czara Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Wytargalem z piwnicy gramofon . Z tego co ojciec mowil to nie byle jaki ;) Model to Altus p-100 Podobno to wersja eksportowa Bernarda polskiej Foniki tyle ze nie wiem jakiego dokladnie modelu :/ A teraz do rzeczy Po podlaczeniu do wiezy na wejscie MD/AUX dzwiek jets bardzo bardzo cichy :/ Wiec moje przypuszczenia co do wbudowanego wzmacniacza poszly w las ;) Jaki wzmacniacz (najlepiej jakis Kit do samodzielnego zlozenia ) polecacie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Ja miałem podobny efekt jak "igła" poszła a dokladnie to jej cały "system"... To znaczy gramofon grał, ale tylko tam przy igle co w sumie dawało bardzo cichutki dźwięk, ale u Ciebie raczej co innego skoro w głośnikach coś słychać :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sleepy Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Prawdopodobnie potrzebujesz przedwzmacniacza RIAA np http://www.thnd.private.pl/index.php?go=page72 http://www.elektroda.net/audio/riaa833.html Jeśli dobrze pamiętam w jednym z ostatnich wydań "Elektroniki dla Wszystkich" byl opisywany taki wzmacniacz (powinien byc w kitach AVT) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Gramofon z wkładką magnetyczną podłącza się do wzmacniacza pod wejście PHONO, a nie AUX. Jeśli nie masz takiego wejścia, to potrzebujesz przedwzmacniacza o którym napisał mój przedmówca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 nio podlaczylem gramofon pod wejscie LINE IN i juz jest lepiej tyle ze w wiezy ktora jest tam gdzie chce trzymac gramofon niestty nie ma LINE IN wiec i tak bede musial zrobic ten przedwzmacniacz :) tyle ze z tego co zrozumialem jak to jak gramofon jest stereo ( a jest :) ) to dla kazdego kanalu osobno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giusepe Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 taki przedwzmacniaczyk np do fonica gs464 kosztowal z tego co pamietam 30PLN w avt, albo jak masz mikser to mozna przez mikser podlaczyc do phono Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...