Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 chcialbym sie dowiedziec po ilu Mhz plyta przestawia dzielnik na 1/4 ????czy musi to byc 133Mhz czy moze juz np. po 125??? Plytka moja to MSI 266A (podpis) ale moze plyty inne maja jakos podobnie???thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Nie wierze ze nikt nie wie...nie badzcie leniwi i pomozcie :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 a w specyfikacji producenta tego nie pisza? jesli nie to powiem tak w mojej plycie wedlug testow dzielnik 1/4 przelacza sie na dzielnik 1/5 po przekroczeniu jakis 157mhz wiec prawdopodobie u Ciebie zmiana dzielnika nastepuje rozniez zanim dociagniesz fsb do wartosci 133mhz. obstawiam ze sa to okolice 125mhz no moze 128mhz :P ale to tylko domysly :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 z tymi dzielnikami to trzeba szczealec, niemogli w instrukcji do mobo napisac przy ilu sie wlancza na 1/5 ale to jest nieoficialne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 FSB | mnoznik PCI 100 | 1/3 133 | 1/4 166 | 1/5 Wystarczylo ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> kalkulator. Z tego co wiem to dla platformy AMD w 8KHA+ juz jest dzielnik 5, tylko nie wiem ktory BIOS jest potrzebny. Plyty na KT333 i KT400 chyba juz maja juz bez zadnych kombinacji mozliwosc mnoznika 1/5. Jak to jest na chipsetach INTELa - nei mam pojecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Małe sprostowanie ;-) 8KHA+ nie ma dzielnika 1/5. Płyty na KT400 - przynajmniej Abit mają dzielnik 1/6 ! Tego otatniego doczytałem się w manualu ! 1/4 wkracza przy 120 MHz 1/5 przy 160 ! 1/6 przy 180 - jesli istnieje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...