Skocz do zawartości
CrazyTomHero

Co zrobic z takim gosciem ??

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec kupilem na Aukcji (on-line) GeForca 4 Ti 4,2K za 400zl (WinFast'a) :roll: - zonk

a do tego to jeszcze podbilem jego minimalna kwote - tj. musial mi sprzedac... wiec nawiazalem Mail'owy kontakt z gosciem

wszystko bylo OK do czasu za napisalem ze sam odbiore karte i przy pkazji ja przetestuje (na poczatku chcial mi podeslac za pobraniem) i tutaj zonk - facet nagle znikna, wsiakl :evil: (wiec pisze do goscia"dlaczego nie piszesz - dokonalem transakcji" - zero odzewu). Szukam, dzwonie do informacji po jego nr. tel. (nazwisko i miejscowosc mialem) i kolejny zonk - takiej osoby z takim nazwiskiem w takim miescie jak podal (po wygraniu aukcji automatyczny mail) nie ma.... :evil: :evil:

Nie trudno sie domyslec ze chcail my wyslac albo uszkodzona albo CEGLE....

I co radzicie z takim gosciem zrobic - zero wiadomosci na jego temat, zupelnie nic :evil: :evil: :evil:

Apropo gosc byl ze Słupska :!: :!:

jak goscia znalezc i cos mu zrobic (moze prawnie albo co ??? :evil: aukcje wygralem legalnie i produkt musial mi sprzedac skoro minolem jego cene minimalna) poprostu tacy goscie mnie wk..wiaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak goscia znalezc i cos mu zrobic (moze prawnie albo co ??? :evil:  aukcje wygralem legalnie i produkt musial mi sprzedac skoro minolem jego cene minimalna) poprostu tacy goscie mnie wk..wiaja

Kumpel kiedyś kupił na Allegro jakiś MP3 Player i koleś go wycyckał, przesłał jakiegoś starego walkmana... heh. No to znajomek poszedl z tym na policje, szczegolow nie znam ale kase odzyskal i kolesia zatrzymali...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety oto smutna rzeczywistosc. Ktos zrobil alkcje po to aby na tym zarobic a przy okazji ludzie moga cos taniej kupic ale jak zawsze znajdzie sie paru cwaniakow ktorzy chca kogos wykolowac. Dlatego ja osobiscie leje na aukcje w naszym kraju. Jak nie moge czegos przetestowac przed kupnem to nie ma o czym mowic. Ciesz sie ze nie utopiles kasy (bo chyba nie utopiles?) .. a sciganiem takiego ch*ja chyba szkoda zawracac sobie glowe. pozdrawaim i wiecej powodzenia na przyszlosc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: za duzo takich ludzi jest na allegro. mogliby wprowadzic werifikacje nowo- zarejestrowanych uzytkownikow, poprzez sprawdzanie numeru dowodu osobistego.

nie wiem co na celu maja osoby, ktore robia porzadnych ludzi w **uja. sprawia im to satysfakcje, czy co...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

nie wiem co na celu maja osoby, ktore robia porzadnych ludzi w **uja. sprawia im to satysfakcje, czy co...

Jaknie wiesz o co chodzi to chodzi o kasę...

//CrazyTomHero// podaj nick tej osoby , link do aukcji... Może to przeciez uratowac naszą kieszeń.. Mam nadzieję że się na niego nie natknę...

Jeśli to oszust to ja zaraz jak podasznick wrzucam go na czarną, jesli nie ma jeszcze zablokowanego konta..

Wczesniej był gośc z lubuskiego na allegro , ktory sprzedawal same "rodzynki" hdd 120 GB, XP , epoxy wszystko za grosze.. Chciałem coś zlicytowac,, a tu nagle patrzę zablokowane wszystkie aukcje.. Bardzo możliwe że ktos sie naciąl na nim, napisal do allegro i zablokowali mu konto...

Tobie proponuję to samo, (jesli jeszce tego nie zrobiłeś), na razie tyle mozna zrobic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys na Allegro kupiłem radio pionnera (orginal) za niezłą sumke, Gośc na szczęśie byl z ZG , więc umówiłem się na odbiór osobisty pod blokiem.. podłaczyłem pod autko u siebie i się okazało iz radio nie potrafi znaleźć żadnej stacjiitd. w ogóle nie odbiera sygnału, jedynie kaseta działa... Dobrze wiedzial że radio jest padnięte.. Zawsze póżniej, jakbym nie sprawdzil przy nim mógłby powiedzieć że źle podłaczyłem itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciesz sie ze nie utopiles kasy (bo chyba nie utopiles?) .. a sciganiem takiego ch*ja chyba szkoda zawracac sobie glowe. pozdrawaim i wiecej powodzenia na przyszlosc ;)

Nie na szczescie nie wydalem ani grosza.

Ale trzeba takiemu dac nauczke bo bedzie sie powtarzal i ktos da sie zlapac :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Jaknie wiesz o co chodzi to chodzi o kasę...

//CrazyTomHero// podaj nick tej osoby , link do aukcji... Może to przeciez uratowac naszą kieszeń.. Mam nadzieję że się na niego nie natknę...

Jeśli to oszust to ja zaraz jak podasznick wrzucam go na czarną, jesli nie ma jeszcze zablokowanego konta..

Wczesniej był gośc z lubuskiego na allegro , ktory sprzedawal same "rodzynki" hdd 120 GB, XP , epoxy wszystko za grosze.. Chciałem coś zlicytowac,, a tu nagle patrzę zablokowane wszystkie aukcje.. Bardzo możliwe że ktos sie naciąl na nim, napisal do allegro i zablokowali mu konto...

Tobie proponuję to samo, (jesli jeszce tego nie zrobiłeś), na razie tyle mozna zrobic...

jego nick to : antek252 - ale gosc zmienia go ciagle (swiadczy o tym to iz nie sprzedal zadnej rzeczy) wiec teraz moze miec np. antek253 heeh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys na Allegro kupiłem radio pionnera (orginal) za niezłą sumke, Gośc na szczęśie byl z ZG , więc umówiłem się na odbiór osobisty pod blokiem.. podłaczyłem pod autko u siebie i się okazało iz radio nie potrafi znaleźć żadnej stacjiitd. w ogóle nie odbiera sygnału, jedynie kaseta działa... Dobrze wiedzial że radio jest padnięte.. Zawsze póżniej, jakbym nie sprawdzil przy nim mógłby powiedzieć że źle podłaczyłem itd...

i co, oddales gosciowi ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli masz jakis mail od niego to kliknij na wiadomosc prawym przyciskiem. Potem wlasciwosci, szczegoly i tam masz podany jego IP. Mozemy go zniukowac tak ze nie bedzie mogl przez tydzien do sieci wejsc :lol:

Gorzej jak laczy sie przez modem wtedy juz nic mu nie zrobimy :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co, oddales gosciowi ???

Jasne że oddałem od razu, w kóncu pod jego blokiem podłaczałem a on widziałe, że wszystko ok było podlaczone, więc bez zajaknięcia przyjąl z powrotem radio... tłumaczył się że niewiedzial,że to radio jego szwagra :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jego nick to :  antek252 - ale gosc zmienia go ciagle (swiadczy o tym to iz nie sprzedal zadnej rzeczy) wiec teraz moze miec np. antek253 heeh

antek252?? nie ma takiego uzytkownika na allegro... ale mniejsza ztym

Może zrobic listę takich osób..

Ja robię tak jak m.in bruce jak cos kupuje to sprawdzam ile gośc ma przeprowadzonych aukcji, ile poyztywów, nagatywow, za co , co kupowąl, sprzedawal ostatnio,... piszę tez np. meila do osoby ktora od niego cos juz kupowala.. staram się zawsze jakos zabezpieczyc.. jak cena jet niska to tez podpada...

Czasami nie rozumiem niektórych az się dziwę, np. sprzedawłem kilka razy rzeczy po ok 300 pln i ludzie bez zająknięcia wpłacali całą kwote, oczywiscie mieli sczęści że trafili na mnie , w innym wypadku mogli by sie porzegnać z cashem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze ktos z was jest ze Słupska ???

Albo w jaki sposob moge goscia znalezc??? 

Mam jego Imie,Nazwisko , miejscowosc ????

A w Informacji nie ma takiego goscia w tym miescie ???(tj. o takim nazwisku)

Ktos zna jakis sposob ???  :?:  :?:

To że nie ma w mieście to nie znaczy że tam nei mieszka. Może wynajmować mieszkanie i nie być zameldowanym (jak ja).

A poza tym nie dziw się za 400 winfasta 4ti4200, też bym z chęcią kupił...

Lepiej zadzwoń na informacje kto zamieszkuje po tym adresem i czy w ogóle taki istnieje, bo jak to nie to znaczy że to zwyczajny oszust...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

huh musisz do adminkow z allegro napisac, isc na policje i liczyc na to ze go znajda :twisted: :twisted: jak tak to masz winfasta za 400zl nawet jesli gosc nie ma takowego to bedzie musial kupic i sprzedac Ci za 400 bo jak nie to do pierdla.. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

huh musisz do adminkow z allegro napisac, isc na policje i liczyc na to ze go znajda  :twisted:  :twisted:  jak tak to masz winfasta za 400zl nawet jesli gosc nie ma takowego to bedzie musial kupic i sprzedac Ci za 400 bo jak nie to do pierdla.. :]

tyle tylko ze nie mam mieszkania ale tylko imie nazwisko i miejscowosc a co to tego WinFasta to siem nardzo ucieszylem - nie latwo za taka kase miec GF 4 Ti :):)

Staram sie wydobyc kod pocztowy z administracji (musial jakos kase odebrac - za zaliczeniem pocztowym chcial) i mysle ze tym go znajde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze ktos z was jest ze Słupska ???

Albo w jaki sposob moge goscia znalezc??? 

Mam jego Imie,Nazwisko , miejscowosc ????

A w Informacji nie ma takiego goscia w tym miescie ???(tj. o takim nazwisku)

Ktos zna jakis sposob ???  :?:  :?:

To że nie ma w mieście to nie znaczy że tam nei mieszka. Może wynajmować mieszkanie i nie być zameldowanym (jak ja).

A poza tym nie dziw się za 400 winfasta 4ti4200, też bym z chęcią kupił...

Lepiej zadzwoń na informacje kto zamieszkuje po tym adresem i czy w ogóle taki istnieje, bo jak to nie to znaczy że to zwyczajny oszust...

oszust czy nie oszust musial jakos odebrac kase :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak klikniesz na opcje : Wyslij mi dane sprzedajacego ?

Tam powinny byc jego wszystkie namiary.

Przy okazji masz obowiazek powiadomic adminow Allegro o taki cootasie przekretnym.

Oni musza miec jego dane, bo zeby sprzedawac trzeba przeciez wypelniac jakies papierki , od jakiegos czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standard. A z drugiej strony jak sie kupuje za 400 zl cos co w sklepie kosztuje 1000 zl to wiadomo, że to jest albo nie to, albo uszkodzone a w najlepszym wypadku jumane i koleś to sprzedaje żeby sie pozbyć jak najszybciej, a nie żeby zrobic prezent kupującemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standard. A z drugiej strony jak sie kupuje za 400 zl cos co w sklepie kosztuje 1000 zl to wiadomo, że to jest albo nie to, albo uszkodzone a w najlepszym wypadku jumane i koleś to sprzedaje żeby sie pozbyć jak najszybciej, a nie żeby zrobic prezent kupującemu.

najlepsze jest to ze mimo wszystko koles po namierzeniu musi sprzedac towar bo inaczej pojdzie siedziec lub inne konsekwencje wyciagna :]

wiec kogos kto chce kupujacego w trombe zrobic mozna wycyskac zmuszajac do sprzedania towaru czy mu sie to oplaca czy nie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi