Sentin Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 no wiec sciagnalem i przetestowalem i wydaje mi sie iz mam O WIELE ZA MALO pkt jak na pc ktory qpilem ledwie tydzien temu o_O przy konfiguracji barton 2500+ 2x 256 ram ddr 400mhz (pod dual channela) i radku 9800 se saphire mam tylko 2595 punktow o_O konfiguracje 3dmarka mam taka jaka mi sie ustawila na poczatku czyli http://strony.aster.pl/sentinel/konfiguracja.jpg fpsy mialem od 1 wlacznie do 3xx wiec troche rotfl ~~ skad taki niski wynik i jak temu zaradzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaboomek Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 faktycznie coś mało.. Ja na swoim R9600XT Fireblade Sapphira po lekkim podkręceniu mam 4200-4300 pkt.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 ech no ze malo to ja wiem :/ ale co na to poradzic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 kaboomek--> na jakim sprzecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 no wiec sciagnalem i przetestowalem i wydaje mi sie iz mam O WIELE ZA MALO pkt jak na pc ktory qpilem ledwie tydzien temu o_O przy konfiguracji barton 2500+ 2x 256 ram ddr 400mhz (pod dual channela) i radku 9800 se saphire mam tylko 2595 punktow o_O konfiguracje 3dmarka mam taka jaka mi sie ustawila na poczatku czyli http://strony.aster.pl/sentinel/konfiguracja.jpg fpsy mialem od 1 wlacznie do 3xx wiec troche rotfl ~~ skad taki niski wynik i jak temu zaradzic? zmien sterowniki ,zobacz czy AA niemasz przypadkiem właczone i anizo ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 A jakie pamieci ma ten twoj 9800se :?: Jakie taktowanie :?: Jakie stery i jakie ustawienia obrazu :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 stery najnowsze... aa i anizo nie moge totalnie wylaczyc moge ustawic co najwyzej na 2X :/ wszystkie ustawienia karty mam ustawione na najwyzsza jakos a nie wydajnosc nie wiem czy to moze byc powodem tak niskiego wyniku (dosc mozliwe) 128mb pamieci i "standardowe" taktowania (nic nie zmienialem). Wlasiciwie to wszystko mam standardowo oprocz tego aa i anizo ktore nawet po zmianie nie daly wyraznego efektuw testach :/ zaraz odpalem 3dmarka again i zoabczymy tymczasem ciagle szukam pomocy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 daj ustawienia zrównoważone (te po środku) albo daj domyślne ustawienia.(default) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 stery najnowsze... aa i anizo nie moge totalnie wylaczyc moge ustawic co najwyzej na 2X :/ wszystkie ustawienia karty mam ustawione na najwyzsza jakos a nie wydajnosc nie wiem czy to moze byc powodem tak niskiego wyniku (dosc mozliwe) 128mb pamieci i "standardowe" taktowania (nic nie zmienialem). Wlasiciwie to wszystko mam standardowo oprocz tego aa i anizo ktore nawet po zmianie nie daly wyraznego efektuw testach :/ zaraz odpalem 3dmarka again i zoabczymy tymczasem ciagle szukam pomocy! ej no kurde to przecierz masz AAx2 włazcone isatd ten wynik !! boshe !! wyłacz to bo sie da!! albo wez sterowanie przez aplikacje zeby progsy sobie sterowaly aa a jak sie nie dawył to zmien stery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 stery najnowsze... aa i anizo nie moge totalnie wylaczyc moge ustawic co najwyzej na 2X :/ wszystkie ustawienia karty mam ustawione na najwyzsza jakos a nie wydajnosc nie wiem czy to moze byc powodem tak niskiego wyniku (dosc mozliwe) 128mb pamieci i "standardowe" taktowania (nic nie zmienialem). Wlasiciwie to wszystko mam standardowo oprocz tego aa i anizo ktore nawet po zmianie nie daly wyraznego efektuw testach :/ zaraz odpalem 3dmarka again i zoabczymy tymczasem ciagle szukam pomocy! ej no kurde to przecierz masz AAx2 włazcone isatd ten wynik !! boshe !! wyłacz to bo sie da!! albo wez sterowanie przez aplikacje zeby progsy sobie sterowaly aa a jak sie nie dawył to zmien stery jak mi powiesz jak to wyalczyc to wyalcze :( sory ale nie jestem best w te klocki i jakos nie moglem sie dosuzkac wylaczenia tego Ps. po ponownym przetestowaniu kompa na 2x aa 1861...:/ Ps2. wczesniej mialem zaznazcone "zalezne od aplikacji" i tamten wynik wydawal sie lepszy no ale.. Ps3. wlasnie za rada qmpla sciagam sterowniki omegi.. we will c! update 4 . <span style="color:red;">[ciach!]</span>lem te sterowniki bo mialem takie kwadraciki wszedzie o_O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 ech no i co mam zrobic? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 daj ustawienia domyslne...jakiego masz windowsa? masz zainstalowane stery do płyty głownej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 ustawienia domyslne to all na max! o_O windows Xp a stery ... hmm chyba mam... na wszelki wypadek przeisntaluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 to daj wszystkie suwaki na minimum a najllepiej odinstalluj te stery co masz i zainstaluj cat. 4.6 albo winde sie na nowo instalni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 jakbys mogl dac mi linka do "dobrych" wedlug ciebie sterownikow to bylbym abrdzo wdzieczny.. thx ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OhMyGod Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 A ile masz na 3dMark2001SE ? (z ciekawosci pytam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 ech niew iem pewnie malo :/ jest jakas rada czy chcecie mi powiedziec ze wydalem 7xx kasy w bloto ?~~ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 ech poradcie cos :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SafO Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Dla pewności zrób świerzy system, poinstaluj sterowniki pokolei, dx, instaluj 3dmarka i sprawdzaj. Jeżeli będą podobne wyniki to trzeba bedzie dalej coś myśleć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 system jest ledwo od tygodnia ! ;/ ech nie mam sily juz a jak sobie pomysle ze wydalem tyle kasy na marne to mi sie goraco robi :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 wydalem kase w bloto? ;/ ech sciagnalem aquamarka i mam TYLKO 20k podczsa gdy qmpel na geforce 5900 xt ma 35k :/ ech ! pomozcie!! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Ustawienia Direct3D: - Antyaliasing: Zaleznie od aplikacji - Filtrowanie anizotropowe: Zaleznie od aplikacji i zaznacz "wydajnosc" - Ustawienia tekstury: wysoka wydajnosc - Poziom szczegolow mipmapy: wysoka wydajnosc - Czekaj na synchronizacje pionowa: zawsze wylaczony -TRUFORM: zawsze wylaczony - Efekty SMARTSHADER: wylaczone Teraz to przetestuj. Ja na tych ustawieniach mam ponad 6548 pkt... Konfig w podpisie a stery to Cat'y 4.6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Ustawienia Direct3D: - Antyaliasing: Zaleznie od aplikacji - Filtrowanie anizotropowe: Zaleznie od aplikacji i zaznacz "wydajnosc" - Ustawienia tekstury: wysoka wydajnosc - Poziom szczegolow mipmapy: wysoka wydajnosc - Czekaj na synchronizacje pionowa: zawsze wylaczony -TRUFORM: zawsze wylaczony - Efekty SMARTSHADER: wylaczone Teraz to przetestuj. Ja na tych ustawieniach mam ponad 6548 pkt... Konfig w podpisie a stery to Cat'y 4.6 Ja ustawilem sobie wg. podanej konfiguracji Direct 3D i wynik w 3d marku 03 wzrosl o ok. 200 pkt :) (5874) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 3132 pkt z wylaczonym all i z podkrecona karta w power stripie... konfiguracje sprzetowa mam prawie identyczna jaka ty a punktow 2x mniej... ech :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogas Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Miałem podobne klocki z Ti 4200 na płycie Shuttle u kumpla...jednak tam przyczyną były stery od płyty głównej. Po zainstalowaniu najnowszych wszystko hulało aż miło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 hmmm skad moge sciagnac najnowsze stery do epoxa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 sciagnalem anjwnosze sterowniki. zainstalowalem i przetestowalem na standardowych ustawieniach akrty (all na medium i zalezne od aplikacji) wynik 26xx ~~ ciagle malo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Nic na medium tylko na najwyzsza wydajnosc... Tak jak podalem wyzej ustawienia D3D... Ja na konfigu powyzej z WYLACZONYMI 4 potokami mam 4300 pkt... A z 8 dodaj sobie 2000... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Ja proponuje uzyc Driver Cleanera 3, celem wyczyszczenia wszystkich sterowników w systemie. Nastepnie sciagnij najnowsze stery do wszystkich użądzen i zainstaluje je. A i jeszcze wazna uwaga. Zanim zainstalujesz sterowniki od karty graficznej, zainstaluj DirectX 9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sentin Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 nic sie nie zmienilo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...