cobex Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Wyszło coś takiego: http://www.epox.nl/english/products/mother...rd/8rda6%2B.htm Nie mogę znaleźć nigdzie ceny, testów również nie uświadczysz. Chętnie bym sobie taką zmajstrował. Podobno już trafila do sprzedaży, w "Pronoxie" narazie nic nie wiedzą...... :( pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 cyt. sirius.pl: "Płyta EP-8RDA6+ posiada na swoim pokładzie między innymi : obsługę procesorów AMD Athlon od 1500+ do 3400+, trzy sloty obsługujące pamięci DDR 400, slot PCI Express x 16, pięć slotów PCI, zintegrowany kontroler Gigabit LAN z technologią Firewall, osiem portów USB 2.0, dwa porty 1394a, ośmiokanałowy kontroler audio z optycznym wyjściem SPDIF, dwa gniazda S-ATA 50, cztery gniazda S-ATA 150 Silicon Image Sil-3114 obsługujące standardy RAID 0, 1, 10 i 5, technologię EZ Boot, Magic Health, Power BIOS, Magic Flash oraz Magic Screen. Niestety nie zostały jeszcze opublikowane zdjęcia ani podana wstępna cena. " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 No zdjęcia już są, :), interesuje mnie przede wszystkim bios, ciekawe czy coś zmienili. Poczekamy, zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 e tam, nawalili bajerów ale nic to nie da, i tak pci express nie osiągną połowy swojej teoretycznej wydajności bo będą podąłczone przez zwykłe pci :lol: , poza tym to złacze i tak nie jest żadną innowacją, IMO wywalanie kasy. jak chcesz zainwestować to weź AMD 64 3000+ 1100zł i płytkę ASUS na VIA K8T800 za 500zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 No na AMD 64 to jeszcze długo mnie nie będzie stać, po prostu interesuje mnie ta płyta bo mam możliwość "wymiany". Zaczekam tylko aż się pojawi w hurtowni. :wink: pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 cyt. sirius.pl: "Płyta EP-8RDA6+ posiada na swoim pokładzie między innymi : obsługę procesorów AMD Athlon od 1500+ do 3400+, trzy sloty obsługujące pamięci DDR 400, slot PCI Express x 16, pięć slotów PCI, zintegrowany kontroler Gigabit LAN z technologią Firewall, osiem portów USB 2.0, dwa porty 1394a, ośmiokanałowy kontroler audio z optycznym wyjściem SPDIF, dwa gniazda S-ATA 50, cztery gniazda S-ATA 150 Silicon Image Sil-3114 obsługujące standardy RAID 0, 1, 10 i 5, technologię EZ Boot, Magic Health, Power BIOS, Magic Flash oraz Magic Screen. Niestety nie zostały jeszcze opublikowane zdjęcia ani podana wstępna cena. " Ja tam widzę "AGP 8x for 1.5v graphics cards, 6 PCI slots " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 acha, jak bez dopłaty to warto, ewentualnie kilka dyszek jak swojąs pylisz po cenie nowej. p.s. abit an7 miał być wypasiony i koopa wyszła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 No właśnie, skąd PCI-Express ? W specyfikacji jest wyraźnie że, cytuję: ".......AGP 8x for 1.5v graphics cards, 6 PCI slots......". Niedokładnie czytamy ? pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 IMO bajer, bujda na resorach. oba typy kart pójdą ale będzie jak z serial ata - chodziło wolniej niż pata bo szło przez pci 133MB/s, teraz pci express będzie miało limit do 133MB/a to agp 0.25 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 8O 8O 8O JAKIE PCI express wy tam widzicie?????? 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 8O 8O 8O JAKIE PCI express wy tam widzicie?????? 8O 8O 8O No ja nie widzę, nie wiem dlaczego kolega się upiera przy tym. :? pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Według mnie będzie to całkiem niezła płytka... 4 fazowe zasilanie - jedyn taka płyta pod s462. Jak wyjdzie wersja bez dodatkowych SATA i będę wiedział, że wyciągnie FSB 230 stable i będzie pozbawiona RTC errora, to ją chyba wezmę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 tam nie ma zadnego PCI Expres :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 cyt. sirius.pl: "Płyta EP-8RDA6+ posiada na swoim pokładzie między innymi : obsługę procesorów AMD Athlon od 1500+ do 3400+, trzy sloty obsługujące pamięci DDR 400, slot PCI Express x 16, pięć slotów PCI, zintegrowany kontroler Gigabit LAN z technologią Firewall, osiem portów USB 2.0, dwa porty 1394a, ośmiokanałowy kontroler audio z optycznym wyjściem SPDIF, dwa gniazda S-ATA 50, cztery gniazda S-ATA 150 Silicon Image Sil-3114 obsługujące standardy RAID 0, 1, 10 i 5, technologię EZ Boot, Magic Health, Power BIOS, Magic Flash oraz Magic Screen. Niestety nie zostały jeszcze opublikowane zdjęcia ani podana wstępna cena. " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 co do 4 fazowego zasilania. Stabilne napiecia naplycie zaleza od jakosci przetwornicy napiecia. Niektore firmy stosuja 4 fazowe zasilania dlatego gdyz uzywane sa gorsze tranzystory zasilajace. Mialo to przypadek na 1 plytach z serii *RDA3+ gdzie bardzo grzal sie element przetowrnicy napiecia. Porownalem charakterystyki napiec na plytach Asus A7N8X i Epox8RGA3+.Na epoxie sa wieksze znieksztalcenia, charakterystyka nie jest przebiegiem prostakatnym. jesli ktos ma miernik moze sprawdzic. Takze nie nalezy sie tak kislowac tym 4 fazowym zasilaniem. Przyjdzie ta plyta do pracy to ja sobie dokladnie obejrze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 czyli zdjecie sie nie zgadza. bo na fotce jest 6 slotow PCI i 1 AGP a wspecyfikacji na plycie ma byc 5 PCI, 1 AGP i 1 PCI expres.Czyli zdjecie nie odpowiada plycie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Według mnie będzie to całkiem niezła płytka... 4 fazowe zasilanie - jedyn taka płyta pod s462. Jak wyjdzie wersja bez dodatkowych SATA i będę wiedział, że wyciągnie FSB 230 stable i będzie pozbawiona RTC errora, to ją chyba wezmę. gdzie ty tam widzisz 4-fazowe zasilanie jak wol widac 6 mosfetow a ze ma 4 dlawiki to inna sprawa ,pewnie jeden sluzy do innych celow (zreszta dlawiki z kondensatorami robia tylko za filtr) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 cos skrobnal uczestim Nitro a nie zerknalem na fotke :lol: W kazdym razie co do zasilania to uwazam jak napisalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Ta wersja bedzie w dwoch wersjach: AGP x8 Pci Express Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 tyle lat robią płytki i nie potrafią ładnie poukładać - zasilanie nie-tam-gdzie-trzeba - i sokecik trochę wysoko, zlacza pata czuły by się tak dobrze na krawędzi,, nie wiem czy źle widzę ale chyba czegoś brakuje do okoła soketa :-] pomarudziłem ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 O, rzeczywiście, jest 6 MOSFETów, siek, zagalopowałem sie. Forest - zobacz sobie zdjęie w wyżsej rozdzielczości.... Są dziurki, są.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 "Dziurki" muszą być. Kontrolery SATA mnie interesują, zwłaszcza ten z mostka. Mam dwa dyski SATA a może dojdzie następny, co prawda na kotroler Silicona nie narzekam ale zawsze to coś nowego. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Gdzie wy macie dziurki ? patrze patrze i dziurek nie widze .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Epoxy na "nForce 2" zawsze miały dziurki, widać dziurki widać. Sciągnij sobie "high-res" image, widać wyraźnie. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 cobex ok widze juz dziurki :) qrcze wczesniej tez patrzylem i nie zauwazylem ;) heh no ale zmeczony jestem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zobaczymy jak to mobo wytrzyma konfrontacje w kwestii OC z NF7 i DFI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 właśnie, bo dziwi mnie że aity śmigająwysoko a epoxy nie - chipset ten sam, grzeją się podobnie lub nawet epox mocniej, obie firmy nie od wczoraj na rynku. póki co abit ostro dawał czadu, ciekawe czy epox nadrobi zaległości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 No racja, racja, Ja akurat sprawę overclockingu stawiam niżej, niestety nie posiadam odpowiedniego procesora i pamięci. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Ale ten Epox to jest ostatni na nForce2, czy wogóle na Socket A :?: Bedzie jeszcze Epox na KT880 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Pewnie i na nforce i socket A :). A z kt880 wydaje mi sie ze dadza sobie spokuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...