Pawelek69 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Witam W zeszłym tygodniu zaistalowałem sobie Windows XP Pro na moim nowiutkim koputerze. Zainstalowałem wszystkie drivery i programy i po kilku dniach (nie wiem czy tak było od razu) zauważyłem że wszystkie katalogi (nie pliki) są tylko do odczytu. Kiedy próbuję odchaczyć we właściwościach udaje się to, ale gdy tylko ponownie biorę właściwości to jest znowu tylko do odczytu. Pomimo to bez problemu da się zmienić nazwę folderu. Takie coś mam na wszystkich dwóch posiadanych partycjach. Nie przeszkadza mi to bardzo, ale wydaje się trochę dziwne, zwaźywszy że na starym komputerze nie było czegoś takiego. Zauważyłem też (nie wiem czy jest to związane akurat z tym), ale przy każdym uruchomieniu WinXP mam chmórkę "zainstalowano nowe programy", pomimo że nic nie instalowałem. Z czego to może wynikać? Czy może być to skutek działania jakigoś programu lub ustawienia? Nie mam wirusów, sprawdzałem Noronem Antivirusem 2003 z aktualnymi bibliotekami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 "Tylko do odczytu" jest całkiem normalne. Co do chmurki to zobacz czy w menu start podswietla te programy i jezeli je pokaze to je uruchom. Czasem wyswietla tą informację dotąd az danego programu się nie uruchomi chociaz był instalowany znacznie wczesniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...