MeHow Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Mamy z qmplem siec - sa to dwie karty sieciowe polaczone kablem. Zadnego haba ani takich bajerow. Obaj mamy winXP powiedzcie mi, jak zrobic,zeby moc przerzucac pliki miedzy kompami? Pamietajcie,ze to jest winXP. Pozdr MeHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 boze nie wiem jak w xp bo to taki dziadowy system ale w kazdym normalnym ktos zaklada jakis katalog i go udostepnia dla pozostalych uzytkownikow ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 O ile dobrze pamietam to trzeba stworzyc konto Gosc bo sam admin nie wystarczy. Nie musisz sie logowac jako gosc ale po prostu utworzyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Wpierw sprawdz czy macie napewno skrosowany kabel, jesli tak to zobacz czy wasze ip sie zgadzaja czyli musza miec piersze trzy numery takie same np: 192.168.0.1 u ciebie i 192.168.0.2 u kumpla. póżniej sprawdz czy macie takie same maski podsieci. powinno byc 255.255.0.0. Sprawdzie tez czy wasze kompy sa w tej samej grupie roboczej. jesli wszystko sie zgadza to sprawdz czy udestepniacie jakies zbiory i zobacz czy widzicie je w swoich otoczeniach sieciowych czy miejscach sieciowych (nie pamietam jak na to wołaja w win xp) jesli tak to by było na tyle a jesli nie to sprawdz wszystko od nowa. aha libero Win XP to nie dziadowski system i w kazdym win wymiana plików odbywała sie tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 i odinstaluj QoS - bedzie szybciej chodzić... co do konta goscia to raczej nie jest potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 MeHow - kiedy nauczysz się, że od spraw Software'owych jest Forum Software?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 heh ja mam większy problem bo mam przydzielone 2 IP (192.126... i zew 217...) i teraz kombinuje jak zrobić żebym miał jako główne zew Ip ale jednocześnie miał otoczenie sieciowe itp. :) a to juz nieco pokręcona sprawa w tym xp ( w win 98 wszystko działa jak należy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KanG Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Banal - ja tak mam i dziala mi i siec lan i net - poprostu dodajesz 2 ip i to pierwsze ma byc na lan a drugie na net, bramy i wszystko oprocz tego ma byc ladnie dodane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...