Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 mozna to zrobic maszyna do strugania :) mailem keidys praktyki w takiej malej fabryczce zajmujacej sie toczeniem , frezowaniem itd noz o szerokosci np 1 mm robi dlugie ruchy na powierzchni miedzi na odpowienia dlugosc i skrobie taki rowek po skonczeniu rowka mozna zabezpieczyc go blaszka 1 mm wsadzajac ja w rowek i zaczac skrobac drugi rowek tak ze finy beda pod katem prostym wzgledem bocznej scianki nie jak w przypadku freza tarczowego po ktorym bedzie luk , oczywiscie trzeba to zrobic z rozsadkiem i dobrac odpowiednie grubosci finow i odstepow miedzy nimi , struganie to bardzo mozolna praca i potrzeba duzo chlodziwa do tego procesu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) Tyle było wcześniej. A oto jak to się skończyło: Za serce bloku posłużył miedziany radiatorek BGA revolteka: W spodzie wyciąłem otwór i wlutowałem radiator: Żeberka specjalnie wystają ponad powierzchnię spodu- "przyjdzie" uszczelka i wyrówna. Tak to wyglądało od spodu: Tu już po wstępnym wyrównaniu: Czas zabrać się za top. Oto kolejne fazy jego powstawania: Ze względu na specyficzny kształt topu bloczek ochrzciłem swojsko brzmiącym imieniem BUTTERFLY :wink: . Otwór wlotowy poszerzyłem tak, aby wpadająca woda "miała dostęp" do wszystkich żeberek: Spód wypolerowany i zintegrowany za pomocą silikonu z uszczelką: O tym pisałem chwilę wcześniej: Bloczek wstępnie skręcony... ... i gotowy bloczek: Spód stanowi płaszczyznę- niedobory cyny wypełniłem termopoxem (klej na bazie miedzi): Następny do kolekcji: Edytowane 18 Stycznia 2005 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 No to Kyniek sie natestuje... Welcome Back... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Piękna robota - to jest to co lubię - niestandardowe podejście, wykorzystanie tego co pod ręką i dobry pomysł. RESPECT!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) Respekt ;] hehe ta uszczelka ze srobami wyglada jakby jakis czlowiek byl ukrzyzowany :D (tu nic nie pisalo... :) ) Edytowane 18 Stycznia 2005 przez bartool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 nie no, piękna robota, z tym radiatorem mnie rozwaliło :P CUDO !!! sam bym se sklecił jakiegos bloczka na grafike, a z tym radiatorem to super pomysł :) :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 (edytowane) Sam myślę nad takim blokiem na grafę. Radiator znajdował by się tuż nad GPU- ten w przypadku kart ATI jest "goły" a w przypadku kart NVidi przykryty "kapslem" (ale i tak radiator będzie tuż nad nim). Edytowane 20 Stycznia 2005 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...