Th0m4S Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 (edytowane) wreszcie zdobylem cyfrowke i moge sie pochwalic moim wc :) zdjecia sa na http://th0m4s.website.pl/wc/ zestaw sklada sie z : - spider extrime z topem z plexy - nagrzewnica od stara lub jakiegos autobusu - maxijet1000 - sanyo 120mm - blok gpu wlasnej roboty frezowane U juz planuje Big towera bo mimo ze wc chodz ladnie to mam kilka zastrzezen np. -shrod sie nie miesci :( tz. jest wtedy za wysoko i wentyl zaczyna chalasowac bo nie ma skad brac powietrza -pompka chyba wywoluje zaklucenia na karcie tv przez co niemoge podniesc napiecia powyzej 1.6 :( -chcem utopic pompke bo zalezy mi na ciszy -brak mozliwosci wiekszych zmian w sprzecie bez rozebrania wc uprzedzam, pytanie pod nagrzewnica wyciety jesr ortwor wiec powietrze moze spokojnie przeplywac :) co o nim myslicie moze jakies sugestie ? KONTYNUACJA NA NASTEPNEJ STRONIE ;) Edytowane 28 Lutego 2005 przez Th0m4S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Nie jest to szczyt profesjonalizmu. Ale nie każdy musi robić coś dla wyglądu najważniejsze, że działa. Napisz tylko jak ? :) Zamierzam też złożyć WC coś podobnego do twojego nic pięknego tylko ma działać. Napisz, jakie maż temperatury na Procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 mam do 40 stopni na vcore 1.6 wentyl na 5v i brak shroda ale co jest tu nieprofesionalnego ??:)(wez pod uwage ze to midi tower :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 nom i elegancko... wszystko dziala i jest OK :) teraz bierz sie za modding ;] Nie jest to szczyt profesjonalizmu. Ale nie każdy musi robić coś dla wyglądu najważniejsze, że działa. Napisz tylko jak ? :) Zamierzam też złożyć WC coś podobnego do twojego nic pięknego tylko ma działać. Napisz, jakie maż temperatury na Procku.a czo masz do wygladu :?: ze nagrzewnice jest niewyczyszczona od zewnatrz i niepomalowana :?: ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Może i racja, że wydaje się mniej estetyczne przez tą obudowę. Tak czy siak nie wygląda w niej najlepiej sam musisz to przyznać. Nie chodzi mi tu o samą budowę WC, bo pewnie stoi na wysokim poziomie tylko o wrażenie estetyczne. Dlatego napisałem, że niektórzy budują WC które ładnie wygląda a niektórzy po to, aby działało, jakie normalne chłodzenie. a czo masz do wygladu :?: ze nagrzewnice jest niewyczyszczona od zewnatrz i niepomalowana :?: ;] Tak to są wszystko walory estetyczne. Przykład masz auto porysowane, ale jeździ i masz auto zaje…. pomalowane i na felgach i też jeździ ale walory estetyczne tego drugiego są o wiele większe. O to mi chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Mi się nawet podoba. Tylko na tych trójnikach i na bloku przydałoby się ściśnąć węża czymś (tak dla bezpieczeństwa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 tez bym sie moze wypowiedzial, ale strona nie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 sprawdz jeszcze raz mi calyc zas dziala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Mi też działa. Jak chcesz to podaj emaila to Ci wyślę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 1. calkiem nieźle to upchneles :)) 2. bez zaciskow bym sie bal (nie cykasz ze sie poleje? 3. estetycznie rzeczywiscie troche czegos brak ... juz chyba wiem czemu bloczki z plexi na topie sa droższe .. gratki za efekt koncowy .. najwazniejsze ze tobie sie podoba i dziala .. jak zloze swoj majdan do budy to tez dam oficjalnie foty :) a wtedy kazdy sobie mnie pojedzie (opinią of coz :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 zadzialala... mogles chociaz weze jednego koloru dac ;) i radze ci zalozyc zaciski; nie masz takiej nagrzewniczki na zbyciu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 U mnie strona dziala :D .... Wc jest stosunkowo proste (i chyba o to chodzi !!!) :D i co nawazniejsze dziala i mnie siei podoba . MOze jak to ktos powiedzial nie jest to miss WC :D ale nie zawsze kazdemu na tym zalezy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Właśnie takie WC mi się najbardziej podobają. Wszystko co tylko potrzebne bez zbędnych wodotrysków (no może w wypadku WC to niezbyt dobre określenie :P). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Ladnie, solidnie. Brakuje tylko zaciskow - ja bal bym sie tak zostawic uklad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 no wlasnie Ent tu problem bo solidnie i brak zacisow w tmy przypadku ma sie jak kij do oka :> no ale jak kolega nie cyka zbez zaciskow :)) na MJ zacisnal 3 paski :) widac stykowal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 wlasnie weze mialby byc jedno kolorowe (niebieskie) ale okazlo sie ze potrzebuje jeszcze wiekszego weza:) dlatego narazie sa 2 kolory juz w poniedzialek wszystkie beda przezroczyste taka mam nadzieje przynajmiej :) i pojawi sie blok na nb jak dobrze pujdzie :) ps. co do nagrzewnicy popytaj kumpli czy jakis znajomy nie pracuje w pks :) albo idz tam i porozmawiaj nieoficjalnie z kims kto sie zajmuje servisem w owej firmie :) ja mam tam wojka i nagrzewnica kosztowala mnie 12 zl :P ale nie chcem narazac jego pracy wiec raczej nie zalatwie :( owe 3 paski na mj to tylko faza przejsciowa bo zacisk byl uzyty w innym miejscu:) ale faktycznie zaloze przynajmiej te plastikowe paski tu i owdzie :P w koncu niedlugo bede musial zstawic kompa z WC na 2 tygonie bez opieki i troche sie tego boje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 no wlasnie Ent tu problem bo solidnie i brak zacisow w tmy przypadku ma sie jak kij do oka :>Racja. Poprawiam sie: Wszystko solidnie oprocz braku zaciskow :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 moze wyda wam sie to idiotyczne ale zaciskow nie zakladalem za wzgledu na wyglad :D bo te matealowe naprawde sprawily by ze moje wc wygladalo by jeszcze gorzej:) a plastikowe wiele nie zmieniaja chodz je zaloze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 wiesz moze to takei moje skrzywienie .. bo jestem podobno "metalem" ale mi siw wydaje ze ladnie to to wyglada juz bardziej mnie denerwuje te plastikowe nakretki . szukam jaksi fajnych motylkow albo cos inego wymysle nazwij mnie chorym ... ale wole byc zabezpieczony niz potem łkac ze cos zalalo ... co prawda moje pompeczka jeszcze stoi obok budy ale jak tylko przyjade z kompem do domu do ja przerobie tak ze bedzie wsrodku i nie bede sie bal ze sie wyleje .. a czemu? patrz rysunek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 przy bloku/pompce to jeszcze jakos wyglada... ale na kolanku trujniku w samym centrum ukladu to moim zdaniem kicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 hmm .. widzisz .. a ja mysle ze nie bedzie źle .. obróce ten zacsik z góry trojnika do tylu i ten z praerj dan sroba do srodka .. wstawie do kompa i nie bedzie widac :D .. nie zrozum mnie źle .. ja nie krytykuej cie .. jak dlamnie to spoko .. nie dla oka .. ale funkcjonalnie .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Chaos Jaką masz temperaturę na tym ORBITALU lub CRYSTALU na tak podkręconym procesorze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 a nie liczac mojego bezpieczenstwa i kolorowych wezy :) macie jeszcze jakies zastrzezenia bardzo mnie to ciekawi i bedzie mi napewno bardzo pomocne przy robieniu rev 2 w bigtowerze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Ja jestem zwolennikiem (mimo iż moje WC lezy jeszcze nizłożone obok kompa) połączenia pompka>chłodnica>blok a nie pompka>blok>chłodnica, ale u ciebie takie połączenie spowodowałoby zbyt dużo chaosu chyba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 moim zdaniem nie ma az takiej wielkiej roznicy a tu jak widac bardzo pasuje pompka>bloki>chlodnica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 kolejnosc nie ma az takeigo znaczenia testówałem i u mnie t o w ogóle nie było róznicy wiedz sobie podarowałem dugo nie testowałem ale nawet na chłopski rozum to przy mozna wywnoskowac ze rewolucji nie bedzei a Th0m4S gratuluje wc bo jak na rev 1 to piknie wyszło na razie jakos ciemno w tej jego budzie ale mam nadzieje ze rnam troche rozjasnie i pokaze jakeis "nocne fotki"(z katodami ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 tych plastikow nie dawaj bo testowalem to u siebie i na gladkiej powierzchni nic nie daja, schodza bezproblemowo, lepiej daj metalniaki skrecane, sa do kupienia po 1pln a stacji benzynowej, ale nie typu statoil, bp tylko na takiej zwyklej "u pana zenka". uklad ogolnie mi sie podoba. pokaz fotki bloku na gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 pba katody mam nie podlaczone bo to moje wc a nie moj mod:) za moda sie powoli biore i wtedy moze jakos je upcham:) co do bloku nie mialem aparatu jak go robilem jest to zwykle U w kawalku 10mm zostalo okolo 1.5 mm podstawy ogulnie wyszlo troszeczke krzywo ale swoije zadanie spelnie bo GPU idzie z 250 na 330 bez problemu :) chodz i tak nic to nie daje bo grafa ma 64 bit ;) zaraz zrobie zdjecie bloku na gpu z gory bo nie chcem rozbierac calego wc tylko sprubuje jakos wyjac grafe bez odlaczania wezy.. :) Update :) zdjecia bloku sa juz do obejrzenia sory za jakosc ale mowilem ze nie bede robil sesji zdjeciowej i rozbieral wc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Chaos: wlasnie sie zastanawiam nad zaciskami w sumie uwazam ze bez jest to bezpieczne ale niedlugo czeka mnie podroz z kompem do szkoly i wety zaciski to bedzie dobre rozwiazanie i jade na 2 tygodznie na wakacje a komp zostaje w domu bez opieki :( wiec chyba zainwestuje w te zaciski :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Chaos Jaką masz temperaturę na tym ORBITALU lub CRYSTALU na tak podkręconym procesorze? ustawione 2v realnie przy ful obciazeniu kolo 1.92 temperaturki? hmm .. abit pokazuje kolo 52* .. jako ze uzywam biosu d10beta4 który zawyza srednio 7-10 stopni (paskud jeden) to daje ci 42-45* .. woda w weżach w kazdym razie jest chlodna Chaos: wlasnie sie zastanawiam nad zaciskami w sumie uwazam ze bez jest to bezpieczne ale niedlugo czeka mnie podroz z kompem do szkoly i wety zaciski to bedzie dobre rozwiazanie i jade na 2 tygodznie na wakacje a komp zostaje w domu bez opieki :( wiec chyba zainwestuje w te zaciski :Pno chyba i tak nie masz okna w budzie nie? .. lepiej zacisnac niz po transporcie miec smutna minke bo w komputerze chlupie .. powiem ci ze o ile z krucców na bloku to nie moglem sciagnac wezy nawet bez zaciskow jak zalozylem to wolałem dac sobie te zaciski dla swietego spokoju .. nie ma zbyt duzej roznicy w wygladzie .. jak dla mnie to te zaciski nadaja bardziej pewnego takiego "technicznego" wygladu .. mnie sie podobaja .. a ile lzej na duszy z uwagi o bezpieczeństwo Ja jestem zwolennikiem (mimo iż moje WC lezy jeszcze nizłożone obok kompa) połączenia pompka>chłodnica>blok a nie pompka>blok>chłodnica, ale u ciebie takie połączenie spowodowałoby zbyt dużo chaosu chyba :) ;] a tam gadasz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...