Wornek Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Chcę kupić bloczek z szybkozłączami wtykanymi 12 wiem że są kapryśne na bobrze dopasowane węże aby uniknąć niespodzianek zamierzam dokupić Wąż igielitowy od matea czy będę miał z tym wężem 100% pewność że nic nie pocieknie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisz Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Nie ufam tym wtykanym, ale osobiście nie miałem z nimi odczynienia. Na twoim miejscu poszedł bym na skręcane. W nich średnica zewnętrzna węża nie jest aż tak bardzo istotna, a poza tym szybkozłączki może ładnie wyglądają, ale przecież nie będziesz demontował zestawu codziennie :). Zwykłe króćce i opaski i też będzie dobrze, a jak końcówki są pochromowane to wcale ni wygląda to źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Nie ufam tym wtykanym, ale osobiście nie miałem z nimi odczynienia. Na twoim miejscu poszedł bym na skręcane. W nich średnica zewnętrzna węża nie jest aż tak bardzo istotna, a poza tym szybkozłączki może ładnie wyglądają, ale przecież nie będziesz demontował zestawu codziennie :). Zwykłe króćce i opaski i też będzie dobrze, a jak końcówki są pochromowane to wcale ni wygląda to źle.Jezeli to sa takie niebiesko-czarne firmy Festo (czy jakos tak) to mozna spokojnie brac. Trzeba tylko dobre weze dokupic. Widzialem takie zlaczki wtykane w podnosniku 2,5t na sprezone powietrze. Jezeli takie cisnienia to wytrzymuje to w WC spokojnie da sobie rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Ja mam wtykowe w Urielu i wszystko jest ok. Wąż igielitowy jest do złączek wtykowych wystarczejąco twardy. Pamiętaj tylko, żeby wszystko zmontować poza kompem i przetestować przez kilka godzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...