Skocz do zawartości
MeHow

przekazywanie plikow przez siec w WinXp - JAK?

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy z qmplem siec - sa to dwie karty sieciowe polaczone kablem. Zadnego haba ani takich bajerow. Obaj mamy winXP powiedzcie mi, jak zrobic,zeby moc przerzucac pliki miedzy kompami? Pamietajcie,ze to jest winXP.

Pozdr MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpierw sprawdz czy macie napewno skrosowany kabel, jesli tak to zobacz czy wasze ip sie zgadzaja czyli musza miec piersze trzy numery takie same np: 192.168.0.1 u ciebie i 192.168.0.2 u kumpla. póżniej sprawdz czy macie takie same maski podsieci. powinno byc 255.255.0.0.

Sprawdzie tez czy wasze kompy sa w tej samej grupie roboczej. jesli wszystko sie zgadza to sprawdz czy udestepniacie jakies zbiory i zobacz czy widzicie je w swoich otoczeniach sieciowych czy miejscach sieciowych (nie pamietam jak na to wołaja w win xp) jesli tak to by było na tyle a jesli nie to sprawdz wszystko od nowa.

aha libero Win XP to nie dziadowski system i w kazdym win wymiana plików odbywała sie tak samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ja mam większy problem bo mam przydzielone 2 IP (192.126... i zew 217...) i teraz kombinuje jak zrobić żebym miał jako główne zew Ip ale jednocześnie miał otoczenie sieciowe itp. :) a to juz nieco pokręcona sprawa w tym xp ( w win 98 wszystko działa jak należy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi