał chłodzić proca, ale jak wiadomo nie jest to dobre rozwiązanie i zrezygnowałem, a płytka została), dość mocny zasilacz i WC, a ten świdrujący dźwięk HDków jest faktycznie nieznośny, chociaż wcale nie taki głośny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Cytat http://www.cpc.pl/blok2.php :)raczysz żartować prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisz Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Tak mi się wydaje, ale może nie wszysko u nich jest rodem z CCCP :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisz Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Cytat Można gdzieś w Polsce kupić gotowe bloki na HDD? Znalazłem jedynie: za 225zł Szukam czegoś na 2 HDD Wszystko pięknie wygląda, ale ja jeszcze nie widziałem HDka co by miał ładnie obrobione boki, tak żeby dobrze coś do niego przylegało. Na te co ja mam (Maxtor) to bym musiał zużyć tonę pasty na jeden bok, albo dać je na frezarkę (tylko wątpię żeby to przeżyły). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...