microfon19 Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Witam. Wiem ze byl ten temat juz poruszany ale ja nadal szukam wyjscia z sytuacji. Mianowicie: Mam 2 dyski: jeden 80 GB , drugi 13, ta 80 jest PRIMARY i sa na niej 2 win a 13 SLAVE i mialem na niej lionucha. Po odinstalowaniu linuxa wszystko wporzo oprócz lilo ;/ Próbowałem juz z płytami z win 98, XP, wpisywalem juz fdisk/mbr i fixmbr i NIC NIE POMOGŁO ! ! ! Prosze o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Wszystko ladnie pieknie ale co z tym lilo sie dzieje ?! Odpala sie ? Gdzie byl zainstalowany - na ktorym dysku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w3rt Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 napewno zainstalowales lilo w mbr? =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microfon19 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Linux był zainstalowany na tym 13 GB który jest na slave. A gdzie jeszcze mozna zainstalowac lilo? Ja instalowalem Mandrake 9.1 i przy koncowej konfiguracji byl w symie wybor gdzie ma sie zainstalowac i bylo tylko: dev/hda1 dev/hda3 dev/hda5 dev/hda6 dev/hdb1 dev/hdb3 Ja wybralem jeden z hdb tylko nie wiem który, zresztąteraz to juz chyba nie ma znaczenia bo mam go niepodzielony na partycje i sformatowany pod fat32. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 lilo nie trzeba isntalowac w mbr, mozna zaisntalowac w pierwszym sektorze partycji linuxowej - dlatego zadalem to pytanie. Nadal nie widze w czym masz problem - nie zadales pytania. Nawet skoro masz lilo w mbr na slavie to nie powinien sie odpalac skoro masz na primary xp - z tego dysku po prostu powinien startowac komp. Wiec napisz w koncu co ci sie dzieje z tym lilo i co chcesz z nim zrobic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microfon19 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Mam taki problem ze chce je usunac i nie wiem jak. W pierwszym poscie napisalem juz jak probowalem ale to nic mi nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Odepnij dysk 80GB, następnie przy samym 13 daj fixmbr lub fdisk/mbr przy uzyciu płyty/dyskietki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...