Skocz do zawartości
Th0m4S

Th0m4s Wc :) -update Rev.3

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie takie WC mi się najbardziej podobają. Wszystko co tylko potrzebne bez zbędnych wodotrysków (no może w wypadku WC to niezbyt dobre określenie :P).

Jak najbardziej się z Tobą zgadzam. Sam też powolutku zbieram części do WC, bloki już są, kolanka miedziane też, czekam jeszcze na pompę i do dzieła. Również chce zmieścić wszystko w obudowie (Big Tower), i jak najmniej migających światełek ;)

Bulbe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Th0m4S ja tez Ci poradze zalozenie cybantow, o wiele bezpieczniej [a ty czy sie podoba, czy nie to kwestia gustu, ale chyba lepiej nie stresowac sie niepotrzebnie :)]. Woda sie grzeje, weze sie rozszerzaja i nawet dobrze i ciasno zalozone potrafia sie zsunac. Na Twoich fotkach [z cpu] zauwazylem ze nie masz do konca naciagnietych wezy wylotowych, nacignij je bo troche niebezpiecznie to wyglada :wink:

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem zalozyc nowy temat ale jak zobaczylem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=113854 (respect Chaos) postanowilem reaktywowac ten :P

a wiec to jest juz chyba z 3 wersja mojego wc niestety nie mam aparatu wiec nie moglem udokumentowac wszystich wersji ale przejdzmy do rzeczy :)

na ta chwile pracuje przy czyms takim :P

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

WC juz sie w sumie bardzo niezmini bo zamierzam:

- usunac odpowietrzacz przy pompce

- dolutowac korek do odpowietrzania i napelniania ukladu na gore nagrzewnicy

- dac dodatkowa 120 na nagrzewnice

- drobne modyfikacje.. :)

jak wam sie podoba ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[hS.4f] Logan na nb ten bloczek wystarczy a mofsetami sie jeszcze nie zajolem bo plyte mam dopiero 2 tygodnie.. :)

POWER BY AMD miala byc cisza i wygoda dlatego mysle ze warto bylo :) mam tu duzo miejsca i wogule jest fajne :)...

Edytowane przez Th0m4S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzednie Twoje WC tez mi sie podobalo. Widac, ze zostalo przemyslane. Minimum wezy, pochowane niepotrzebne kable - to lubie :) Troche shroud z kartonu wali po oczach (zwłaszcza ten brzeg wystający za listwę), ale ogólnie ok :) Blok na procku jest piaskowany?

Edytowane przez Subvoice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krawedz juz przycieta chodzi i tak mam zamiar zbydowac normalny shrod tylko ze nie mam za wiele czasu na zbawe z moim kompe :/

a czy blok jest piaskowany to bys sie musial zapytac kolesi z bloki.pl bo to spider z dorobionym przez nich topem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi