byzik Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 czym sie różni oznzczenie dot. dziwięku MCP-T (ASUS A7N8X-E delux ) i MCP2-T ( ABIT AN7) ? Moze to jest to samo ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 SPDIF jest na stanie w MCP2-T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 to zapytam inaczej która płyta jest lepsza,chodzi o wydajność i stabilność bo ceny są podobne No i ten dziwięk !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 z 2ka lepiej (z 2ka płyta bedzie miała SoundStorma który jest troszkę lepszy :wink: od kodeka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 TZ. Asus A7N8X-E Deluxe (nForce2 400 Ultra)jest gorszy od ABIT AN7 w komputroniku jest napisane ze ABIT posiada - (MCP-T, nVidia SoundStorm) a ASUS - (MCP-T, Realtek ALC650). a moze NF7 V2.0 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 pewnie ci co mają asusa będą go zachwalac. a posiadacze abita swoją płyte.. ja mam asusa wiec pochwale sie swoimi doswiadczeniami .. stabilna jak skała.. ale z oc to średnio .. na forum czytałem odnosnie tych płyt to .. abit fsb powyzej 230 to u ludzi na forum normalka .. natomiast asus to tak srednio na jerza 220 225 co do wyposarzenia to dali do mojej mobo sporo .. o wiele wiecej niz potrzeba ... sata, jakis port IEEE 1394 , z których to jeszcze nie korzystałem .. co do tego dzwieku to piszą ze mcp2-t jest nowszy i lepszy .. jak jesteś melomanem muzyki to pewnie zauwarzysz różnice ... ale w takim przypadku to sobie audiogy2 skołuj... zwykkły zjadacz chcleba pewnie sie nie zorientuje czy to mcp2-t czy mcp-t .. oba to sound stormy i wymiatają w grach :D co jesio mógłbym powiedziec o asusie ... zaje.bista karta sieciowa 3coma. . moze ssac odemnie kilka osób i praktycznie nie zauwazalne .. obciazenie nawet w grach tylko dysk (dioda) troche mryga , natomiast jak pamientam mialem wczesniej oddzielną karte LAN Realteca to nawet filmy cieło jak sie ktoś zassał ... ogólnie polecam tą mobo podsumowując ASUS +wyposarzenie +stabilność średnie OC natomiast jezeli chodzi o wydajnosc na standartowych ustawieniach .. fakt nie robiłem testów z taką samą maszyną na Abicie ale imo obie mają taką samą wydajność .. ps. niech własciciel abita sie wypowie odnosnie swojej mobo a nie pier.doli jak co po niektórzy bez uzasadnienia z 2ka lepiej (z 2ka płyta bedzie miała SoundStorma który jest troszkę lepszy od kodeka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 an7 odradzam, wiecej szczegolow z moich przezyc z ta mobo w temacie o an7. mialem z nia stycznosc i lepiej kupic nf7-s. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 pewnie ci co mają asusa będą go zachwalac. a posiadacze abita swoją płyte.. ja mam asusa wiec pochwale sie swoimi doswiadczeniami .. stabilna jak skała.. ale z oc to średnio .. na forum czytałem odnosnie tych płyt to .. abit fsb powyzej 230 to u ludzi na forum normalka .. natomiast asus to tak srednio na jerza 220 225 co do wyposarzenia to dali do mojej mobo sporo .. o wiele wiecej niz potrzeba ... sata, jakis port IEEE 1394 , z których to jeszcze nie korzystałem .. co do tego dzwieku to piszą ze mcp2-t jest nowszy i lepszy .. jak jesteś melomanem muzyki to pewnie zauwarzysz różnice ... ale w takim przypadku to sobie audiogy2 skołuj... zwykkły zjadacz chcleba pewnie sie nie zorientuje czy to mcp2-t czy mcp-t .. oba to sound stormy i wymiatają w grach :D co jesio mógłbym powiedziec o asusie ... zaje.bista karta sieciowa 3coma. . moze ssac odemnie kilka osób i praktycznie nie zauwazalne .. obciazenie nawet w grach tylko dysk (dioda) troche mryga , natomiast jak pamientam mialem wczesniej oddzielną karte LAN Realteca to nawet filmy cieło jak sie ktoś zassał ... ogólnie polecam tą mobo podsumowując ASUS +wyposarzenie +stabilność średnie OC natomiast jezeli chodzi o wydajnosc na standartowych ustawieniach .. fakt nie robiłem testów z taką samą maszyną na Abicie ale imo obie mają taką samą wydajność .. ps. niech własciciel abita sie wypowie odnosnie swojej mobo a nie pier.doli jak co po niektórzy bez uzasadnienia z 2ka lepiej (z 2ka płyta bedzie miała SoundStorma który jest troszkę lepszy od kodeka jebnelo mi sie miałem na mysli mcp i mcp-t Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Co do ścisłości mostek południowy MCP-T pochodzi jeszcze z czasów Nforce 1 i posiada DD. Obecnie na Nforce 2 instalowane są dwa typy mostków - MCP2 i MCP2-T. Oba obsługują wyjście cyfrowe i używając go żadnej różnicy w jakości dźwięku nie odczujemy - nie ważne czy soundstorm jest, czy go nie ma. MCP2-T ma natomiast pełny DSP, z czym wiąże się w jego przypadku 64-głosowa sprzętowa polifonia (jak na audigy). W MCP2 nie ma układu DSP, nie ma też akceleracji sprzętowej dźwięku. Używając wyjść analogowych dużych różnic w jakości dźwięku nie będzie, chociaż w przypadku MCP2-T dźwięk będzie troszkę lepszy i jego generowanie nie będzie obciążało prawie wcale CPU (MCP2 - do 16%). W przypadku użycia wyjść analogowych obecność słabego kodeka firmy Realtek w obu przypadkach (konwersja C-A) powodować będzie znaczny ubytek na jakości generowanego dźwięku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Co do ścisłości mostek południowy MCP-T pochodzi jeszcze z czasów Nforce 1 i posiada DD. Obecnie na Nforce 2 instalowane są dwa typy mostków - MCP2 i MCP2-T. Oba obsługują wyjście cyfrowe i używając go żadnej różnicy w jakości dźwięku nie odczujemy - nie ważne czy soundstorm jest, czy go nie ma. MCP2-T ma natomiast pełny DSP, z czym wiąże się w jego przypadku 64-głosowa sprzętowa polifonia (jak na audigy). W MCP2 nie ma układu DSP, nie ma też akceleracji sprzętowej dźwięku. Używając wyjść analogowych dużych różnic w jakości dźwięku nie będzie, chociaż w przypadku MCP2-T dźwięk będzie troszkę lepszy i jego generowanie nie będzie obciążało prawie wcale CPU (MCP2 - do 16%). W przypadku użycia wyjść analogowych obecność słabego kodeka firmy Realtek w obu przypadkach (konwersja C-A) powodować będzie znaczny ubytek na jakości generowanego dźwięku. Mam Epoxa 8RDA+ i MCP-T i potwierdzam! Dźwięk na MCP-T wymiata! w 3Dmark03 spokojnie przechodzi test na 64 źródła dźwięku. A ilość FPS jest dużo wyższa niż na np. SBlive (nie wiem jak na Audigy). Zdecydowanie bierz mobo z MCP-T. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...