Skocz do zawartości
duke_leto

podkrecanie barton 2500+ na kt600 i AGP

Rekomendowane odpowiedzi

mobo: asus a7v600-x

kingston 2,5cl 512mb pc3200

barton 2500+@ 2,2ghz (zablokowany mnożnik), fsb ustawione 200mhz, vcore 1,75

zasilacz chieftec 360W, aktywne pfc, pod obciazeniem (prime95) napiecia sa w granicach normy

Fsb mozna podkręcić do 220mhz (2,4ghz) na vcore 1,9 i przechodzi kilkugodzinnego prime95 bez errorów ale w grach (lub aplikacjach korzystających z DirectX/OpenGL) komp sie zawiesza po paru minuach/godzinach - różnie. Nie znam sie za bardzo na tym ale wnioskuje ze AGP nie wytrzymuje podkreconego FSB.

Pytanie - da się coś z tym zrobić ?

Czy wymiana grafiki coś pomoże (GF4 MX 400)? Na fps-ach w grach za bardzo mi nie zależy. Zmiana mnożnika Agp w bios-ie nic nie daje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie napisales jaka grafika

masz agp tylko 73 wiec gf2mx400 bedzie chodzil dobrze ,ale nadal nie wiemy jak teraz grafe posiadasz

bardzo tez mozliwe ze to nie wina grafy a plyty lub procka

sprawdz co jest pod radiatorem chipsetu ,jakie masz chlodzenie procka tez nie wiemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiego masz directa bo twoja GF4 MX440 nie jest kompatybilna z DirectX 9,0 wiec moze w tym jest problem

bueheheheehee...ales dowalil...to co?? ja tez nie powinieniem instalowac DirectaX 9.0 tak??? bo moja grafa jest "kompatybilna" tylko z 8.1??? buehehehe...KARTA JEST kompatybilna z zainstalowanym Directem X 9.0 ale NIE WYKORZYSTUJE jego wszystkich funkcji...LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...