Skocz do zawartości
Luizyt

Pomysł na "frezowane" WB

Rekomendowane odpowiedzi

http://republika.pl/overclocking2max/blokww.htm

Czy zamiast frezować taki blok nie można by go "przefrezować" na wylot (naprzykład wiertarką i pilnikem trzeba się troczę natrudzić) i na dono przymocować na śrubki lub wkręty i klej na srebrze płytki takiej jak na wierzchu, (bez otworów oczywiście). Płytki można by dać ciut większe i na około obkleić blok sylikonem dla pewności, bo na dole nie można przecież dać uszczelki. Nie wiem czy wykonalne byłoby zrobienie takich cienkich ścianek kanałów, ale można by zrobić pięć zamiast sześciu kanałow.

Co sądzicie o tym pomyśle?

Wiem oczywiście że taki blok bedzie mniej wydajny (myślicie że bardzo dużo??) ale chyba łatwiejszy do wykonania bez specyjalnych narzędzi i chyba też łatwiej zrobić niż wiercony z duże ilością kanałów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://republika.pl/overclocking2max/blokww.htm

Czy zamiast frezować taki blok nie można by go "przefrezować" na wylot (naprzykład wiertarką i pilnikem trzeba się troczę natrudzić) i na dono przymocować na śrubki lub wkręty i klej na srebrze płytki takiej jak na wierzchu, (bez otworów oczywiście)...

nic nadzwyczajnego - looknij TU w ten sposob gostek robil blok na HDD

a co do tego bloczku z Twojego adresu to mysle ze jakbys zrobil 4 zamiast 6 kanalow ale za to o wiekszej srednicy to by by OK (wlot i wylot tez bys mial po 1 stronie) zreszta o ile pamietam 4 kanaliki ma blok z Discotecha (mam racje Lisek - jezeli to czytasz :) ??? BTW kiedy bedzie ten test blokow do W/C ???)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem ciekawy pomysł.Już od jakiegoś czasu śledz różne ciekawostki związane z WC i coraz bardziej jestem do niego przekonany.Być może skuszę się na taki rodzaj chłodzenia.Zwłaszcz podoba mi się cisza której teraz mi brakuje( używam narazie standardu znaczy wentylatorów ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tam byly tylko zdjecia niedokonczonego skraplacza, dzisiaj juz 14 zdjec cyknolem jojemu chlodzeniu, niedlugo spodziewajcie sie jakiegos arta/big posta na forum a krok po kroku opisanym fc, plany, wyniki, jak to zrobic i jakies praktyczne porady...

narazie to wynik widzicie ponizej w moim konfihu, -6C na parowniku bylo, bylo to 2 uruchomienie chlodzenia na athlonie, w sumie nie zle....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...