dawidy Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Z koniecznosci modem od sdi mam podlaczony przez adapter usb (na abicie nf7 jest slaba obsluga portow szeregowych i podczas duzego obciazenia portu transfer zamiera). Zainstalowalem dzis mandrake 10, jako ze jestem linuxowa lama, troche czytalem wczesniej o konfiguracji sdi pod pingwinem. Nigdzie jednak nie znalazlem informacji co zrobic w moim przypadku. Czy to wogole jest mozliwe? Na cd ze sterownikami do adaptera usb sa tylko drivery do windowsow i maca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 hmm nie wiem czy dobrze rozumiem Twoj problem ;-) a dodatkowo z tego co wiem to mdk 10 jest na kernelu 2.6 :> ktorego rowniez nie uzywam ale moge cos powiedziec o samym kontrolerze usb ;>... Otoz chyba kazde distro instalujac swojego defaultowego kernela autoamtyczne laduje moduly do kontrolera usb. Mozesz to sprawdzic wydajac polecenie 'lsmod'. Powinienes miec ktorys z modulow odpowiedzialnych za usb w kernelu 2.6 o ile sie nie myle to uhci-hcd ohci-hcd ehci-hcd ktorys z tych powinien byc zlaadowany. Jezeli nie jest a jest to kontroler usb 2.0 to sprobuj 'modprobe ehci-hcd'. jezeli sie myle niech mnie ktos poprawi :P :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...