turzol Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zainstalowalem wczoraj Opere 7.51 (bez javy) aby sprawdzic mozliwosci tej przegladarki. Nie wiem czy to normalne, ale Opera strasznie u mnie muli system czego dowodem jest zrzut ekranu ukazujacy zuzycie pamieci przez opera.exe przy 4-ech otwartych stronach www: Czy u was jest podobnie? Co moze byc nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Pozmieniaj w ustawieniach wielkosc Pamieci podręcznej ram. Powinno trochę zmniejszyc uzycie ramu. Tylko czasem nic nie pomaga i Opera zjada znacznie wiecej ramu niz potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 mysle ze przesadzasz z tym muleniem ;] btw. tools -> preferences -> history and cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 No nie, zabierz tego screena mi z oczu. Ja nawet tyle ramu nie mam w komputerze. Dobrze ze przez jakis czas mam chociaz 512, ale to tylko do czasu gdy bede musial oddac koledze jego 256. Narzędzia>Preferencje>Historia i cache. (Opera PL) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Narzędzia>Preferencje>Historia i cache. (Opera PL) Ustawilem wielkosc pamieci na 40MB i juz jest zdecydowanie lepiej - wsysa ok 32MB przy 6 otwartych stronach - czyli mysle ze w miare ok Przy okazji, co jeszcze mozna zmienic zeby Operka przyzwoicie chodzila: :?: I jeszcze 2 rzeczy, ktore mnie nurtuja: 1. Co oznacza funkcja "Wlacz Supermenu" w sekcji 'Paski narzedzi i menu' :?: 2. Ustawilem blokowanie wszystkich wyskakujacych stronach i chcialbym byc informowany np. dzwiekiem o tym zdarzeniu. Ew. czy da sie otwierac niechciane strony np. korzystajac w momencie klikniecia na dany odnosnik przy uzyciu jakiegos klawisza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Niewazne ile mialbym pamieci - program ktory zajmuje az tyle od razu leci z dysku - bo to kpina a nie program !! Toz to tragedia - 600MB, mnie juz korci wyj.. nowego pawcia za te jego 70MB :evil: ale mulek rzecz swieta i ruszac nie mozna ;] Co do pytania wyzej odnosnie blokowania stron to ustaw na "Blokowanie NIECHCIANYCH...." a nie wszytkich bo ustawienie na blokowanie wszystkich spowodowac moze zle dzialanie niektorych stron - niewyswietlanie potrzebnych stron - co do dzwiekow to raczej nie ma czegos takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...