tanaka Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 wczoraj zapisalem sobie maila do dialogu co z tym klinem na ircnet oto odpowiec : W odpowiedzi informujemy, że k-line mają użytkownicy usługi DialNet (dodzwanianego dostępu do Internetu). Zdjęcie blokady niestety nie leży w gestii Dialogu. Wystosowaliśmy pismo do operatora IRC Netu, jednak nie odniosło to spodziewanego efektu. W tej chwili prowadzimy prace nad wdrożeniem własnego serwera IRC wraz z autentykacją oraz możliwością blokowania konkretnego klienta na bazie niepowtarzalnego identyfikatora - nie powodowałoby to blokowania dostępu wszystkim Klientom Dialogu. W ostatnich dniach osoba odpowiedzialna za blokadę odmówiła nam podłączenia naszego serwera IRC. Zaproponowała jednak modyfikację naszego rozwiązania - proxy IRC. Wczoraj wysłaliśmy kolejny list z prośbą o uszczegółowienie wymagań oraz odblokowanie dostępu dostępu do IRC dla naszych klientów do czasu zakończenia prac nad implementacja proponowanego przez nas rozwiązania. Więcej informacji na ten temat będziemy mieć prawdopodobnie we wrześniu. mam zakonczenie sieciowe nt i niemam stalego ip :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 juz to wiedzialem kilka dni temu bo tez maila do nich napisalem ! apropo jakie masz transfery na CDI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 zalezy ale powyrzej 20 rozlancza mnie :( srednio to 12-14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 a jak wyglada ta sprawa dynamicznega zarzadzania kanalami dobrze to chodzi ? i czy faktycznie drugi kanal startuje natychmiast kiedy jest potrzebny czy z jakims opuznieniem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 drugi spoko sie zalancza a nawet mozna wymusic programowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 W przypadku Aethry: wyślij na port szeregowy ATBP0 ATJA0 ATKAS0 ATKSS0 AT&W i zawsze zajmujesz dwa kanały (chyba, że odbierasz telefon/dzwonisz - wtedy się zwolni automatycznie) shsmod lub viahss i jeśli masz szczęście to cieszysz się portem szeregowym @230kbps, więc nic nie tracisz ze swoich 128kbps (teoretycznie: 115kbps [8 bitów danych + 1 stopu + 1 parzystości] = 11,5 kB/s; 230kbps = 23kB/s; 128kbps [tylko dane] = 16kB/s, i tak jest też w rzeczywistości, bo mam stale 16) i opoźnienia się skracają, więc masz mniejsze pingi przy okazji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 W przypadku sieci p2p (konkretnie: edonkey) mam staly upload na poziomie 20kB/s i download różnie, średnio maksymalnie 17kB/s mi się utrzymało przez pare godzin jak warcrafta3 sciagalem - ale taki download w ed2k i innych p2p oczywiscie nie jest regula Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 ten caly cholerny polski ircnet powinien wprowadzic ten system identyfikatorow o ktorym czytalem zeby blokowac pojedynczych swirow popaprancow kretynow debili psycholi czubkow onanistwo ktorzy mnie i wielu innym osobom zalatwili tego k linea ......... mam nadzieje ze irc operatorzy rusza dupe , przestana wysylac jakies wiadomosci szukajac panienek w warszawie tak jak ten kretyn Beeth i cos poczna z tym wszystkim ......... zycze im powodzenia ........ :evil: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Dialog wprowadzi autoryzacje i bedzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 czemu nieprzychodza mi potwierdzenia ze sa nowe wiadomosci ? jak bedzie stale ip to bedzie spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 ej dialogo-maniacy jakbyście mogli mi pomóc :cry: Chodzi mi o to, że karta isdn NIE zwalnia drugiego kanału gdy ktoś do mnie dzwoni ... Patrzcie tu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=7878 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek2907 Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 kto wie coś na temat dopalenia isdn w dialogu jak płyta główna ma tylko max 115200 kb przepustowośći Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Super że powstał ten temat. Bo już mnie szlak trafiał z tym "kochanym" Dialogiem. Ale troche nie jaże, mam modem Elcon`a. Już gdzieś widziałem ten trik, ale nie pamiętam jak go zrobić. Mógł byś mnie, jak raczkującemu dziecku wytłumaczyć :?: Dzięki cherry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...