Skocz do zawartości
Garfield^

Dylemat z oknem, mój first mod

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem w tarkcie moda budy, założenia mam takie:

- wyciać otwory na wentyle z przodu, z tyłu i na górze budy oraz na węże, gdyż nagzrewnica będzie na zewnatzr (wykonane)

- pomalować bude wew i chyba na zew

- zrobić dwie niebieskie zel-katody na oswietlenie (wykonane), ładnie się prezentują z moim neibieskim wentylem na zalmanie na nb

- złożyć całe wc ładnie

- wyciać okno i tu pojawia się problem, gdyż nie chcę standardowego kwadrata, prostokąta czy też okna, lecz czegoś nowego i ładnie prezenetującego się, a zaraz musi spełaniac jedno kryterium, a mianowicie mam pojemnik na wode podkoszyczkami na napędy (koszyczek na HDD i FDD wywaliłem) i chcę żeby on był widoczny natomiast żeby nie było widac koszyczka 5.25". Dlatego zwaracam sie do was z prośbą o podsunięcie mi jakiegoś pomysły na ekstra okno, z góry thx :wink:

Jak skończe to planuje jeszce założyć jakieś grille, zrobić porządek z kablami, a w przyszłości front panel do regulacji wentylatorów.

PS.1 Jeśli załatwia cyfraka zrobie pare zdjęć i wrzuce.

PS.2 Czym najelpeij ciąć aluminionowe radiatorki, bo zakładam na pamieci na grafie i mosfety ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Dużo niewielkich dziurek na całym boku, tak, by pokazywały to, co chcesz;

2) jakieś oczkopodobne kształty, jeden poziomo na dole, ze dwa-trzy nad płytą główna w odpowiednich miejscach.

3) L - było tego... że nawet sobie zakupić możesz gotowca

4) wymyśl jakiś symbopl/schemat/obraz 2bit i wytnij go, od spodu plexi, bedize fajnie, jak zaczniesz zmieniać kolorki.

5) wymyśl coś sam ;)

Aluminium najlepiej ciąć piłą. Polecam do dremela tarcze zbrojone bardzo cieniutkie lub dobrej jakości piłę do metali nieżelaznych. Jest czymć pokryta, nawet miedź tnie łatwiej, niż inne.

I najważniejsze: czymś ostrym!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciołem radiator dremlem i jak dla mnie 3 tarcze (zwykłe dremlowskie) na pare centymetrów to zdecydowanie za dużo, brzeszczotem jak robiłem to coś cięzko szło, kupie nowy to może będzie git z a tym oknem dalej myśle, bo już bym wycinał tylko nie mam pomysłu :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi