punek Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Witam!! Posiadam dysk twardy 220mb. Chciałbym zainstalować na nim jakiegoś WINDOWSA. Próbowałem 98 ale zajmuje około 200mb i nie zostało mi nawet miejsca na sterowniki (a trochę ich jest). Próbowałem zaisntalować WIN 95 SR2 (czy jakoś tak) zajmuje 90mb w minimalnej istalacji ale nie mogę go odpalić (pojawia się błąd "Bład windows I/O. Proszę uruchomić ponownie komputer", po ponownym uruchomieniu jest to samo, w trybie awaryjnym też). Czy jest jakaś mozliwość zainstalowania WIN98 zeby zajmował mniej niz te 200mb? Ew. co mozna usunąć po instalacji? A teraz napisze co ja knuje: Mam kartę TV która nie działa pod WIN XP. Chciałem zrobić tak ze będzie odpalał się windows XP a jeśli podłącze drugi dysk (200mb z win 98) to system będzie odpalał się z tego dysku co właśnie podłaczyłem jednocześnie mam dostęp do tego dysku co jest XP-ek. Odziwo udało mi się to ale niestety mam za mało miejsca. Odrazu mówie, ze odpada opcja z dwoma systemami (wybieranie podczas uruchamiania) ponieważ kiedyś tak miałem i wszystki mi sie sypało. To moze przy okazji zadam jeszcze jedno pytanie. Jeśli podłącze dwa dyski na raz to ten 220mb jest jako MASTER. Jesli w taiej konfiguracji zainstalował bym system na innym dysku (dysk 220mb byłby dyskiem C:) np. na E: to czy plliki botujące i inne systemowe poleciałby na partycje E: czy na C:? Starałem się to jak najdokładniej przedstawić, mam nadzieje, ze mi się udało :). Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam Punek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Windows >delete: HELP MEDIA *.gif *.txt *.bmp SAMPLES SYSBCKUP Pliki bootujące zawsze znajduja się na partycji podstawowej pierwszego dysku twardego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Przy pomocy programu 98lite professional możesz odchudzić Windowsa 98 do 44MB. Więcej na www.98lite.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Przy pomocy programu 98lite professional możesz odchudzić Windowsa 98 do 44MB. Więcej na www.98lite.com Wchodziłem na tą stronę ale nic tam nie znalazlem :) SGJ o co chodzi w tym: "Windows >delete:" ? Domyślam się ze w katalogu WINDOWS mam wykasować to co napisałeś nizej tak? Pozdrawiam Punek EDIT: dobra znalazłem ten program. Później coś poknuje. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fafex Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 (...) o co chodzi w tym: "Windows >delete:" ? Domyślam się ze w katalogu WINDOWS mam wykasować to co napisałeś nizej tak? (...) Tak. Chodzi o to, żebys uruchomił kompa w DOSie, ale w czystym dosie, nie tym windowsowym i powpisywał te komendy. To powinno trochę uszczuplić Windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...